Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam semua

    Share

    sahimi

    Salam semua

    Post by sahimi on Fri Jul 15, 2011 10:05 am

    Assalamualaikum dan salam sejahtera..



    saya baru join forum ni..dalam perancangan untuk beli zx150se..cadangnya nak amik cash..mohon pendapat tuan2, saya nak tahu berapa perkara..harap ada yang sudi menjawab..sori kalau salah tread.sekarang ni saya sedang survey di banyak forum tentang ragam motor ni..kena tahu serba sedikit sbelum beli.

    1.berapa harga cash motor ni..boleh cadangkan kedai mana area KL/PJ yang ada jual motor ni..
    2.betul ke motor ni tak pakai tayar tubeless..
    3.kalau isi penuh tangki, berapa RM?

    saya duduk di PJ..memang dah lama tinggalkan dunia permotoran ni..sekarang baru nak mula balik..

    rukis

    Re: Salam semua

    Post by rukis on Fri Jul 15, 2011 4:19 pm

    sahimi wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera..



    saya baru join forum ni..dalam perancangan untuk beli zx150se..cadangnya nak amik cash..mohon pendapat tuan2, saya nak tahu berapa perkara..harap ada yang sudi menjawab..sori kalau salah tread.sekarang ni saya sedang survey di banyak forum tentang ragam motor ni..kena tahu serba sedikit sbelum beli.

    1.berapa harga cash motor ni..boleh cadangkan kedai mana area KL/PJ yang ada jual motor ni..
    2.betul ke motor ni tak pakai tayar tubeless..
    3.kalau isi penuh tangki, berapa RM?

    saya duduk di PJ..memang dah lama tinggalkan dunia permotoran ni..sekarang baru nak mula balik..

    Mualaikumsalam.....
    Saya baru beli motor nih....tapi area Kedah....sama je kot harganya kalau kat PJ/KL....kat kedai saya amik nih kalau
    1. ZX150 SE leh dapat on the road RM9980 ngan insurans first party all rider (comprehensive) sekali ngan PA ....
    ZX150 biasa tu leh dapat RM9680 ngan insurans first party all rider (comprehensive) sekali ngan PA....
    Nasihat saya belilah dari dealer Kawasaki sendiri....nama dan alamat kedai ikut negeri ada dalam web Kawasaki Malaysia...
    Saya servey merata tempat...dari dealer Kawasaki dapat harga tu....kedai lain boleh dapat tapi insurans yg diberi third party laa...
    2. Motor nih guna tayar guna tiub....jenama IRC....bkn tubeless....hampeh tul....
    3. Bab petrol...saya memang pening ngan motor nih....isi penuh first bawak balik RM15....leh p dalam 80km je ngan kelajuan 80km/h....tapi bila odometer dah cecah 600 km... dah besit sekali sekala....sudah jimat....penuh tank tu leh dapat dalam 190km ngan kelajuan purata 80-90 km/h....
    2T pulak ntah....mcm tak jalan je...tgk camtu jugak tak luak-luak 2T nya....

    Harap saya membantu....

    sahimi

    Re: Salam semua

    Post by sahimi on Sat Jul 16, 2011 7:49 am

    rukis wrote:

    Mualaikumsalam.....
    Saya baru beli motor nih....tapi area Kedah....sama je kot harganya kalau kat PJ/KL....kat kedai saya amik nih kalau
    1. ZX150 SE leh dapat on the road RM9980 ngan insurans first party all rider (comprehensive) sekali ngan PA ....
    ZX150 biasa tu leh dapat RM9680 ngan insurans first party all rider (comprehensive) sekali ngan PA....
    Nasihat saya belilah dari dealer Kawasaki sendiri....nama dan alamat kedai ikut negeri ada dalam web Kawasaki Malaysia...
    Saya servey merata tempat...dari dealer Kawasaki dapat harga tu....kedai lain boleh dapat tapi insurans yg diberi third party laa...
    2. Motor nih guna tayar guna tiub....jenama IRC....bkn tubeless....hampeh tul....
    3. Bab petrol...saya memang pening ngan motor nih....isi penuh first bawak balik RM15....leh p dalam 80km je ngan kelajuan 80km/h....tapi bila odometer dah cecah 600 km... dah besit sekali sekala....sudah jimat....penuh tank tu leh dapat dalam 190km ngan kelajuan purata 80-90 km/h....
    2T pulak ntah....mcm tak jalan je...tgk camtu jugak tak luak-luak 2T nya....

    Harap saya membantu....

    tq bro Very Happy

    asrolsani

    Re: Salam semua

    Post by asrolsani on Sat Jul 16, 2011 1:27 pm

    - bayar cash bole nego lagi ngan kedai... insurans ambik komprehensif.. kalau bawak sorang, ambik single rider.
    - tayar tu kalau boleh trus tukar pakai tubeless... sbb kalau bocor..huhu, nangis member nak tolong...
    - minyak tu rm10 bole pegi dlm 100km
    - 2T kilang memang lambat habis...dah habis 2t kilang, baru le cepat habis 2t tu

    Sponsored content

    Re: Salam semua

    Post by Sponsored content Today at 2:03 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:03 pm