Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    help others

    Share

    hazel

    help others

    Post by hazel on Sat Jul 16, 2011 12:59 pm

    Kenapa ku lihat jarang org tolong tolak moto org yg moto dia gosak or habis minyak? Bahaya ka kalo tolong tolak moto yg gosak mcm tue atas hiway?nie ayat pertanyaan bukan ayat sindiran yek.

    zenkage

    Re: help others

    Post by zenkage on Sun Jul 17, 2011 12:47 am

    aku biasa je tolong org tolak,tp atas jalan bese r.aku x nek highway.
    lau kes minyak abis ke moto rosak ke aku bole help la.tp lau taya pancit sorry r bro,wa chow dlu haha

    aku slalu tolong pon sebab.......dulu time aku pakai moto antic yg meter rosak,slalu minyak habis tanpa disangka-sangka.so aku paham la merasaan tu... (ngan penat lelah tu)

    asrolsani

    Re: help others

    Post by asrolsani on Sun Jul 17, 2011 10:30 am

    tolak moto org nampak macam senang..tapi susah sebenarnya....
    harap2 moto aku tak rosak atau abis minyak tgh jalan... takmo menyusahkan org

    hazel

    Re: help others

    Post by hazel on Sun Jul 17, 2011 6:28 pm

    kadang2 moto or mechanical stuff nie unexpected, like some people say, ghost in d machine,can b broken anytime anywhere....even though we care and maintain it in optimum condition...nak tolak moto atas jalan tue, bagi yang tak biasa bersilang pukang gak la nanti silap2 boleh jatuh 2 2...tapi bagi yang dah reti, for my opinion, better tolong la...today we help others, tomorrow others will help us..sometimes we r on top and sometimes we r at d bottom..world spinning around..hehehehe...chill...

    Matthew

    Re: help others

    Post by Matthew on Sun Jul 17, 2011 8:12 pm

    hazel wrote:kadang2 moto or mechanical stuff nie unexpected, like some people say, ghost in d machine,can b broken anytime anywhere....even though we care and maintain it in optimum condition...nak tolak moto atas jalan tue, bagi yang tak biasa bersilang pukang gak la nanti silap2 boleh jatuh 2 2...tapi bagi yang dah reti, for my opinion, better tolong la...today we help others, tomorrow others will help us..sometimes we r on top and sometimes we r at d bottom..world spinning around..hehehehe...chill...



    Yeah bro..u tolong hari ni esok u akan di tolong semula..help to be helped.. What a Face

    zenkage

    Re: help others

    Post by zenkage on Mon Jul 18, 2011 1:48 am

    True......bagi aku xla susah mana towing moto ni,lagi2 tolak motor yang tinggi pillion footrest(Rxz).
    tp pengalaman paling penat aku ialah tolak motor scooter awek mane tah.brake blakang jam so BERAT GILE arh....pengsan

    Matthew

    Re: help others

    Post by Matthew on Thu Jul 21, 2011 8:06 pm

    zenkage wrote:True......bagi aku xla susah mana towing moto ni,lagi2 tolak motor yang tinggi pillion footrest(Rxz).
    tp pengalaman paling penat aku ialah tolak motor scooter awek mane tah.brake blakang jam so BERAT GILE arh....pengsan

    Nak tolak moto tayar pancit memang tak ble punyawoooo..i ade pengalaman tolak kawa 150 rosak dari k.l ke sungai buloh..kaki tu rase macam nak tercabut tau..simpan kat tepi haha ... No

    alep

    Re: help others

    Post by alep on Fri Jul 22, 2011 12:15 am

    tolak tzm lagi mantap bro, den pernah kena kat karak, tegang urat kaki naik bukit

    zenkage

    Re: help others

    Post by zenkage on Fri Jul 22, 2011 2:13 am

    Matthew wrote:
    zenkage wrote:True......bagi aku xla susah mana towing moto ni,lagi2 tolak motor yang tinggi pillion footrest(Rxz).
    tp pengalaman paling penat aku ialah tolak motor scooter awek mane tah.brake blakang jam so BERAT GILE arh....pengsan

    Nak tolak moto tayar pancit memang tak ble punyawoooo..i ade pengalaman tolak kawa 150 rosak dari k.l ke sungai buloh..kaki tu rase macam nak tercabut tau..simpan kat tepi haha ... No
    Pergh jauh gile...... Laughing
    alep wrote:tolak tzm lagi mantap bro, den pernah kena kat karak, tegang urat kaki naik bukit
    Naik bukit jgn tanyekenapa la bro lol

    hazel

    Re: help others

    Post by hazel on Fri Jul 22, 2011 1:36 pm

    Dulu masa aku nek VESPA, KL-MELAKA,ngn abg aku, selalu gak moto tu gosak n selalu la moto tue kn tolak.tapi ramai org kecundang tolak moto 'legend' nie. Huhu.berat apa pn xtau moto VESPA nie.

    Sponsored content

    Re: help others

    Post by Sponsored content Today at 6:46 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:46 pm