Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam Semua, Newbie Baru join

    Share

    se7en

    Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by se7en on Sun Jul 17, 2011 4:56 pm

    Nama: sam
    Umur: 24
    Pekerjaan: postgraduate student
    Status: Bujang
    Kenderaan: EX5
    Area: PJ

    Salam semua otai2, sy baru join forum ni sbb ada niat nak angkat KIPs nnt..dlu sy pakai rxz kemudian dah jual sbb lama x guna dan sekarang guna moto ex5. Boleh rekemen kedai area PJ yang berpatutan dan boleh buat ubah suai. Mcm mana pulak nak change body blakang moto tu kasi bentuk tirus (tajam), sbb kalau new kips dia bentuk petak kan. Kedai mana ada ini? thanks all..salam nisfu syaaban

    Matthew

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by Matthew on Sun Jul 17, 2011 5:27 pm

    se7en wrote:Nama: sam
    Umur: 24
    Pekerjaan: postgraduate student
    Status: Bujang
    Kenderaan: EX5
    Area: PJ

    Salam semua otai2, sy baru join forum ni sbb ada niat nak angkat KIPs nnt..dlu sy pakai rxz kemudian dah jual sbb lama x guna dan sekarang guna moto ex5. Boleh rekemen kedai area PJ yang berpatutan dan boleh buat ubah suai. Mcm mana pulak nak change body blakang moto tu kasi bentuk tirus (tajam), sbb kalau new kips dia bentuk petak kan. Kedai mana ada ini? thanks all..salam nisfu syaaban




    1st of all selamat datang bro...lagi satu kalau nak carik aftermarket part boleh browse melalui facebook dah ramai update kat sane ...

    se7en

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by se7en on Sun Jul 17, 2011 5:39 pm

    ok sy try search sy...thx matt

    zenkage

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by zenkage on Sun Jul 17, 2011 6:18 pm

    Salam,welcome to the forum bro.
    Sama la kita,EX5 user yg sesat kt sini hehe.

    btw baru aku perasan...... bro matthew join forum 17/7/2010,se7en plak 17/7/2011.kbetulan kee ???

    se7en

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by se7en on Sun Jul 17, 2011 6:21 pm

    Ohw...ye la..kebetulan ni..ala EX5 tak ekpai..banyak berjasa ni..ko tgh pk nak angkat satu ke KIP

    Matthew

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by Matthew on Sun Jul 17, 2011 7:29 pm

    zenkage wrote:Salam,welcome to the forum bro.
    Sama la kita,EX5 user yg sesat kt sini hehe.

    btw baru aku perasan...... bro matthew join forum 17/7/2010,se7en plak 17/7/2011.kbetulan kee ???



    Hey baru i pun perasan sekali ye tak ye jugak kan.. What a Face

    zenkage

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by zenkage on Mon Jul 18, 2011 1:37 am

    lol

    erm aku spatutnyer amik kips.....tp sebab timing yang xsesuai,coz motor lama aku xleh beroperasi lagi terpaksa la amik moto paling murah+bagus kat pasaran,X5.x smpai 2 bulan aku pakai ni.
    sekarang if aku jual blik x5 da ckup da amik kips cash......tu tgh pikir2 ni.......sayang lak nak tolak x5 walaupn baru pakai. :-(

    Matthew

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by Matthew on Mon Jul 18, 2011 1:03 pm

    zenkage wrote:lol

    erm aku spatutnyer amik kips.....tp sebab timing yang xsesuai,coz motor lama aku xleh beroperasi lagi terpaksa la amik moto paling murah+bagus kat pasaran,X5.x smpai 2 bulan aku pakai ni.
    sekarang if aku jual blik x5 da ckup da amik kips cash......tu tgh pikir2 ni.......sayang lak nak tolak x5 walaupn baru pakai. :-(


    Takpe dah nak amik kips tu dah..amik je kalau pikir panjang2 susah nak amik plk kan

    zenkage

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by zenkage on Mon Jul 18, 2011 7:33 pm

    erm......if guna kips sepenuh masa ok ke bro ?
    coz aku planning if amik kips pon as weekend ride or malam2 nak lepak nyer vehicle je.

    Matthew

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by Matthew on Mon Jul 18, 2011 8:13 pm

    zenkage wrote:erm......if guna kips sepenuh masa ok ke bro ?
    coz aku planning if amik kips pon as weekend ride or malam2 nak lepak nyer vehicle je.

    Bole bro jangan manjakan moto ni...kena pakai hard core tapi in a corect way as well..memmang stabil..for daily use broooo...

    iltizamz

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by iltizamz on Mon Jul 18, 2011 8:50 pm

    betul...betul...

    zenkage

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by zenkage on Mon Jul 18, 2011 9:31 pm

    oh ok......thx 4 the info

    ijan2009

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by ijan2009 on Tue Jul 19, 2011 3:26 am

    zenkage wrote:erm......if guna kips sepenuh masa ok ke bro ?
    coz aku planning if amik kips pon as weekend ride or malam2 nak lepak nyer vehicle je.

    Guna sepenuh masa atau kadang2 pun x apa....
    Aku mula2 nak beli...macam2 motor aku fikir....
    Lastly tertarik pada zx 150....tu pun masih dok memikirkan soal value motor, part, & macam2 ag.....
    Tetapi.....
    Bila aku guna dalam sebulan....puashati....memang puashati....
    Pengangkutan aku g kerja memang zx 150....kecuali bila ada kerja luar kawasan...aku guna keta le bro...
    zx 150 ni nak guna sepenuh masa memang ok....tapi kena jaga dia dengan elok le....

    zenkage

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by zenkage on Tue Jul 19, 2011 4:42 am

    ijan2009 wrote:
    zenkage wrote:erm......if guna kips sepenuh masa ok ke bro ?
    coz aku planning if amik kips pon as weekend ride or malam2 nak lepak nyer vehicle je.

    Guna sepenuh masa atau kadang2 pun x apa....
    Aku mula2 nak beli...macam2 motor aku fikir....
    Lastly tertarik pada zx 150....tu pun masih dok memikirkan soal value motor, part, & macam2 ag.....
    Tetapi.....
    Bila aku guna dalam sebulan....puashati....memang puashati....
    Pengangkutan aku g kerja memang zx 150....kecuali bila ada kerja luar kawasan...aku guna keta le bro...
    zx 150 ni nak guna sepenuh masa memang ok....tapi kena jaga dia dengan elok le....

    hm.salah 1 sebab aku syg nak jual moto ni is bcoz...

    aku anak lelaki tunggal keluarga aku,ayah da meninggal 4 years ago.
    so ada la time apabila mak/nenek yg dok sebelah rumah suruh pegi pasar beli daging,arang,sayur2 dan macam2 lagi yang sukar dibawa atas kips Neutral

    then aku kerja kat restaurant as part time,dah 2 tahun aku keje sana. nnt ada la masa yng boss akan suruh gi tesco/econsave jap beli ikan and stock2 dapur yang tak cukup......kui kui kui nasib kuu.....kalau da tolak ex5 and amik kips,susah la kot Mad

    da la aku jenis orang yang kurang minat drive kete dan x memiliki kereta. Sad

    Matthew

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by Matthew on Tue Jul 19, 2011 1:32 pm

    zenkage wrote:
    ijan2009 wrote:
    zenkage wrote:erm......if guna kips sepenuh masa ok ke bro ?
    coz aku planning if amik kips pon as weekend ride or malam2 nak lepak nyer vehicle je.

    Guna sepenuh masa atau kadang2 pun x apa....
    Aku mula2 nak beli...macam2 motor aku fikir....
    Lastly tertarik pada zx 150....tu pun masih dok memikirkan soal value motor, part, & macam2 ag.....
    Tetapi.....
    Bila aku guna dalam sebulan....puashati....memang puashati....
    Pengangkutan aku g kerja memang zx 150....kecuali bila ada kerja luar kawasan...aku guna keta le bro...
    zx 150 ni nak guna sepenuh masa memang ok....tapi kena jaga dia dengan elok le....

    hm.salah 1 sebab aku syg nak jual moto ni is bcoz...

    aku anak lelaki tunggal keluarga aku,ayah da meninggal 4 years ago.
    so ada la time apabila mak/nenek yg dok sebelah rumah suruh pegi pasar beli daging,arang,sayur2 dan macam2 lagi yang sukar dibawa atas kips Neutral

    then aku kerja kat restaurant as part time,dah 2 tahun aku keje sana. nnt ada la masa yng boss akan suruh gi tesco/econsave jap beli ikan and stock2 dapur yang tak cukup......kui kui kui nasib kuu.....kalau da tolak ex5 and amik kips,susah la kot Mad

    da la aku jenis orang yang kurang minat drive kete dan x memiliki kereta. Sad



    Tengok macam mane bro..kalau pikirkan ape u kate tu pun betul jugak..kalau ye pun beli kips terus pakai givi box je bro senang cerita transport barang pun senang riding pun ade..antara otai2 pun ade yang pakai monorack..siap masuk track lagi brooo just bagi pandangan je bro kamu tengoklah nasib badan macam mane..huhu
    cherry

    zenkage

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by zenkage on Tue Jul 19, 2011 4:54 pm

    interesting idea......givi box cyclops

    Matthew

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by Matthew on Tue Jul 19, 2011 7:14 pm

    zenkage wrote:interesting idea......givi box cyclops

    Seeeee... dimana ada kemahuan disitu ade jalanye... geek

    ijan2009

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by ijan2009 on Tue Jul 19, 2011 11:34 pm

    Guna box pun ok...aku pun guna box....just utk baju ujan atau nak letak apa2 barang.... tapi baik amik heavy duty bro.... jangan amik yang biasa...

    zenkage

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by zenkage on Wed Jul 20, 2011 12:33 am

    oh ok.Thx alot 4 the idea.

    gammafiber

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by gammafiber on Wed Jul 20, 2011 12:50 am


    Aku pakai box guna rack std modified, potong ikut shape. Senang nk pergi kelas.

    Setakat bawak helmet ok, kalau bawak beras letak je atas tank.

    Takut crack.

    Rack mcm ni senang nk pasang/bukak.
    Segan nak masuk track pakai box, sifu je boleh!

    Matthew

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by Matthew on Wed Jul 20, 2011 3:06 pm

    gammafiber wrote:
    Aku pakai box guna rack std modified, potong ikut shape. Senang nk pergi kelas.

    Setakat bawak helmet ok, kalau bawak beras letak je atas tank.

    Takut crack.

    Rack mcm ni senang nk pasang/bukak.
    Segan nak masuk track pakai box, sifu je boleh!


    Ade pun sambutan tentang givi box idea ni kan.. What a Face

    iltizamz

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by iltizamz on Wed Jul 20, 2011 7:40 pm

    aku senang je...aku pun gak...

    Sponsored content

    Re: Salam Semua, Newbie Baru join

    Post by Sponsored content Today at 6:11 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:11 pm