Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    cover set hancur

    Share

    aish

    cover set hancur

    Post by aish on Fri Jul 29, 2011 3:19 pm

    salam. ade sape2 nk jual cover set zx 150 rr special edition tak ?

    zenkage

    Re: cover set hancur

    Post by zenkage on Fri Jul 29, 2011 3:32 pm

    eksiden ke bro ?

    aish

    Re: cover set hancur

    Post by aish on Fri Jul 29, 2011 3:51 pm

    aah. cover set belah kiri pecah.

    zenkage

    Re: cover set hancur

    Post by zenkage on Fri Jul 29, 2011 4:50 pm

    Ouch.da try gi kedai spare part ?

    aish

    Re: cover set hancur

    Post by aish on Fri Jul 29, 2011 4:55 pm

    dah. rm 250. koyakk. hahhaa

    faizalmeta

    Re: cover set hancur

    Post by faizalmeta on Fri Jul 29, 2011 10:35 pm

    baik ko masuk fairing r6 je br rm 500 full set aritu aku tgk org post kt fb superkips, belah indon da byk wat

    aish

    Re: cover set hancur

    Post by aish on Sat Jul 30, 2011 3:52 am

    cantik kea bro ?

    zenkage

    Re: cover set hancur

    Post by zenkage on Sat Jul 30, 2011 5:02 am


    Ni la yamaha R6. Amacam bro ? Smile

    aish

    Re: cover set hancur

    Post by aish on Sat Jul 30, 2011 5:07 am

    mcm mahal jea. tak mampu laa. saya budak sekolah lagi Smile

    zenkage

    Re: cover set hancur

    Post by zenkage on Sat Jul 30, 2011 5:14 am

    Lol tah aku pon da lupe harga market skrang berapa.
    tp ko kira untung la 17 tahun da dapat ZX150. Smile

    aish

    Re: cover set hancur

    Post by aish on Sat Jul 30, 2011 5:17 am

    tolong dpt kn harga market blh ? hehe
    untung ? boleh laa. hehe

    zenkage

    Re: cover set hancur

    Post by zenkage on Sat Jul 30, 2011 5:20 am

    Tetapi......x silap aku harga market yg member aku bgtau dulu pon lebih tinggi dari Rm250 bro.
    Aku pn x arif sgt part2 SBK ni,almaklumlah,pakai pon Honda Ex5 jek.
    Stakat study2 dpn lappy je la

    aish

    Re: cover set hancur

    Post by aish on Sat Jul 30, 2011 5:25 am

    ok ok.
    ala,satu hari nnt mesti kao dpt pkai zx150 laa. AMIN Smile

    zenkage

    Re: cover set hancur

    Post by zenkage on Sat Jul 30, 2011 5:32 am

    Hopefully.now aku nak kasi habis Diploma cpt2 pastu keje cpt2 Smile

    teruk sangat ke pecah set ko bro?? ade pic ??

    aish

    Re: cover set hancur

    Post by aish on Sat Jul 30, 2011 5:40 am

    cup belah kiri dan sampan. tak ade pic. klau dkat glenmarie cup belah kiri harga bwh rmm 300. kiri sahaja. koyakk ohh. hahaa

    zenkage

    Re: cover set hancur

    Post by zenkage on Sat Jul 30, 2011 5:53 am

    Pergh........mangkau jugak sparepart kips ni =.="

    aish

    Re: cover set hancur

    Post by aish on Sat Jul 30, 2011 1:36 pm

    memang mangkau. tp klau dah minat. nk buat mcm mane Smile

    Matthew

    Re: cover set hancur

    Post by Matthew on Sat Jul 30, 2011 2:16 pm

    zenkage wrote:Pergh........mangkau jugak sparepart kips ni =.="


    Kawasaki ni takde barang after market bro semua barang ori..so ia mahal le..nak buat macam mane..hmm No

    aish

    Re: cover set hancur

    Post by aish on Sat Jul 30, 2011 4:34 pm

    hahahaa. betul tu matthew.

    bendahara

    Re: cover set hancur

    Post by bendahara on Sat Sep 17, 2011 11:26 am

    faizalmeta wrote:baik ko masuk fairing r6 je br rm 500 full set aritu aku tgk org post kt fb superkips, belah indon da byk wat

    fairing siap ngan fairing dpn ke?? mne mau cari???rm500 je??? biar btol???xjmpe pown bro

    faizalmeta

    Re: cover set hancur

    Post by faizalmeta on Sat Sep 17, 2011 8:35 pm

    bendahara wrote:
    faizalmeta wrote:baik ko masuk fairing r6 je br rm 500 full set aritu aku tgk org post kt fb superkips, belah indon da byk wat

    fairing siap ngan fairing dpn ke?? mne mau cari???rm500 je??? biar btol???xjmpe pown bro

    ko gi tanye aley racing part kalo dia de clon fiber nyer

    Matthew

    Re: cover set hancur

    Post by Matthew on Sat Sep 17, 2011 10:43 pm

    faizalmeta wrote:
    bendahara wrote:
    faizalmeta wrote:baik ko masuk fairing r6 je br rm 500 full set aritu aku tgk org post kt fb superkips, belah indon da byk wat

    fairing siap ngan fairing dpn ke?? mne mau cari???rm500 je??? biar btol???xjmpe pown bro

    ko gi tanye aley racing part kalo dia de clon fiber nyer

    Ape contact number dia, Memmang susah nak dapat contact dia...

    wadin

    Re: cover set hancur

    Post by wadin on Mon Sep 19, 2011 10:25 am

    Matthew wrote:
    zenkage wrote:Pergh........mangkau jugak sparepart kips ni =.="


    Kawasaki ni takde barang after market bro semua barang ori..so ia mahal le..nak buat macam mane..hmm No

    hi,
    barang kawasaki kips memang mahal.. layan barang ori sahaja .itulah kepuasannya. Lain kali sebelum beli kips check dulu maintenancenya..
    Pendapat aku, Kelajuan itu tak bermakna kalau tak mampu nak maintain....

    kipas

    Re: cover set hancur

    Post by kipas on Mon Sep 19, 2011 1:14 pm

    wadin wrote:
    Matthew wrote:
    zenkage wrote:Pergh........mangkau jugak sparepart kips ni =.="


    Kawasaki ni takde barang after market bro semua barang ori..so ia mahal le..nak buat macam mane..hmm No

    hi,
    barang kawasaki kips memang mahal.. layan barang ori sahaja .itulah kepuasannya. Lain kali sebelum beli kips check dulu maintenancenya..
    Pendapat aku, kelajuan itu tak bermakna kalau tak mampu nak maintain....
    ayat paling best pada abad ini...
    kelajuan itu tak bermakna kalau tak mampu nak maintain...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: cover set hancur

    Post by Matthew on Mon Sep 19, 2011 5:52 pm

    kipas wrote:
    wadin wrote:
    Matthew wrote:
    zenkage wrote:Pergh........mangkau jugak sparepart kips ni =.="


    Kawasaki ni takde barang after market bro semua barang ori..so ia mahal le..nak buat macam mane..hmm No

    hi,
    barang kawasaki kips memang mahal.. layan barang ori sahaja .itulah kepuasannya. Lain kali sebelum beli kips check dulu maintenancenya..
    Pendapat aku, kelajuan itu tak bermakna kalau tak mampu nak maintain....
    ayat paling best pada abad ini...
    kelajuan itu tak bermakna kalau tak mampu nak maintain...

    Ayat Gemanya pula bebunyi begini = Kemampuan untuk maintain itu tak bermakna boleh mampu kelajuan....bole back fire juga bang...huhuhu

    Sponsored content

    Re: cover set hancur

    Post by Sponsored content Today at 11:56 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:56 am