Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Share

    awin

    Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by awin on Sun Jun 14, 2009 7:50 pm

    Salam... kat aku ni xbyk pics sbb aku leka melayan highspeed ride ke temerloh.. lupa sendiri ade bwk camera. so mber2 yg banayk amik pics tu post la kat cni.. kita kongsi ramai2 k... heheehe.. cheers cheers
















    deen325

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by deen325 on Mon Jun 15, 2009 12:07 pm

    puhh.. tayar kips.. semua tu mcm pancit sikit tu...
    ini mesti terlebih mkn patin...ni...

    kipas

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by kipas on Mon Jun 15, 2009 12:57 pm

    pergh...menarik jer aku tgk korg bergambar...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    serangga jalanan

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by serangga jalanan on Mon Jun 15, 2009 12:59 pm

    beb...xde lg ke gambar2 lain...gambar mandi manda ke..

    deen325

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by deen325 on Mon Jun 15, 2009 1:13 pm

    camera basah kot termasuk dlm air..
    almaklum lah seronok sangat mandi..
    hehehe

    arninja5984

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by arninja5984 on Mon Jun 15, 2009 4:52 pm

    salam..bro....

    he..he.. memang ride terbaik yang pernah aku join...
    cuma apa yang aku nak disini adalah apa yang kita semua dapat dari ride kali ni...? aku juga nak dengar apa pandangan dari otai2 kita yang join ari tu..(Azzo,Awin) mungkin dari sini kita boleh dengar dan perbaiki apa yang kurang...Amacam..? setuju tak..leh kippers lain bagi pendapat sama( mana yang tak dapat join ride ari tu).


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    ranjau_berduri

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by ranjau_berduri on Mon Jun 15, 2009 5:01 pm

    pe barang konvoi....
    dah laa pakai fullface, knee protector, jaket padding... poyo jer lebih...

    arninja5984

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by arninja5984 on Mon Jun 15, 2009 5:15 pm

    ali_wng wrote:pe barang konvoi....
    dah laa pakai fullface, knee protector, jaket padding... poyo jer lebih...

    he..he..salam to all kippers..

    tapi ada kebaikannya bro,biarlah orang2 nak kutuk kita pakai suma safety accescories,tapi bak kata orng putih la "people who laugh last will laugh forever" keselamatan tu penting tambah2 layan bukit tinggi aritu,kalau tak rasa nak meleper atau layan high speed leh jer pakai selipar jamban ride.tapi bagi aku la..rider yang tak pakai safety accesories ni memang dia anggap nyawa dia 20 @30 inggit jer la kot,maaf la kalau ada sapa2 terasa dengan komen aku ni,tapi pi la kat mana2 part dunia ni yang PRO tetap akan cakap safety first and PRACTICE..PRACTICE..PRACTICE..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    deen325

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by deen325 on Mon Jun 15, 2009 5:19 pm

    arninja5984 wrote:
    ali_wng wrote:pe barang konvoi....
    dah laa pakai fullface, knee protector, jaket padding... poyo jer lebih...

    he..he..

    tapi ada kebaikannya bro,biarlah orang2 nak kutuk kita pakai suma safety accescories,tapi bak kata orng putih la "people who laugh last will laugh forever" keselamatan tu penting tambah2 layan bukit tinggi aritu,kalau tak rasa nak meleper atau layan high speed leh jer pakai selipar jamban ride.tapi bagi aku la..rider yang tak pakai safety accesories ni memang nyawa dia harga 20 atau 30 inggit jer..maa la kalu ada sapa2 terasa,tapi pi mana kat dunia ni pun yang PRO akan ckap SAFETY FIRST...PRACTICE..PRACTICE..PRACTICE..

    TUL TU... JGN LAYAN ORG TAK MAU PAKAI TU SEMUA..
    BIARKAN SI LUNCAI TERJUN NGAN LABU-LABUNYA...

    deen325

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by deen325 on Mon Jun 15, 2009 5:20 pm

    ali_wng wrote:pe barang konvoi....
    dah laa pakai fullface, knee protector, jaket padding... poyo jer lebih...

    BRO... MUSIM UJAN KAT KL LAH...
    HEHEHE..
    BATU PEMETIK API.. BASAH.. KENA UJAN MLM TADI..
    TAK BOLE NYALA.. HEHEHE

    arninja5984

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by arninja5984 on Mon Jun 15, 2009 5:29 pm

    time kasih atas sokongan Abg deen (terharu nie isk..isk..)

    Lagi satu banyak dari kita yang tak tau termasuk la sya sendiri,apa isyarat dan undang2 dalam konvoi,nampak mcm remeh temehkan? tapi suma tu leh mengajar kita disiplin dan melindungi kita dan sahabat2 kita dalam ride walaupun kita dalam keadaan high speed ride (cecah dinding meter).
    ini suma kita leh belajar dari mod2 kita yang dah berpengalaman mcm azzo dn awin (yang join aritu la..)
    tak cukup ngan tu leh belajar teori kat buku macam aku belajar kat umah azzo( kalu dia bagi baca la he..he..) 2jam pun aku tak terasa baca buku tu..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    deen325

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by deen325 on Mon Jun 15, 2009 5:34 pm

    arninja5984 wrote:time kasih atas sokongan Abg deen (terharu nie isk..isk..)

    Lagi satu banyak dari kita yang tak tau termasuk la sya sendiri,apa isyarat dan undang2 dalam konvoi,nampak mcm remeh temehkan? tapi suma tu leh mengajar kita disiplin dan melindungi kita dan sahabat2 kita dalam ride walaupun kita dalam keadaan high speed ride (cecah dinding meter).
    ini suma kita leh belajar dari mod2 kita yang dah berpengalaman mcm azzo dn awin (yang join aritu la..)
    tak cukup ngan tu leh belajar teori kat buku macam aku belajar kat umah azzo( kalu dia bagi baca la he..he..) 2jam pun aku tak terasa baca buku tu..

    bro dol ader post tip convoi tuk keta..
    mukin kita leh guna pakai...
    klu rajin cuba lah baca kat sini..
    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/car-convoy-rules-t175.htm#6217

    ranjau_berduri

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by ranjau_berduri on Mon Jun 15, 2009 5:42 pm

    ala selamber jer layan ms88 lagi bagus dari kai fullface....
    dari kai jaket padding, baik aku pakai singlet...
    knee protector huhu... merepek... dah macam robocop dah...
    kasut high cut, pakai selipar laa lagi bagus....

    ranjau_berduri

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by ranjau_berduri on Mon Jun 15, 2009 5:43 pm

    arninja5984 wrote:time kasih atas sokongan Abg deen (terharu nie isk..isk..)

    Lagi satu banyak dari kita yang tak tau termasuk la sya sendiri,apa isyarat dan undang2 dalam konvoi,nampak mcm remeh temehkan? tapi suma tu leh mengajar kita disiplin dan melindungi kita dan sahabat2 kita dalam ride walaupun kita dalam keadaan high speed ride (cecah dinding meter).
    ini suma kita leh belajar dari mod2 kita yang dah berpengalaman mcm azzo dn awin (yang join aritu la..)
    tak cukup ngan tu leh belajar teori kat buku macam aku belajar kat umah azzo( kalu dia bagi baca la he..he..) 2jam pun aku tak terasa baca buku tu..
    bajek kips laju....

    arninja5984

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by arninja5984 on Mon Jun 15, 2009 5:54 pm

    emm betul2..

    tiada paksaan dalam safety accesories ni..tapi bagi aku la..
    kalu ride ke tempat aku,kalu korang tak pakai safety accesories minta maaf la, tak dapek den nak bagi join. bukan ape aku sayng nyawa aku dan aku sayng kawan2 aku..kalu jadi apa2 puas hati bila kita dah cukup bersedia..(kalu tak,leh join la mat rempit kat sg dua penang)pinjam ayat dari bro kippers kita(nama dirahsiakan)
    "kami bukan mat rempit kami big bikers ok"
    anyways..jemput la ke penang.. banyak tempat2 menarik dan track yang pasti anda tak dapat lupakan...he..he..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    Amir

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by Amir on Mon Jun 15, 2009 5:56 pm

    ali_wng wrote:
    arninja5984 wrote:time kasih atas sokongan Abg deen (terharu nie isk..isk..)

    Lagi satu banyak dari kita yang tak tau termasuk la sya sendiri,apa isyarat dan undang2 dalam konvoi,nampak mcm remeh temehkan? tapi suma tu leh mengajar kita disiplin dan melindungi kita dan sahabat2 kita dalam ride walaupun kita dalam keadaan high speed ride (cecah dinding meter).
    ini suma kita leh belajar dari mod2 kita yang dah berpengalaman mcm azzo dn awin (yang join aritu la..)
    tak cukup ngan tu leh belajar teori kat buku macam aku belajar kat umah azzo( kalu dia bagi baca la he..he..) 2jam pun aku tak terasa baca buku tu..
    bajek kips laju....

    haha, oit weng, sape x knal ko mesti panas jer bace ko nyer post.. hahaha

    ranjau_berduri

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by ranjau_berduri on Mon Jun 15, 2009 5:58 pm

    arninja5984 wrote:emm betul2..

    tiada paksaan dalam safety accesories ni..tapi bagi aku la..
    kalu ride ke tempat aku,kalu korang tak pakai safety accesories minta maaf la, tak dapek den nak bagi join. bukan ape aku sayng nyawa aku dan aku sayng kawan2 aku..kalu jadi apa2 puas hati bila kita dah cukup bersedia..(kalu tak,leh join la mat rempit kat sg dua penang)pinjam ayat dari bro kippers kita(nama dirahsiakan)
    "kami bukan mat rempit kami big bikers ok"
    anyways..jemput la ke penang.. banyak tempat2 menarik dan track yang pasti anda tak dapat lupakan...he..he..

    poyo laa pakai safety ni... bajek big bike....

    arninja5984

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by arninja5984 on Mon Jun 15, 2009 6:09 pm

    Amir wrote:
    ali_wng wrote:
    arninja5984 wrote:time kasih atas sokongan Abg deen (terharu nie isk..isk..)

    Lagi satu banyak dari kita yang tak tau termasuk la sya sendiri,apa isyarat dan undang2 dalam konvoi,nampak mcm remeh temehkan? tapi suma tu leh mengajar kita disiplin dan melindungi kita dan sahabat2 kita dalam ride walaupun kita dalam keadaan high speed ride (cecah dinding meter).
    ini suma kita leh belajar dari mod2 kita yang dah berpengalaman mcm azzo dn awin (yang join aritu la..)
    tak cukup ngan tu leh belajar teori kat buku macam aku belajar kat umah azzo( kalu dia bagi baca la he..he..) 2jam pun aku tak terasa baca buku tu..
    bajek kips laju....

    haha, oit weng, sape x knal ko mesti panas jer bace ko nyer post.. hahaha

    ishh.ishh..

    weng punya post sikit pun tak bagi panas..ala pendirian masing2 kan..lagi pun hak individu kita kena la respek amir..anyway masa pi k.l dulu banyak gak dengar cerita tentang bro aliwng kite ni.hehe.. mantap2.. gua respek bro..
    anyways suma gua kawan..gua takder musuh..gua tak suka nak terasa2..
    macam pompuan la..huhu...


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    deen325

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by deen325 on Mon Jun 15, 2009 6:16 pm

    ali_wng wrote:ala selamber jer layan ms88 lagi bagus dari kai fullface....
    dari kai jaket padding, baik aku pakai singlet...
    knee protector huhu... merepek... dah macam robocop dah...
    kasut high cut, pakai selipar laa lagi bagus....

    BEST APA .. MCM ROBOCOP...
    bole masuk tv..
    bole gi merata dunia.. tambang free lagii..
    tak payah naik flight.. melalui internat lagi..
    celik IT...
    kuang...88x

    kipas

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by kipas on Mon Jun 15, 2009 6:45 pm

    deen325 wrote:
    ali_wng wrote:ala selamber jer layan ms88 lagi bagus dari kai fullface....
    dari kai jaket padding, baik aku pakai singlet...
    knee protector huhu... merepek... dah macam robocop dah...
    kasut high cut, pakai selipar laa lagi bagus....

    BEST APA .. MCM ROBOCOP...
    bole masuk tv..
    bole gi merata dunia.. tambang free lagii..
    tak payah naik flight.. melalui internat lagi..
    celik IT...
    kuang...88x
    tu trade mark lampu blakang den...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    evilme

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by evilme on Mon Jun 15, 2009 8:22 pm

    weng ckp je lebih... kang dia sampai siap pakai jaket yg ada bonggol unta kat blakang Rolling Eyes

    evilme

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by evilme on Mon Jun 15, 2009 8:25 pm

    spam je lebih korg ni... banyakkan gambar...

    Amir

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by Amir on Mon Jun 15, 2009 9:08 pm

    arninja5984 wrote:
    Amir wrote:
    ali_wng wrote:
    arninja5984 wrote:time kasih atas sokongan Abg deen (terharu nie isk..isk..)

    Lagi satu banyak dari kita yang tak tau termasuk la sya sendiri,apa isyarat dan undang2 dalam konvoi,nampak mcm remeh temehkan? tapi suma tu leh mengajar kita disiplin dan melindungi kita dan sahabat2 kita dalam ride walaupun kita dalam keadaan high speed ride (cecah dinding meter).
    ini suma kita leh belajar dari mod2 kita yang dah berpengalaman mcm azzo dn awin (yang join aritu la..)
    tak cukup ngan tu leh belajar teori kat buku macam aku belajar kat umah azzo( kalu dia bagi baca la he..he..) 2jam pun aku tak terasa baca buku tu..
    bajek kips laju....

    haha, oit weng, sape x knal ko mesti panas jer bace ko nyer post.. hahaha

    ishh.ishh..

    weng punya post sikit pun tak bagi panas..ala pendirian masing2 kan..lagi pun hak individu kita kena la respek amir..anyway masa pi k.l dulu banyak gak dengar cerita tentang bro aliwng kite ni.hehe.. mantap2.. gua respek bro..
    anyways suma gua kawan..gua takder musuh..gua tak suka nak terasa2..
    macam pompuan la..huhu...

    haha, btul tuh bro.. aku kalo bace post weng.. tersenyum jer.. wakakaka..

    deen325

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by deen325 on Mon Jun 15, 2009 9:20 pm

    evilme wrote:spam je lebih korg ni... banyakkan gambar...
    tul tu abg sokong 150% dik...

    dakad27

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by dakad27 on Mon Jun 15, 2009 10:23 pm

    try klik kat link nie..xtau jadi x..ader pic ride temerloh...
    albumview=gridhttp://s184.photobucket.com/albums/x220/dakad27/?albumview=grid

    Sponsored content

    Re: Hutan Lipur Lentang Ride & Makan Patin Umah Wadin

    Post by Sponsored content Today at 4:25 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:25 am