Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    motor dicuri

    Share

    kurt2812

    motor dicuri

    Post by kurt2812 on Mon Aug 08, 2011 5:00 am

    ptg td 7/8/11 motor aku hilang kt parking motor hosp ampang.depan pintu masuk dewan bersalin.
    tanda2 motor aku,signal patah blah kiri.
    mmg rugi sape amik tu, mileage 37,000 x pnah wat top servis,absorber da kong,korner membuai.bateri pon lemah,ekzos bocor,dah dgr jelas bunyi piston ring.
    motor aku 150 SE kaler ijau.ada stiker kawasakikips.com kat tank
    klo ternampak.msg aku
    014-7231099

    kurt2812 a.k.a aiman

    kurt2812

    Re: motor dicuri

    Post by kurt2812 on Mon Aug 08, 2011 5:05 am

    berakhirlah era aku pakai kips..kenangan dgn motor and kippers x kan aku lupa..aku anggap xda rezeki dan aku redha.kpada pencurik atau org yg terlibat mencuri,merancang utk mencuri,menolong utk mencuri,atau membeli motor aku samada sebiji motor hatta amik dan guna walaupon sebutir skru atau washer skalipon.korang x kan aku maafkan..bergembiralah pakai motor aku tu..kat dunia korg menang..aku x kan maafkan dunia akhirat.ni aku anggap sebagai pelaburan akhirat aku.

    zenkage

    Re: motor dicuri

    Post by zenkage on Mon Aug 08, 2011 5:06 am

    Takziah bro......Sad case man.
    Sumpah sape yg curi motor bro tu jadi katak la.....

    Surveyor_LC

    Re: motor dicuri

    Post by Surveyor_LC on Mon Aug 08, 2011 6:38 am

    perghhh..
    kat area ampang lg..
    memang bahaya betul la ampang skang...
    red spot untuk kippers..

    kurt..ada lock kips tak?

    asrolsani

    Re: motor dicuri

    Post by asrolsani on Mon Aug 08, 2011 8:45 am

    takziah bro...
    ko wat per kat ampang?
    bukanker ko dok kelate?

    alha_98320

    Re: motor dicuri

    Post by alha_98320 on Mon Aug 08, 2011 1:27 pm

    alamak bro..aku pn baru tau dr mamat yang pkai kips spital ampang tu..parking pn tmpat same dgn ko.. kunci ape yang d pakai? hurmm..xde rezeki tu..doa moga2 d bagi petunjuk kepada pncuri tuh..petunjuk yg mcm mana terpulang lah...takziah bro No ..sangat lahanat lahabau2 nih..

    Matthew

    Re: motor dicuri

    Post by Matthew on Mon Aug 08, 2011 3:57 pm


    Takziah bro ..dah mula banyak si pencuri2 ni aim kat kips..cilka la dioarang ni..memmang tak boleh pakai kenapelah dengan diorang ni..tak reti nak kejeke No

    kipas

    Re: motor dicuri

    Post by kipas on Mon Aug 08, 2011 10:05 pm

    kurt2812 wrote:ptg td 7/8/11 motor aku hilang kt parking motor hosp ampang.depan pintu masuk dewan bersalin.
    tanda2 motor aku,signal patah blah kiri.
    mmg rugi sape amik tu, mileage 37,000 x pnah wat top servis,absorber da kong,korner membuai.bateri pon lemah,ekzos bocor,dah dgr jelas bunyi piston ring.
    motor aku 150 SE kaler ijau.ada stiker kawasakikips.com kat tank
    klo ternampak.msg aku
    014-7231099

    kurt2812 a.k.a aiman
    pulak dah...takziah bro...abeh ilang dah moto otai putrajaya nih...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    gojoil

    Re: motor dicuri

    Post by gojoil on Tue Aug 09, 2011 12:27 am

    takut lak aku nak letak moto merata ni.cam ner nak tingkatkan keselamatan moto ni ek?paling kurang dapat menyusahkan pencuri ni nak 'piang moto kita ni ke tahap maksimum?

    Surveyor_LC

    Re: motor dicuri

    Post by Surveyor_LC on Tue Aug 09, 2011 1:11 am

    gojoil wrote:takut lak aku nak letak moto merata ni.cam ner nak tingkatkan keselamatan moto ni ek?paling kurang dapat menyusahkan pencuri ni nak 'piang moto kita ni ke tahap maksimum?

    seelok2nya jangan letak merata la..
    pencuri kalau nak jugak moto tu, lautan api pun sanggup dia redah..
    member aku letak 6 kunci pun boleh hilang..
    terduduk member aku tu time tengok moto dia dah takda...

    makaii

    Re: motor dicuri

    Post by makaii on Tue Aug 09, 2011 4:06 am

    takziah bro.. aku paham perasaan hang.. sabaq,insyAllah ada rezeki kita..

    cik goku

    Re: motor dicuri

    Post by cik goku on Tue Aug 09, 2011 9:39 am

    takziah bro..wpn xpnah jpe bro,tp wa tau cmana perasaan bila kehilangan sesuatu..mudah2an dibukakan pintu hati og yg curi tu pulangkan balik moto bro..amin...

    MusRockers

    Re: motor dicuri

    Post by MusRockers on Tue Aug 09, 2011 1:40 pm

    erkk... takotnye aku nak pakai kips ni...

    zalie78

    Re: motor dicuri

    Post by zalie78 on Tue Aug 09, 2011 2:01 pm

    takziah bro..bersabar ye

    kurt2812

    Re: motor dicuri

    Post by kurt2812 on Tue Aug 09, 2011 5:04 pm

    aku park kat depan pintu masuk dewan bersalin,mase hilang tu aku x pasti kol brape.tp aku park motor kol 7pagi,balik keja kol 2 dh lesap.ada security gad area tu.dekat je 10 meter dr motor aku tp xda guna gak.CCTV pon ade tp pon xleh gna sbb silau.

    kurt2812

    Re: motor dicuri

    Post by kurt2812 on Tue Aug 09, 2011 5:07 pm

    kipas> dah xda rezeki aku..pasni trun TT aku pakai lc je la x pon skuter ego aku hahaha!
    asrol> aku dah 3 bulan keja kt hosp ampang..dapat transfer sini..

    mizi

    Re: motor dicuri

    Post by mizi on Tue Aug 09, 2011 5:43 pm

    adoiii, saya dok erea2 ampang.. belajar kat cini.. DOI, TAKOT LAA PULAK NK KUAR DENGAN KIPS N.. ERMMMM


    Matthew

    Re: motor dicuri

    Post by Matthew on Tue Aug 09, 2011 11:35 pm

    [quote="mizi"]adoiii, saya dok erea2 ampang.. belajar kat cini.. DOI, TAKOT LAA PULAK NK KUAR DENGAN KIPS N.. ERMMMM


    Guard je motor hang bro..kalu dapek si pencuri ni bantai ia cukup sampai ia boleh nampak moyangmemayang ia... Mad

    r0cket_terbang

    Re: motor dicuri

    Post by r0cket_terbang on Tue Aug 09, 2011 11:54 pm

    takziah man, bln2 pose nie dtmbh doa org traniaya nie straight je ke lngit, mohon la pd nya, moga dibuka pntu taubt bg nya... amin~

    mne tw, pnganti nya zx6 ke ti... Smile

    pd sspe trmsuk sy, kite kne lbih n tingkt kn lg kslmtn...

    mizi

    Re: motor dicuri

    Post by mizi on Wed Aug 10, 2011 2:14 am

    [quote="Matthew"]
    mizi wrote:adoiii, saya dok erea2 ampang.. belajar kat cini.. DOI, TAKOT LAA PULAK NK KUAR DENGAN KIPS N.. ERMMMM


    Guard je motor hang bro..kalu dapek si pencuri ni bantai ia cukup sampai ia boleh nampak moyangmemayang ia... Mad
    xtahu laa.. saya padlock abloy ngan lock disk brand iena.. dekat RM500 gak laaa dua2 lock n.. mintk simpang laa dari kna curi.. heeee

    makaii

    Re: motor dicuri

    Post by makaii on Wed Aug 10, 2011 3:37 am

    kunci padlock hang depan n belakang brake pump,maknanya brake tu in between dua disc lock.. nnti xdela pencurik bole tolak bg kunci patah.. aku buat cenggitu,4x depa try curik gagai..

    tp satu hari tu aku rushing sbb ujan dan lupa buat cenggitu hari tu la motot aku kena curik.. demit pencurik..

    kurt2812

    Re: motor dicuri

    Post by kurt2812 on Wed Aug 10, 2011 8:13 pm

    makaii wrote:kunci padlock hang depan n belakang brake pump,maknanya brake tu in between dua disc lock.. nnti xdela pencurik bole tolak bg kunci patah.. aku buat cenggitu,4x depa try curik gagai..

    tp satu hari tu aku rushing sbb ujan dan lupa buat cenggitu hari tu la motot aku kena curik.. demit pencurik..

    mcm tu plak citer ko,lalai skit trus kena..motor pe yg kena curi tu?

    Matthew

    Re: motor dicuri

    Post by Matthew on Wed Aug 10, 2011 8:24 pm

    kurt2812 wrote:
    makaii wrote:kunci padlock hang depan n belakang brake pump,maknanya brake tu in between dua disc lock.. nnti xdela pencurik bole tolak bg kunci patah.. aku buat cenggitu,4x depa try curik gagai..

    tp satu hari tu aku rushing sbb ujan dan lupa buat cenggitu hari tu la motot aku kena curik.. demit pencurik..

    mcm tu plak citer ko,lalai skit trus kena..motor pe yg kena curi tu?

    Ni poencuri tu tunggu timing sesuai dahla dia aim!!!!! so tak berhenti usaha la tu....cilka..

    Maverick

    Re: motor dicuri

    Post by Maverick on Wed Aug 10, 2011 10:58 pm

    Matthew wrote:
    kurt2812 wrote:
    makaii wrote:kunci padlock hang depan n belakang brake pump,maknanya brake tu in between dua disc lock.. nnti xdela pencurik bole tolak bg kunci patah.. aku buat cenggitu,4x depa try curik gagai..

    tp satu hari tu aku rushing sbb ujan dan lupa buat cenggitu hari tu la motot aku kena curik.. demit pencurik..

    mcm tu plak citer ko,lalai skit trus kena..motor pe yg kena curi tu?

    Ni poencuri tu tunggu timing sesuai dahla dia aim!!!!! so tak berhenti usaha la tu....cilka..
    Usaha tangga kecelakaan la wat sang pencuri tu.. tobat leer wahai pencorik!

    Bro kurt! saba je la ye.. insyaAllah ade rezki lain tu.. saje nak test hang.. kalo lulus nanti dapat la hadiahnya.. zx10r ke.. huhu.. Amin!

    kurt2812

    Re: motor dicuri

    Post by kurt2812 on Sun Aug 14, 2011 11:20 pm

    Maverick wrote:
    Matthew wrote:
    kurt2812 wrote:
    makaii wrote:kunci padlock hang depan n belakang brake pump,maknanya brake tu in between dua disc lock.. nnti xdela pencurik bole tolak bg kunci patah.. aku buat cenggitu,4x depa try curik gagai..

    tp satu hari tu aku rushing sbb ujan dan lupa buat cenggitu hari tu la motot aku kena curik.. demit pencurik..

    mcm tu plak citer ko,lalai skit trus kena..motor pe yg kena curi tu?

    Ni poencuri tu tunggu timing sesuai dahla dia aim!!!!! so tak berhenti usaha la tu....cilka..
    Usaha tangga kecelakaan la wat sang pencuri tu.. tobat leer wahai pencorik!

    Bro kurt! saba je la ye.. insyaAllah ade rezki lain tu.. saje nak test hang.. kalo lulus nanti dapat la hadiahnya.. zx10r ke.. huhu.. Amin!

    hai makin lawa motor,hahah!!!

    Sponsored content

    Re: motor dicuri

    Post by Sponsored content Today at 8:29 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:29 pm