Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Bukan Sekadar Rider

    Share

    whatsupbro

    Bukan Sekadar Rider

    Post by whatsupbro on Wed Aug 10, 2011 3:02 pm

    Salam,

    Kalau kome ingat dulu.. aku ade propose nak buat rancangan review motosikal.. yang mana xdapat sambutan hangat dari ahli kippers dan motosikal lain.. tapi view dekat youtube dah seribu lebih dah... takpelah...

    Projek itu masik KIV lagi buat masa sekarang... sesiapa yang berminat boleh la email dekat [jemeput]@[gmail}.com kat aku...


    Okay.. video ni pulak.. hanya sekadar untuk berkongsi dengan anda semua... (walaupun xde kene mengena sangat)


    khor

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by khor on Wed Aug 10, 2011 9:14 pm

    wow... bro u ka yg dok main? dahsyat la....u guna Ibanez rga ka?? takde double locking trem?? main lagu steve vai tak guna trem macam serba tak kena la... tapi tak pe u covered it well bro.. nice! tapi u guna neck pick-up all through out the song? tone macam dark sikit la?

    dulu i ada byk ibanez gak ( kolaksi )... tapi dah jual semua.. skrg dok pakai Cort X6..


    whatsupbro

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by whatsupbro on Wed Aug 10, 2011 9:44 pm

    hahaha.. mmg xnak jadi steve vai pon.. btw, RGA42 mmg fixed bridge... Pickup.. ni yg sangsi ni sebenarnye.. AMP ade problem sebenarnye.. bile clean die ok je.. tapi biler masuk Overdrive VOX tu cam bunyi die stay je... Neck PU same Bridge pon same.. rugi gak sebenarnye.. sbb takde beza dengan tone.. time main tu da switch PU da.. tapi bunyi tetap same.. dah la pakai Dimarzio EVO kat Bridge.. ngan Dimarzio Air Norton kat Neck..


    khor

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by khor on Wed Aug 10, 2011 10:27 pm

    hairan la... u pakai dimarzio signature pick up ? fuh..dahsyat..! EVO tu u beli 2nd hand? atau baru? ori ka? patutnya tone ok la.. atau u punya body tone memang dark? basswood or mahogany??

    mungkin juga sbb u guna amp punya effect jadi ia telah mengubahsuai karektor gitar tone anda.. sbb amp yg dtg dgn build in effect selalunya digital sgt.. ia akan buat u punya gitar & pick-up tone jadi lain macam.. Laughing

    i pakai effect batah je skrg.. dulu ada pakai AX3000G, Zoom G7.1ut.. tapi jual dah.. sbb digital sgt sound nya..

    nekman

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by nekman on Wed Aug 10, 2011 10:39 pm

    Korang cakap bahasa gitar ke nih.. Pergghh.. Krem otak sy baca..

    whatsupbro

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by whatsupbro on Wed Aug 10, 2011 10:45 pm

    @khor a ah.. Dimarzio ori.. Mahogany kayu die.. mmg akan agak fat sket tone die.. tapi xmcm ni sepatutnye.. nanti baru nak check sbb bende ni da lame ajdi tapi busy sangat sampai takde mase..

    @nekman ahahaha xpe.. layankan aje...


    zenkage

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by zenkage on Wed Aug 10, 2011 11:20 pm

    nekman wrote:Korang cakap bahasa gitar ke nih.. Pergghh.. Krem otak sy baca..
    sama la kita haha

    kipas

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by kipas on Thu Aug 11, 2011 2:08 am

    nekman wrote:Korang cakap bahasa gitar ke nih.. Pergghh.. Krem otak sy baca..
    yg aku nampak bridge...tayar bridgestone ker???hahaha...baca jer..paham blom tentu...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    whatsupbro

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by whatsupbro on Thu Aug 11, 2011 4:09 pm

    wahahahaha... takpe.. yang penting.. enjoy the music.. hahha

    Matthew

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by Matthew on Fri Aug 19, 2011 7:18 am

    whatsupbro wrote:wahahahaha... takpe.. yang penting.. enjoy the music.. hahha

    Aiy gitarist je ke bang..Manenye drummer sekalian menghilang..jom ( jimmy "REV" sullivan ) sama saya..huhuhuuu

    whatsupbro

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by whatsupbro on Fri Aug 19, 2011 1:01 pm

    jommmmmmmm~

    Sponsored content

    Re: Bukan Sekadar Rider

    Post by Sponsored content Today at 8:27 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:27 pm