Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Share

    kodng

    old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kodng on Wed Aug 17, 2011 10:16 pm

    saje aku nak tanya, berbaloi ke tak beli kips 2011 ni.

    apekah jawapan otai-otai semua?

    kipas

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kipas on Wed Aug 17, 2011 10:53 pm

    kodng wrote:saje aku nak tanya, berbaloi ke tak beli kips 2011 ni.

    apekah jawapan otai-otai semua?
    mmg berbaloi2...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    nekman

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by nekman on Wed Aug 17, 2011 11:02 pm

    Kips baru zx memang best..
    Kips lama pun ok juga.. Berbaloi ngan harga di beli..

    Zx tengah panas sangat sekarang nih... Owner kurang aman nak tinggalkan moto walau depan umah jer..

    kipas

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kipas on Wed Aug 17, 2011 11:05 pm

    kips baru full fairing mcm tzm n the last new two stroke in malaysia...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kodng

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kodng on Wed Aug 17, 2011 11:47 pm

    agak2 berapa kali ganda kos mentenennya berbanding ex5 dream?

    selalu aku ulang alik dalam 40km pegi keje +/- RM 3x26 (hari bekerja) = RM 72 + RM 18 (servis, minyak 4T shell).

    Matthew

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by Matthew on Thu Aug 18, 2011 12:33 am

    kodng wrote:agak2 berapa kali ganda kos mentenennya berbanding ex5 dream?

    selalu aku ulang alik dalam 40km pegi keje +/- RM 3x26 (hari bekerja) = RM 72 + RM 18 (servis, minyak 4T shell).

    Kalau pakai kips maitenance untuk 2T ade,petrol naik Rm 7 atau 8 bergantung macam mane hang bawak per day dan servis dalam 90 hingga 100..nak pakai moto besar maintenance pun besar bro.. Very Happy

    kodng

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kodng on Thu Aug 18, 2011 12:38 am

    kat mana aku buleh dapat info detail pasal maintenance motor ni?

    contoh macam:

    mingguan
    bulanan
    tahunan dan sebagainya

    p/s: terima kasih atas maklumat otai2 semua setakat ni

    kipas

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kipas on Thu Aug 18, 2011 1:34 am

    adik aku keje kat pulau indah dr kota damansara perambat bawak 160kmh sepanjang highway isi minyak petrol rm 10 hengget pegi balik 100km...dier naik kapcai menten 80kmh 5 hengget jer...jarak yg sama...hanya masa lambat 10 minit...ada bran mau pakai???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    makaii

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by makaii on Thu Aug 18, 2011 4:00 am

    u dn't pay nothing for performance..

    kalo mao ekonomi & penjimatan kapcai terbaik..


    Matthew

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by Matthew on Thu Aug 18, 2011 5:31 am

    makaii wrote:u dn't pay nothing for performance..

    kalo mao ekonomi & penjimatan kapcai terbaik..


    Kalau hati dah terpikat dengan motor besar pastilah maitenance pun besar tak boleh harapkan maitenance EX-5 kat motor besar bro..

    whatsupbro

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by whatsupbro on Thu Aug 18, 2011 1:46 pm

    RR sebagai latihan untuk semua rider naiik level ke supersport punye level... naik level nanti.. tau la betape mahalnye brg2 dan kos penggunaan....

    kodng

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kodng on Thu Aug 18, 2011 1:53 pm

    ada beza tak kalau aku angkat 250r terus?

    tu 4T kan?

    ranjau_berduri

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by ranjau_berduri on Thu Aug 18, 2011 3:47 pm

    kodng wrote:ada beza tak kalau aku angkat 250r terus?

    tu 4T kan?
    xbley merempit ar pakai 250r.. zx baru leh merempit.... bley fly...


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    kodng

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kodng on Thu Aug 18, 2011 4:31 pm

    nak bawak jalan2 angkut cikaro aje Very Happy

    kodng

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kodng on Thu Aug 18, 2011 9:28 pm

    Matthew wrote:
    kodng wrote:agak2 berapa kali ganda kos mentenennya berbanding ex5 dream?

    selalu aku ulang alik dalam 40km pegi keje +/- RM 3x26 (hari bekerja) = RM 72 + RM 18 (servis, minyak 4T shell).

    Kalau pakai kips maitenance untuk 2T ade,petrol naik Rm 7 atau 8 bergantung macam mane hang bawak per day dan servis dalam 90 hingga 100..nak pakai moto besar maintenance pun besar bro.. Very Happy
    ada betul cakap bro ni...tgk la camane, kalau dapat loan, aku angkat 250r terus, kalau tak aku layan kips je. comel gak yang kaler biru tu...

    alep

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by alep on Sat Aug 20, 2011 2:54 am

    cbr 250 pgm-fi 2011, 250r efi 2011 (180kmh tops equal tu mb 220kmh kips), jimat tu, long distance lagi jimat dari lc135 tu

    zenkage

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by zenkage on Sat Aug 20, 2011 4:16 am

    alep wrote:cbr 250 pgm-fi 2011, 250r efi 2011 (180kmh tops equal tu mb 220kmh kips), jimat tu, long distance lagi jimat dari lc135 tu
    wow......hebat. harga 20 k kan ?

    kipas

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kipas on Sun Aug 21, 2011 7:19 am

    ranjau_berduri wrote:
    kodng wrote:ada beza tak kalau aku angkat 250r terus?

    tu 4T kan?
    xbley merempit ar pakai 250r.. zx baru leh merempit.... bley fly...
    dapat ruku' atas moto pon dah ok dah...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kipas

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kipas on Sun Aug 21, 2011 7:19 am

    alep wrote:cbr 250 pgm-fi 2011, 250r efi 2011 (180kmh tops equal tu mb 220kmh kips), jimat tu, long distance lagi jimat dari lc135 tu
    betol ke nih????try baca sini tgk... http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,80597.20.html


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kodng

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kodng on Sun Aug 21, 2011 7:51 am

    kat sini -> cbr250.net/forum/cbr250-videos/99-cbr250r-top-speed.html

    kata sampai 165 km/j je kalau stended, tapi aku bukan mat rempit, jadi tak kisah sangat. Cuma suka moto besar, pastu cari kawan jalan-jalan.

    teringin nak nak sama-sama pergi utara, kelantan/terangganu ke...cari port makan best-best...

    p/s: aku baru je order cbr250r stended kat tropica, tengok la lulus ke tak loan.

    alep

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by alep on Mon Aug 22, 2011 3:34 am

    ninja 250r efi 2011 dapat 180kmh( meter 250r), cbr 250 pgm-fi 2011 den xtau sebab x pernah jumpa spar geng lg

    kr150c87

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kr150c87 on Mon Aug 22, 2011 12:20 pm

    saya dah upgrade dah.kips saya semua dah jual dah..upgrade ke inline dah .mmg jauh beza dengan kips nih...dari segi performance,torque,speed,Horsepower,power to weight,handling,tyres,suspension,clutch slip,aerodynamic..mmg best~ Very Happy

    hazel

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by hazel on Mon Aug 22, 2011 12:48 pm

    kr150c87 wrote:saya dah upgrade dah.kips saya semua dah jual dah..upgrade ke inline dah .mmg jauh beza dengan kips nih...dari segi performance,torque,speed,Horsepower,power to weight,handling,tyres,suspension,clutch slip,aerodynamic..mmg best~ Very Happy

    bro upgrade ke moto apa? kalo bro kata jauh beza tue munkin bro upgrade ke moto er6..huhu..kalo 250 bagi aku xda beza sgt pon....cuma rasa lebih sedap handling jer yg lebih..aku sblm guna kips nie guna cbr600 04, 250 ninja n den makin turun jadi la kips nie.hehe..xlarat nak maintain..ngn dah kawen lagi....huhuhu

    kodng

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by kodng on Thu Aug 25, 2011 11:16 am

    soalan cepumas:

    korang beli moto kena pakai penjamin tak?

    aku dah lulus loan aeon, tapi kedai nak jugak penjamin keluarga terdekat. Ayah den motong gotah jo

    Matthew

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by Matthew on Thu Aug 25, 2011 7:20 pm

    kodng wrote:soalan cepumas:

    korang beli moto kena pakai penjamin tak?

    aku dah lulus loan aeon, tapi kedai nak jugak penjamin keluarga terdekat. Ayah den motong gotah jo

    Tak mahal ke nanti Aeon ni charge BUNGA ke bang???

    Sponsored content

    Re: old-timer kips owner, apa yang menyebabkan korang nak/taknak upgrade ke model baru?

    Post by Sponsored content Today at 11:58 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:58 am