Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Motor hampir dicuri

    Share

    xtrastrange

    Motor hampir dicuri

    Post by xtrastrange on Mon Aug 22, 2011 4:48 pm

    salam to all kippers...
    semalam mase baru nak balik keje dengan riang sebab nak merembat Razz tengok handle moto straight macam x lock. scratch
    cek2 skali tengok kunci dah kene kopak da. adoyai. nasib baik ade extra lock. kalau x raye dalam syahdu la taun ni. pale pale
    mintak tolong bro2 sume recommend kunci yang ok sikit (susah nak kopak) + harga skali. tulun2

    zenkage

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by zenkage on Mon Aug 22, 2011 5:57 pm

    xtrastrange wrote:salam to all kippers...
    semalam mase baru nak balik keje dengan riang sebab nak merembat Razz tengok handle moto straight macam x lock. scratch
    cek2 skali tengok kunci dah kene kopak da. adoyai. nasib baik ade extra lock. kalau x raye dalam syahdu la taun ni. pale pale
    mintak tolong bro2 sume recommend kunci yang ok sikit (susah nak kopak) + harga skali. tulun2

    Walaweh......Nasib baik bro....

    xtrastrange

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by xtrastrange on Mon Aug 22, 2011 9:13 pm

    fuh... memang nasib baik
    tapi lock dekat handle tu dah rosak n nak kena ganti. tadi try tanya dekat kedai moto tu dia kata ori = RM 290.00 Shocked Shocked
    takde ke untuk kips ni yang 3rd party punye? yang ok sikit

    kipas

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by kipas on Mon Aug 22, 2011 10:11 pm

    kedai NKS de...murah sket...harga tak pasti...try lock xena dan lock solcar...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Khaza

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by Khaza on Mon Aug 22, 2011 11:54 pm

    Try la Xena lock pastu buat hidden switch..
    Xena lock yg xde alarm dlm Rm80 kalau x silap.

    ikmal91

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by ikmal91 on Tue Aug 23, 2011 2:29 am

    location kt mne ye bro?

    kipas

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by kipas on Tue Aug 23, 2011 11:40 am

    ikmal91 wrote:location kt mne ye bro?
    nampak mcm lokasi kat PJ...sect bape tak pasti...huh dah merebak kat PJ plak...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    xtrastrange

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by xtrastrange on Tue Aug 23, 2011 3:32 pm

    kene dekat ampang. hampeh tol penyangak ni. bulan2 pose pon dok nak merembak jugak. Mad
    ok. petang ni nak try dekat NKS tengok. thx bro cheers

    kipas

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by kipas on Tue Aug 23, 2011 3:43 pm

    xtrastrange wrote:kene dekat ampang. hampeh tol penyangak ni. bulan2 pose pon dok nak merembak jugak. Mad
    ok. petang ni nak try dekat NKS tengok. thx bro cheers
    awas semua kippers area ampang dan selayang...disana adalah port panas...pastikan motor anda semua dilock dgn kemas sebelum beredar ke shopping kompleks atau kemana saja...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by Matthew on Tue Aug 23, 2011 4:08 pm

    kipas wrote:
    xtrastrange wrote:kene dekat ampang. hampeh tol penyangak ni. bulan2 pose pon dok nak merembak jugak. Mad
    ok. petang ni nak try dekat NKS tengok. thx bro cheers
    awas semua kippers area ampang dan selayang...disana adalah port panas...pastikan motor anda semua dilock dgn kemas sebelum beredar ke shopping kompleks atau kemana saja...

    Cilka la diorang ni..mesti kena buat hidden switch ni...

    ikmal91

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by ikmal91 on Tue Aug 23, 2011 4:33 pm

    adoi ni yg xbes ni...bln 10 ni dh kne prktikal kt ampang smpi april taon dpn..duk pon kt taman dagang ampang,..huh...cilaka la pncuri2 ni...even klu kte pkai lock hebat mne pn...klu si cilaka2 ni nk curi gk ap2 cara pon dorg akn wat...doa aje la...itu yg kte mmpu kn slepas dh berusaha. Crying or Very sad

    kepada pencuri2 di luar sne smoga dorg ni di buka kn hti utk insaf dgn perbuatan mereka. syg woo kips aq ni..bini pertama tau..huhu

    ikmal91

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by ikmal91 on Tue Aug 23, 2011 4:36 pm

    btw,..kwn2 tlg bg idea utk tmbh lgi security moto kte selain psang alarm n guna lock..btw sy pkai lock yale ngn tricycle je n juga ad psg alarm..itu yg mmpu skrg ni sbb duet bnyk abes kt moto aritu.

    whatsupbro

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by whatsupbro on Tue Aug 23, 2011 7:14 pm

    AAAAAAA!!! Xsuke la bile dgr cite moto nak kene curi ni...

    BTW.. kwn2.. mane nak cari barang macam ni ek?? http://youtu.be/saq7_8wr6k4

    khor

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by khor on Tue Aug 23, 2011 7:33 pm

    whatsupbro wrote:AAAAAAA!!! Xsuke la bile dgr cite moto nak kene curi ni...

    BTW.. kwn2.. mane nak cari barang macam ni ek?? http://youtu.be/saq7_8wr6k4

    bro.. ni utk motor 2kati saja kot? kips kita blh? jocolor

    whatsupbro

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by whatsupbro on Tue Aug 23, 2011 7:44 pm

    boleh ma... ape beza handle bar kite ngan 2kati tu... dlm video pon ade ckp.. adjustable mengikut jenih motor... mane nak carik ek??

    zenkage

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by zenkage on Wed Aug 24, 2011 4:33 am

    khor wrote:
    whatsupbro wrote:AAAAAAA!!! Xsuke la bile dgr cite moto nak kene curi ni...

    BTW.. kwn2.. mane nak cari barang macam ni ek?? http://youtu.be/saq7_8wr6k4

    bro.. ni utk motor 2kati saja kot? kips kita blh? jocolor

    Kalau potong cable brake dpn blakang stil boleh tolak dah moto.... :-S

    Matthew

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by Matthew on Wed Aug 24, 2011 11:17 am

    zenkage wrote:
    khor wrote:
    whatsupbro wrote:AAAAAAA!!! Xsuke la bile dgr cite moto nak kene curi ni...

    BTW.. kwn2.. mane nak cari barang macam ni ek?? http://youtu.be/saq7_8wr6k4

    bro.. ni utk motor 2kati saja kot? kips kita blh? jocolor

    Kalau potong cable brake dpn blakang stil boleh tolak dah moto.... :-S

    Mungkin bole tapi exsiden depan tu haaa takde brek maaa...

    whatsupbro

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by whatsupbro on Wed Aug 24, 2011 1:09 pm

    ni sebagai langkah berjage-jage... kalau ikutkan.. lock la mcm mane pon.. kalau da kene angkut... same je...

    usaha dahulu.. kita tawakal..

    tgk ni... http://youtu.be/D96QM-lzLM8

    zenkage

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by zenkage on Wed Aug 24, 2011 7:18 pm

    Matthew wrote:
    zenkage wrote:
    khor wrote:
    whatsupbro wrote:AAAAAAA!!! Xsuke la bile dgr cite moto nak kene curi ni...

    BTW.. kwn2.. mane nak cari barang macam ni ek?? http://youtu.be/saq7_8wr6k4

    bro.. ni utk motor 2kati saja kot? kips kita blh? jocolor

    Kalau potong cable brake dpn blakang stil boleh tolak dah moto.... :-S

    Mungkin bole tapi exsiden depan tu haaa takde brek maaa...

    Pencuri nowadays mana nak kisah......cekal sungguh.kalau pakai kecekalan tu ntuk keja halal mesti bole jadi tokey besar nyer 1 hari nnt......xD

    whatsupbro wrote:ni sebagai langkah berjage-jage... kalau ikutkan.. lock la mcm mane pon.. kalau da kene angkut... same je...

    usaha dahulu.. kita tawakal..

    tgk ni... http://youtu.be/D96QM-lzLM8

    Wow! lagi hebat nigga ni...

    Maverick

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by Maverick on Wed Aug 24, 2011 8:11 pm

    Penah tukar main switch kat NKS dulu, RM60 je siap pasang.. made in taiwan, tokey tu kata sama dgn KRZ punya.. tak tau la..

    Tp jgn buang lak anak kunci asal tu, nanti takleh nak bukak tank dgn seat lak, sb tak sama dah..

    *tukar main switch sb bukan org yg kopak tp sb sendiri cuai anak kunci ilang, abis2 kopak motor sendiri.. huhu

    xtrastrange

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by xtrastrange on Wed Aug 24, 2011 11:29 pm

    ok. thx bro. nanti nak try tengok kat NKS.
    x tau la kalau topic ni dah dibincang ke belom tapi ada x main switch 3rd party yang boleh masuk dekat kips ni? alang2 dah tuka bia tuka yang elok sikit Razz

    kipas

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by kipas on Thu Aug 25, 2011 1:49 am

    whatsupbro wrote:ni sebagai langkah berjage-jage... kalau ikutkan.. lock la mcm mane pon.. kalau da kene angkut... same je...

    usaha dahulu.. kita tawakal..

    tgk ni... http://youtu.be/D96QM-lzLM8
    ni betol2 hebat siap angkut bawak masuk van lg...

    awas skang tektik yg rembat moto menggunakan lori bonded/lori ais...jaga-jaga...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by Matthew on Thu Aug 25, 2011 7:41 pm

    kipas wrote:
    whatsupbro wrote:ni sebagai langkah berjage-jage... kalau ikutkan.. lock la mcm mane pon.. kalau da kene angkut... same je...

    usaha dahulu.. kita tawakal..

    tgk ni... http://youtu.be/D96QM-lzLM8
    ni betol2 hebat siap angkut bawak masuk van lg...

    awas skang tektik yg rembat moto menggunakan lori bonded/lori ais...jaga-jaga...

    Betul tu lori Ais jadi penangan nak cover line....BAIK PUNYA...cilka punya orang...

    xtrastrange

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by xtrastrange on Thu Aug 25, 2011 9:45 pm

    haish. tadi dah g NKS tuka main switch. ting tong ting tong dapat RM 100.00 sekali pasang. abes duet raye Sad
    bengkek je rase Evil or Very Mad

    Matthew

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by Matthew on Thu Aug 25, 2011 10:28 pm

    xtrastrange wrote:haish. tadi dah g NKS tuka main switch. ting tong ting tong dapat RM 100.00 sekali pasang. abes duet raye Sad
    bengkek je rase Evil or Very Mad

    Switch ape yang hang tukar tu sampai 100??? affraid

    Sponsored content

    Re: Motor hampir dicuri

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am