Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kunci moto

    Share
    avatar
    kodng

    kunci moto

    Post by kodng on Sun Aug 28, 2011 6:22 pm

    nak tanyo:

    berapa banyak kunci korang pakai?
    kat mana korang kunci?
    rekemen brand yang bagus

    baru je tempah moto ni, takut baru pakai dah kena wap.
    avatar
    kipas

    Re: kunci moto

    Post by kipas on Mon Aug 29, 2011 12:19 am

    kodng wrote:nak tanyo:

    berapa banyak kunci korang pakai?
    kat mana korang kunci?
    rekemen brand yang bagus

    baru je tempah moto ni, takut baru pakai dah kena wap.
    minimum dua/3...lock disc dpn n blakang dan rantai blakang...brand rekemen...xena dan solcar...1 bijik lg tricircle...letak la kat mana2...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
    avatar
    kodng

    Re: kunci moto

    Post by kodng on Mon Aug 29, 2011 6:48 am

    timo kasih bro.

    moto bro pernah ada orang cuba rembat tak?
    avatar
    whatsupbro

    Re: kunci moto

    Post by whatsupbro on Sat Sep 03, 2011 10:38 am

    aku pakai 2 je... tu pon risau benor~
    avatar
    Maverick

    Re: kunci moto

    Post by Maverick on Sat Sep 03, 2011 12:07 pm

    Kunci tri-circle tu kedai mana2 ade jual ke? Berapa RM?
    avatar
    kipas

    Re: kunci moto

    Post by kipas on Sat Sep 03, 2011 12:57 pm

    aku rase kat mana2 de jual tricircle tuh...brand popular tuh...lg best kalo dapat brand mcm pencawang TNB tuh...atau brand telepon awam...kalo 2 pon ok pe yg penting doa2 sket...mintak sket pencuri nih teralih pandangan dier tak nampak moto kite...alhamdulillah moto repot aku masih de lg bersama aku...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
    avatar
    kick_ingoal

    Re: kunci moto

    Post by kick_ingoal on Sat Sep 03, 2011 9:33 pm

    kipas wrote:aku rase kat mana2 de jual tricircle tuh...brand popular tuh...lg best kalo dapat brand mcm pencawang TNB tuh...atau brand telepon awam...kalo 2 pon ok pe yg penting doa2 sket...mintak sket pencuri nih teralih pandangan dier tak nampak moto kite...alhamdulillah moto repot aku masih de lg bersama aku...

    Yang TNB guna kunci gate pencawang tu brand abloy kalau tak silap.
    Memang mahal,yang saiz kecik saya penah jumpa harga dalam rm200++ Shocked
    avatar
    whatsupbro

    Re: kunci moto

    Post by whatsupbro on Sun Sep 04, 2011 12:41 pm

    mak aih size kecik 200 hengget.. size utk kite ni size ape??
    apepon.. doa banyak2 la pencuri tu tertutup hati nak mencuri...
    avatar
    kick_ingoal

    Re: kunci moto

    Post by kick_ingoal on Sun Sep 04, 2011 1:33 pm

    whatsupbro wrote:mak aih size kecik 200 hengget.. size utk kite ni size ape??
    apepon.. doa banyak2 la pencuri tu tertutup hati nak mencuri...

    Boleh ja nak guna yang kecik tu,letak kat disk depan.
    Tapi kalau letak kat disk depan macam takdak effect sangat la
    sebab penyangak skrang dah pandai Mad
    avatar
    kodng

    Re: kunci moto

    Post by kodng on Sun Sep 04, 2011 2:02 pm

    kick_ingoal wrote:
    kipas wrote:aku rase kat mana2 de jual tricircle tuh...brand popular tuh...lg best kalo dapat brand mcm pencawang TNB tuh...atau brand telepon awam...kalo 2 pon ok pe yg penting doa2 sket...mintak sket pencuri nih teralih pandangan dier tak nampak moto kite...alhamdulillah moto repot aku masih de lg bersama aku...

    Yang TNB guna kunci gate pencawang tu brand abloy kalau tak silap.
    Memang mahal,yang saiz kecik saya penah jumpa harga dalam rm200++ Shocked
    aku ingat bro kipas cakap pasal kunci tricircle yang guna lock pintu rumah tu...tu bawah 20 hengget pun bleh dapat
    avatar
    gojoil

    Re: kunci moto

    Post by gojoil on Tue Sep 06, 2011 12:07 pm

    kunci tricircle tu kalau tak silap nampak kat hardware DIY dalam rm60-rm80 kalau tak silap.
    avatar
    alep

    Re: kunci moto

    Post by alep on Wed Sep 07, 2011 5:29 pm

    den beli tricircle rm30, yg besar punya, kalau da rm80 tu macam yale punya

    Sponsored content

    Re: kunci moto

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Apr 24, 2017 9:30 am