Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Share

    fonzie

    Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by fonzie on Wed Sep 07, 2011 12:23 pm

    Hello Kippers!

    Mari ke rumah terbuka ZamPD,
    RV kat Tol Sg Besi Pukul 2.30pm

    Kita gerak sekali, sapa2 yg mau gerak skali, letak la nama dan nombor phone.

    Lepas rumah terbuka boleh terus pegi BBQ Raya Kippers Asrol Sani pulak

    Contact 0193431627 (Kalau tak jawab call, sms le, aku atas moto)

    Aktiviti:
    2pm RV di tol sg besi
    2.30pm Bergerak ke rumah Zam PD di PD dgn kelajuan 140kmh
    3.30pm Beraya di rumah Zam PD, makan, salam2
    5pm Gerak ke Pantai Bagan Pinang dan Lepak, isi minyak, buat apa yg patut
    6pm BBQ Raya KIPPERS Part 2 bersama Asrol Sani di Pantai Bagan Pinang

    Rider:
    1. Fonzei
    2.
    3.


    ..


    (sori register akaun baru, tak dpt recover password lama z150)


    Last edited by fonzie on Thu Sep 15, 2011 11:00 pm; edited 1 time in total

    gammafiber

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by gammafiber on Wed Sep 07, 2011 1:18 pm


    Aku maybe dari seremban, pukul 12tgh ada kenduri. Lepas tu dekat2 1pm baru nak ke PD. Mungkin boleh sync, tak tahu lokasi..

    paeach

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by paeach on Thu Sep 08, 2011 1:36 am

    Hello Kippers!

    Mari ke rumah terbuka ZamPD,
    RV kat Tol Sg Besi Pukul 12pm.

    Kita gerak sekali, sapa2 yg mau gerak skali, letak la nama dan nombor phone.

    Lepas rumah terbuka boleh terus pegi BBQ Raya Kippers Asrol Sani pulak

    Contact 0193431627 (Kalau tak jawab call, sms le, aku atas moto)

    Aktiviti:
    2pm RV di tol sg besi
    2.30pm Bergerak ke rumah Zam PD di PD dgn kelajuan 140kmh
    3.30pm Beraya di rumah Zam PD, makan, salam2
    5pm Gerak ke Pantai Bagan Pinang dan Lepak, isi minyak, buat apa yg patut
    6pm BBQ Raya KIPPERS Part 2 bersama Asrol Sani di Pantai Bagan Pinang

    Rider:
    1. Fonzei
    2. PaeacH
    3.




    Last edited by paeach on Thu Sep 15, 2011 5:51 pm; edited 1 time in total

    paeach

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by paeach on Thu Sep 08, 2011 3:13 am

    gammafiber wrote:
    Aku maybe dari seremban, pukul 12tgh ada kenduri. Lepas tu dekat2 1pm baru nak ke PD. Mungkin boleh sync, tak tahu lokasi..

    lorong DAK 5/1, D'Ambang Kota, Lukut, Port Dickson..
    area jalan lukut-sepang..ada petronas tu mmg dekat dgn area rmh dia..

    event kat FB : http://www.facebook.com/event.php?eid=229459147107063

    kodng

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by kodng on Fri Sep 09, 2011 12:08 am

    dem...korang bawak 140 mana aku ble kejar ngan cepai aku ni...hehehe...zx150 blum mari lagi

    kipas

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by kipas on Fri Sep 09, 2011 5:01 am

    kodng wrote:dem...korang bawak 140 mana aku ble kejar ngan cepai aku ni...hehehe...zx150 blum mari lagi
    tak pe bro...mungkin de kippers yg tak boleh bawak laju mungkin moto beliau dalam pantang atau de masalah laju...jd kite akan ikut kelajuan cepai...mungkin de group yg slow bawak santai...dan de group laju...dan de jugak group sederhana...papahal yg leader kena tunggu kat simpang mana2...jgn tinggal terus yg slow nih sampai tak tahu jalan dan arah tuju...abes2 dier sorg2 balik...tak elok tuh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by Matthew on Fri Sep 09, 2011 4:27 pm

    kipas wrote:
    kodng wrote:dem...korang bawak 140 mana aku ble kejar ngan cepai aku ni...hehehe...zx150 blum mari lagi
    tak pe bro...mungkin de kippers yg tak boleh bawak laju mungkin moto beliau dalam pantang atau de masalah laju...jd kite akan ikut kelajuan cepai...mungkin de group yg slow bawak santai...dan de group laju...dan de jugak group sederhana...papahal yg leader kena tunggu kat simpang mana2...jgn tinggal terus yg slow nih sampai tak tahu jalan dan arah tuju...abes2 dier sorg2 balik...tak elok tuh...

    Dun worry bro i akan escort yang slow tu bersama legend..ZX merah tu mesti ade escort baikkk punya.. Smile

    kelawar hitam

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by kelawar hitam on Mon Sep 12, 2011 2:08 am

    aku pun duduk kat d"ambang kota. nk ikut

    asrolsani

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by asrolsani on Mon Sep 12, 2011 8:51 pm

    kasik up ini event... jgn malu utk join.. redah je..

    kodng

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by kodng on Wed Sep 14, 2011 6:25 pm

    ok geng, aku akan datang ke tol sg. besi sabtu ni join korang. Bleh la aku try motor korang satu-satu. Aku tak pernah lagi bawak manual clucth.

    No. aku: kosong satu sembilan dua tujuh lapan 5352

    paeach

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by paeach on Thu Sep 15, 2011 5:50 pm

    kelawar hitam wrote:aku pun duduk kat d"ambang kota. nk ikut

    join je bro..lagi2 kips yg model lama..amat di alu2kan..
    cheers cheers

    kodng

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by kodng on Thu Sep 15, 2011 6:10 pm

    nanti korang tolong ajar aku bawak moto ni skali yo

    kipas

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by kipas on Thu Sep 15, 2011 6:59 pm

    paeach wrote:
    kelawar hitam wrote:aku pun duduk kat d"ambang kota. nk ikut

    join je bro..lagi2 kips yg model lama..amat di alu2kan..
    cheers cheers
    ya betol2...jemput2...moto paeach ni pon boleh tahan gak laju dier...160-170 kompom dapat...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    fonzie

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by fonzie on Thu Sep 15, 2011 10:44 pm

    okeh.. jumpa sabtu ni...

    Rider:
    1. Fonzei
    2. Paech
    3. Kodng
    4. Kipas (folo skali tak?)

    Yg lain, yg bukan member pon jgn malu2, join la sekali.
    2.30pm di tol sg besi, gerak pukul 2.45pm camtu.

    kita main highway sampai nilai -> salak tinggi -> jalan lama ke PD oke?

    mab4n

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by mab4n on Thu Sep 15, 2011 10:59 pm

    12pm Rv kat Petronas melati MRR2 utk Majlis kawin PAkawan
    230 tayar golek
    3pm RV toll S.Besi utk ke PD rumah zam PD.



    http://www.facebook.com/messages/?action=read&tid=id.232589560124132#!/event.php?eid=255848797781599

    kelawar hitam

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by kelawar hitam on Fri Sep 16, 2011 11:57 am

    Sebelum tu singgah gerai goreng pisang mak aku kt jalan masuk taman tu tau? Kumpul dulu kat situ, aku tunggu situ, hehe

    kodng

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by kodng on Fri Sep 16, 2011 5:04 pm

    kelawar hitam wrote:Sebelum tu singgah gerai goreng pisang mak aku kt jalan masuk taman tu tau? Kumpul dulu kat situ, aku tunggu situ, hehe
    nanti omak ekau kono bagi kitorang makan goreng pisang free la kan? hehehe

    paeach

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by paeach on Mon Sep 19, 2011 2:12 am


    Sponsored content

    Re: Mari Pegi Rumah Terbuka ZamPD dan BBQ Kippers Part 2, 17 September 2011

    Post by Sponsored content Today at 4:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:09 pm