Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    2T ganti ngn 4T

    Share

    hazel

    2T ganti ngn 4T

    Post by hazel on Wed Sep 14, 2011 2:15 pm

    salam semua..aku cuma nak tnya..apa efek moto aku kalau aku punya 2T habis n aku topup ngn 4T..masa tue konvoi ngn mmber,aku n LC sebijik jer n 2T betol2 nak kering n xda ATM n xda 2T yg bernilai RM 3.70, tue pon ada sekeping jer singgit kertas n yg lainnya syiling..pastu aku terdesak gila aku pon topup ngn 4T je la..aku gerak around 30KM baru jumpa atm n another 10KM bru jumpa kedai jual 2T..so apakah bahaya akan jadit kat moto aku n apa aku perlu tukaq??

    kr150c87

    Re: 2T ganti ngn 4T

    Post by kr150c87 on Wed Sep 14, 2011 5:59 pm

    Risiko 70% piston banyak carbon dan jam tinggi. Very Happy

    kipas

    Re: 2T ganti ngn 4T

    Post by kipas on Wed Sep 14, 2011 8:27 pm

    kalo terpaksa ok kot tp make sure 4t yg fully sintetik dgn tahap kecairan yg tinggi...kalo pekat ditakuti pam tuti akan tersumbat dan boleh jem...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    hazel

    Re: 2T ganti ngn 4T

    Post by hazel on Thu Sep 15, 2011 12:28 pm

    kr150c87 wrote:Risiko 70% piston banyak carbon dan jam tinggi. Very Happy

    asap memng berkepok gak la kuaq..tp aku bawak slow jela...tak lebih 140km/h.....selamat moto aku tak jem..ngehehehehe

    kipas wrote:kalo terpaksa ok kot tp make sure 4t yg fully sintetik dgn tahap kecairan yg tinggi...kalo pekat ditakuti pam tuti akan tersumbat dan boleh jem...


    4T tue rasanya bukan fully sinthetic...skung dah flush dah ngn 2T balik...huhu....moto leh merembat laju lagi n so far xda bunyi pelik2 or vibration yang pelik....hehehe..nasib aku baik kot tak jem.hehehe....

    nazmiaspolar

    Re: 2T ganti ngn 4T

    Post by nazmiaspolar on Thu Sep 15, 2011 1:30 pm

    xde papela..jangan risau..kalo emergency, leh je topup dengan minyak hitam...
    risiko macam abang kipas cakapla..
    takut salur 2t tersumbat..

    zenkage

    Re: 2T ganti ngn 4T

    Post by zenkage on Thu Sep 15, 2011 4:52 pm

    bawah 140 slow la sangat.......huhu

    hazel

    Re: 2T ganti ngn 4T

    Post by hazel on Fri Sep 16, 2011 9:33 pm

    zenkage wrote:bawah 140 slow la sangat.......huhu

    hehehehe..slow dah tue...jalan naik bukit turun ukit, kalo lagi slow kang, merengkek la moto nie nak meniarap naik bukit...hehehehe

    Sponsored content

    Re: 2T ganti ngn 4T

    Post by Sponsored content Today at 9:52 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:52 am