Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Share

    mab4n

    Kippers PaintBall.... Ada berani???

    Post by mab4n on Wed Sep 14, 2011 2:18 pm

    Kippers PaintBall utk Beginers.
    2 Oct lepas Breakfast 9.30am-10am gerak ke Pantai Remis, Jeram,
    Kalu ramai Main Sy boleh mintak murah sikit.
    - 1) $35/= (200 Palet)
    - 2) $45/= (300 Palet)
    -3) $60/= (400 Palet)
    What to Bring to Paintball
    A) Clothes for Paintball:
    1) Wear clothes that you wouldn't mind having muddied or heavily soiled.Long sleeves and Long pants are a good idea since
    : you probably wouldn't want paintballs to hit bare skin.
    : they offer protection in case you take a tumble and mostly, (Preferably, you should wear dark clothing. Don't worry about the paint splats as it will wash out easily. In normal washing, but you'll be running, crawling, crouching and kneeling a lot)
    2) Wear a baseball cap for head protection.
    3) Wear a scarf for neck protection.
    4) Wear sturdy shoes with good traction: lightweight shoes with good traction.
    5) Cloth / Small towel to wipe if your Mask dirty in the game.
    6) SPARE CLOTHING. This includes extra shoes, socks, shirt, shorts or pants, etc.
    7) Towels- To help clean you up, your car, etc. after or during the day.
    Cool Garbage Bags / Plastic Bag- To put your dirty clothes in.

    C) Exrta / If you have
    9) Outdoor shoes that provide ankle support. Sprained ankles are the #1 cause of injury in many sports and Paintball is no exception. Having good ankle support reduces the risk of injury.
    10) Bring Insect Repellent as the game is played outdoors on a grass field.
    11) Gloves & knee-pads might come in handy.
    http://maps.google.com.my/maps?saddr=12,+Jalan+Jurunilai+U1%2F20,+Seksyen+U1,+Hicom+Glenmarie+Industrial+Park,+Shah+Alam,+Selangor,+40150&daddr=Jalan+Pantai+Remis&hl=en&ll=3.138116,101.435394&spn=0.190258,0.263329&sll=3.190393,101.326818&sspn=0.047562,0.065832&geocode=FRUpLwAdSbcNBinr8x7ttk3MMTHyEdsze5rtTw%3BFW_XMAAdRu0JBg&vpsrc=6&mra=dme&mrsp=1&sz=14&t=m&z=12
    Tempat utk Rv Akan d bincang dan Konform kan



    mab4n

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by mab4n on Wed Sep 14, 2011 2:23 pm

    Event Dlm FB- http://www.facebook.com/event.php?eid=130182637063910

    kipas

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by kipas on Wed Sep 14, 2011 8:24 pm

    menarik nih...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    asn198

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by asn198 on Thu Sep 15, 2011 12:03 am

    last time pernah main ngan geng kat kuang...terfikir nak main lagi...sharpshooter ni... lol! lol! lol!

    Matthew

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by Matthew on Thu Sep 15, 2011 2:08 am


    Itizamz pun ade suggest main game ni...bsetla ia cerita..

    zenkage

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by zenkage on Thu Sep 15, 2011 5:02 am

    best nyerrrr.............huhu
    *tgk dari jauh*

    kipas

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by kipas on Thu Sep 15, 2011 6:53 pm

    asn198 wrote:last time pernah main ngan geng kat kuang...terfikir nak main lagi...sharpshooter ni... lol! lol! lol!
    kuang???celah mana???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by Matthew on Sat Sep 17, 2011 10:45 pm

    kipas wrote:
    asn198 wrote:last time pernah main ngan geng kat kuang...terfikir nak main lagi...sharpshooter ni... lol! lol! lol!
    kuang???celah mana???

    Kuang area belah mane bro??

    asn198

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by asn198 on Sun Sep 18, 2011 4:47 am

    bro kipas and bro matthew...saya pun x ingat sangat lah...sebab 4low kereta member...tapi agak terpencil gak lah battlefield itu...jalan pun buruk...geng saya cuma bagitau tempat tu nama dia kuang...
    kenapa...?bro kipas n matthew tinggal dekat area sana ke...?
    (maaf lah lambat reply ini,sibuk ngan class dan kerja...pening kepala aku nak kejar sana ulang-alik sini...) Razz Razz Razz

    Matthew

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by Matthew on Mon Sep 19, 2011 8:49 pm

    asn198 wrote:bro kipas and bro matthew...saya pun x ingat sangat lah...sebab 4low kereta member...tapi agak terpencil gak lah battlefield itu...jalan pun buruk...geng saya cuma bagitau tempat tu nama dia kuang...
    kenapa...?bro kipas n matthew tinggal dekat area sana ke...?
    (maaf lah lambat reply ini,sibuk ngan class dan kerja...pening kepala aku nak kejar sana ulang-alik sini...) Razz Razz Razz

    Berdekatan area tu aje bro.... Smile

    asn198

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by asn198 on Tue Sep 20, 2011 3:21 am

    cubalah tanya kat orang lain yang duk situ...sebab jalan itu kecik dan terpencil sikit...banyak lori lalu gak...kalau x salah saya,ada empangan air kecil kat sana kut...battlefield dia ada tiga...
    1st-jungle...macam rambo lah...
    2nd-rumah kecil...macam map cs_assault kat kat game counter strike...
    3rd-macam map sniper7 kat game counter jugak...
    time aku pergi diaorang buat promotion,rm80 kalau x salah...umlimited bullet...main xtau 4 atau 5 games dah masa tu...BEST GILA... lol! lol! lol!

    zenkage

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by zenkage on Tue Sep 20, 2011 3:52 am

    asn198 wrote:cubalah tanya kat orang lain yang duk situ...sebab jalan itu kecik dan terpencil sikit...banyak lori lalu gak...kalau x salah saya,ada empangan air kecil kat sana kut...battlefield dia ada tiga...
    1st-jungle...macam rambo lah...
    2nd-rumah kecil...macam map cs_assault kat kat game counter strike...
    3rd-macam map sniper7 kat game counter jugak...
    time aku pergi diaorang buat promotion,rm80 kalau x salah...umlimited bullet...main xtau 4 atau 5 games dah masa tu...BEST GILA... lol! lol! lol!

    Unlimited bullet ?? pakai cheat la tuh ? haha

    asn198

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by asn198 on Tue Sep 20, 2011 4:16 am

    zenkage wrote:
    asn198 wrote:cubalah tanya kat orang lain yang duk situ...sebab jalan itu kecik dan terpencil sikit...banyak lori lalu gak...kalau x salah saya,ada empangan air kecil kat sana kut...battlefield dia ada tiga...
    1st-jungle...macam rambo lah...
    2nd-rumah kecil...macam map cs_assault kat kat game counter strike...
    3rd-macam map sniper7 kat game counter jugak...
    time aku pergi diaorang buat promotion,rm80 kalau x salah...umlimited bullet...main xtau 4 atau 5 games dah masa tu...BEST GILA... lol! lol! lol!

    Unlimited bullet ?? pakai cheat la tuh ? haha


    haha...saja nak perli orang yeh bro...? lol! lol! lol!
    tapi betul lah murah,sebab satu tabung pellet tu penuh...tembak lah sampai peluru tu habis...
    lain tempat diaorang kira kuantiti pellet tu...mahal lah saya rasa... Very Happy Very Happy Very Happy

    kipas

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by kipas on Wed Sep 21, 2011 3:50 am

    asn198 wrote:cubalah tanya kat orang lain yang duk situ...sebab jalan itu kecik dan terpencil sikit...banyak lori lalu gak...kalau x salah saya,ada empangan air kecil kat sana kut...battlefield dia ada tiga...
    1st-jungle...macam rambo lah...
    2nd-rumah kecil...macam map cs_assault kat kat game counter strike...
    3rd-macam map sniper7 kat game counter jugak...
    time aku pergi diaorang buat promotion,rm80 kalau x salah...umlimited bullet...main xtau 4 atau 5 games dah masa tu...BEST GILA... lol! lol! lol!
    empangan air kecil???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by Matthew on Wed Sep 21, 2011 3:55 am

    kipas wrote:
    asn198 wrote:cubalah tanya kat orang lain yang duk situ...sebab jalan itu kecik dan terpencil sikit...banyak lori lalu gak...kalau x salah saya,ada empangan air kecil kat sana kut...battlefield dia ada tiga...
    1st-jungle...macam rambo lah...
    2nd-rumah kecil...macam map cs_assault kat kat game counter strike...
    3rd-macam map sniper7 kat game counter jugak...
    time aku pergi diaorang buat promotion,rm80 kalau x salah...umlimited bullet...main xtau 4 atau 5 games dah masa tu...BEST GILA... lol! lol! lol!
    empangan air kecil???

    Setahu saya ade tasik besar gedabak ade lah..empangan kecil niii area mane ni....hmmmmm scratch

    kipas

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by kipas on Wed Sep 21, 2011 3:59 am

    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    asn198 wrote:cubalah tanya kat orang lain yang duk situ...sebab jalan itu kecik dan terpencil sikit...banyak lori lalu gak...kalau x salah saya,ada empangan air kecil kat sana kut...battlefield dia ada tiga...
    1st-jungle...macam rambo lah...
    2nd-rumah kecil...macam map cs_assault kat kat game counter strike...
    3rd-macam map sniper7 kat game counter jugak...
    time aku pergi diaorang buat promotion,rm80 kalau x salah...umlimited bullet...main xtau 4 atau 5 games dah masa tu...BEST GILA... lol! lol! lol!
    empangan air kecil???

    Setahu saya ade tasik besar gedabak ade lah..empangan kecil niii area mane ni....hmmmmm scratch
    itu lombong...lombong biru...huhuhu...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by Matthew on Wed Sep 21, 2011 4:08 am

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    asn198 wrote:cubalah tanya kat orang lain yang duk situ...sebab jalan itu kecik dan terpencil sikit...banyak lori lalu gak...kalau x salah saya,ada empangan air kecil kat sana kut...battlefield dia ada tiga...
    1st-jungle...macam rambo lah...
    2nd-rumah kecil...macam map cs_assault kat kat game counter strike...
    3rd-macam map sniper7 kat game counter jugak...
    time aku pergi diaorang buat promotion,rm80 kalau x salah...umlimited bullet...main xtau 4 atau 5 games dah masa tu...BEST GILA... lol! lol! lol!
    empangan air kecil???

    Setahu saya ade tasik besar gedabak ade lah..empangan kecil niii area mane ni....hmmmmm scratch
    itu lombong...lombong biru...huhuhu...

    Hahahaha ya tak ya jugak kan...tasik A.K.A Lombong huhuhu..

    asn198

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by asn198 on Wed Sep 21, 2011 3:05 pm

    bro kipas dan matthew...empangan air itu i x sure sangat gak lah...sebab masa gi main tu dah 3,4 tahun yang lepas...mungkin lombong kot yang korang cerita tu...tapi yang pasti,jalan dia ke sana kecil dan agak buruk... Razz Razz Razz

    (kalau boleh,korang pergi lah facebook saya tengok gambar paintball tu...manatau dapat cam tempat tu... Wink ...
    ini email saya---anson.yugi@gmail.com )

    mab4n

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by mab4n on Mon Sep 26, 2011 2:07 pm

    http://www.facebook.com/ekaLc#!/event.php?eid=130182637063910
    Kippers Paintball
    Time 02 October · 10:30 - 15:00

    --------------------------------------------------------------------------------

    Location Pantai Remis, Jeram,( 9km dari Bandar Kapar ke K.Selangor)
    --------------------------------------------------------------------------------

    Created by: Mohammed Ali Basri Jimmy, Faiz Arrow, Riza Sharom, Fonzie Labodo

    --------------------------------------------------------------------------------

    More info Kippers PaintBall utk Beginers.
    2 Oct lepas Breakfast 9.30am-10am gerak ke Pantai Remis, Jeram,
    Kalu ramai Main Sy boleh mintak murah sikit.
    - 1) $35/= (200 Palet)
    - 2) $45/= (300 Palet)
    ... -3) $60/= (400 Palet)
    What to Bring to Paintball
    A) Clothes for Paintball:
    1) Wear clothes that you wouldn't mind having muddied or heavily soiled.Long sleeves and Long pants are a good idea since
    : you probably wouldn't want paintballs to hit bare skin.
    : they offer protection in case you take a tumble and mostly, (Preferably, you should wear dark clothing. Don't worry about the paint splats as it will wash out easily. In normal washing, but you'll be running, crawling, crouching and kneeling a lot)
    2) Wear a baseball cap for head protection.
    3) Wear a scarf for neck protection.
    4) Wear sturdy shoes with good traction: lightweight shoes with good traction.
    5) Cloth / Small towel to wipe if your Mask dirty in the game.
    6) SPARE CLOTHING. This includes extra shoes, socks, shirt, shorts or pants, etc.
    7) Towels- To help clean you up, your car, etc. after or during the day.
    Cool Garbage Bags / Plastic Bag- To put your dirty clothes in.

    C) Exrta / If you have
    9) Outdoor shoes that provide ankle support. Sprained ankles are the #1 cause of injury in many sports and Paintball is no exception. Having good ankle support reduces the risk of injury.
    10) Bring Insect Repellent as the game is played outdoors on a grass field.
    11) Gloves & knee-pads might come in handy.
    http://maps.google.com.my/maps?saddr=12%2C+Jalan+Jurunilai+U1%2F20%2C+Seksyen+U1%2C+Hicom+Glenmarie+Industrial+Park%2C+Shah+Alam%2C+Selangor%2C+40150&daddr=Jalan+Pantai+Remis&hl=en&ll=3.138116%2C101.435394&spn=0.190258%2C0.263329&sll=3.190393%2C101.326818&sspn=0.047562%2C0.065832&geocode=FRUpLwAdSbcNBinr8x7ttk3MMTHyEdsze5rtTw%3BFW_XMAAdRu0JBg&vpsrc=6&mra=dme&mrsp=1&sz=14&t=m&z=12

    Attending.Mohammed Ali Basri Jimmy..Arhaizad Kiko Böy..Mohd Zareef..Ariey Reyy..Muhammad Al Rahman..Hasnul Hady..Jefrydin Ismail..Azizul Rosli..Far Riedz..Faiz Arrow..Faizal Metarik..Muhamad Azlan Ichiban..Rizal Mohd Zahid..Rasyidan Arif..Khairul Ezany..Riza Sharom..Anis Nasuha..Eugene Lee..Presto Barbosa..Hasnorkairul Hashim..Jef Fre Ng..

    MaybeJåçk Sparrow..Ahmad Rozaidin Ahmad Tajuddin..Firdaus Zamani..Syazwan Shahrol..Apit Cyclone..Hazrulnizam Saad..Kl Superkips..Muhammad Firdaus Jasmi..Azmir Ahmad..Ahmad Fairuz Anuar..Zalee Serizawa..Sahak Ibrahim..Akmal Manaf..Ahmad Faizi Aziz..Halloaizq Nafeesha..Apiz Khalid..Nottyz Pa'an..Mohd Safuan..Anuar Kay Ira..Mohamad Hisham Hashim..Soffi Carmelia..Paeach Faiz..Mohd Firdaus Zabon..Sharin Sahrom..Syerifaizal Hj. Mustapha..Izzat Syamil Azman..Zain Waghi..Feroz ChaBiki Act..Nazrin Ahmad..Sharil Ismail..Zaharuddin Hashim..Ben Abad..Tuan Din..

    http://www.facebook.com/ekaLc#!/event.php?eid=130182637063910

    wadin

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by wadin on Mon Sep 26, 2011 2:15 pm

    Salam
    Good event beb.
    Harap enjoy urself
    Kipper kebanyakannya kakibangku bukannya tangan bangku...

    Safe ride

    mab4n

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by mab4n on Fri Nov 02, 2012 1:16 pm

    Paint-Ball 4 Nov 2012-Leperiannz & Santairianzx Vs Kippers Central A & B

    A) 8:30am- -Shell Toll Duta, - 9:am Tayar Golek.
    B) 9.00am- Toll Setia Alam Klang, 9.30am Tayar Golek
    C) 9.30am - Sarapan d Nasi Lemak Kapar (Depan Maybank Kapar)
    D) 10.15am-Briefing @ PaintBAll Jln Pantai Remis, Jeram.

    Central A & B Vs Leperianz & Santairianzl utk ""Beginers"".
    - 1) $35/= (150 Palet)

    - 2) $45/= (250 Palet)
    -3) $60/= (400 Palet)
    What to Bring to Paintball
    A) Clothes for Paintball:
    1) Wear clothes that you wouldn't mind having muddied or heavily soiled.Long sleeves and Long pants are a good idea since
    : you probably wouldn't want paintballs to hit bare skin.
    : they offer protection in case you take a tumble and mostly, (Preferably, you should wear dark clothing. Don't worry about the paint splats as it will wash out easily. In normal washing, but you'll be running, crawling, crouching and kneeling a lot)
    2) Wear a baseball cap for head protection.
    3) Wear a scarf for neck protection.
    4) Wear sturdy shoes with good traction: lightweight shoes with good traction.
    5) Cloth / Small towel to wipe if your Mask dirty in the game.
    6) SPARE CLOTHING. This includes extra shoes, socks, shirt, shorts or pants, etc.
    7) Towels- To help clean you up, your car, etc. after or during the day.
    Cool Garbage Bags / Plastic Bag- To put your dirty clothes in.

    C) Exrta / If you have
    9) Outdoor shoes that provide ankle support. Sprained ankles are the #1 cause of injury in many sports and Paintball is no exception. Having good ankle support reduces the risk of injury.
    10) Bring Insect Repellent as the game is played outdoors on a grass field.
    11) Gloves & knee-pads might come in handy.
    http://maps.google.com.my/maps?saddr=Lebuhraya+Utara+-+Selatan&daddr=3.18212%2C101.60296+to%3ATol+Setia+alam+to%3A3.11256%2C101.42422+to%3AJalan+Besar+to%3AJalan+Pantai+Remis&hl=en&ll=3.132289%2C101.45874&spn=0.381889%2C0.526657&sll=3.134174%2C101.384583&sspn=0.082446%2C0.153637&geocode=FVN0MAAd3yUPBg%3BFSiOMAAdkFYOBin9d-MTUk_MMTHAp9hJJn5bOg%3BFT8sLwAdX44MBiFtbz0__F49Gw%3BFXB-LwAdXJwLBikjwrMBA1TMMTE2WRP-ziKdig%3BFcjfLwAdUNYKBg%3BFbbXMAAdk-QJBg&vpsrc=6&mra=dme&mrsp=4&sz=13&via=1%2C3&t=m&z=11

    mab4n

    ]Kippers PaintBall.for beginers Murah2 sorang Rm35 je ..

    Post by mab4n on Fri Nov 02, 2012 1:24 pm

    Smile

    Sponsored content

    Re: Kippers PaintBall(Beginer Level) Murah je Complete set Sorang Rm35. :)

    Post by Sponsored content Today at 4:12 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:12 pm