Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    loan dah lulus...

    Share

    kodng

    loan dah lulus...

    Post by kodng on Fri Sep 16, 2011 12:19 am

    hello, ni auntie arr...auntie just nak bagitau you punya loan motor dah approve...

    begitulah kate2 auntie kedai motor...tak lama lagi mari la tu...

    fareastz

    Re: loan dah lulus...

    Post by fareastz on Fri Sep 16, 2011 12:39 am

    tahniah bro Very Happy...

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Sat Sep 17, 2011 10:42 am

    terima kasih...
    harap-harap tak la lama sangat aku nak tunggu.

    kipas

    Re: loan dah lulus...

    Post by kipas on Sun Sep 18, 2011 5:30 am

    kodng wrote:terima kasih...
    harap-harap tak la lama sangat aku nak tunggu.
    alhamdulillah...syukur...hati gembira bukan kepalang....


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: loan dah lulus...

    Post by Matthew on Sun Sep 18, 2011 1:53 pm

    kodng wrote:terima kasih...
    harap-harap tak la lama sangat aku nak tunggu.

    Congrats bro..atas berita baik ini...wish u all the best...

    AsTaLaVisTa

    Re: loan dah lulus...

    Post by AsTaLaVisTa on Sun Sep 18, 2011 10:15 pm

    Matthew wrote:
    kodng wrote:terima kasih...
    harap-harap tak la lama sangat aku nak tunggu.

    Congrats bro..atas berita baik ini...wish u all the best...

    Ye ye moto baru ..Ye ye.. bounce bounce Laughing Laughing

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Tue Sep 20, 2011 12:08 am

    camane la agaknye aku nak bawak moto ni balik nanti. Tak pernah lagi bawak motor clutch manual.

    nekman

    Re: loan dah lulus...

    Post by nekman on Tue Sep 20, 2011 12:12 am

    kodng wrote:camane la agaknye aku nak bawak moto ni balik nanti. Tak pernah lagi bawak motor clutch manual.
    roger jer sorang kippers di kawasan berdekatan... minta tolong bawa balik kips baru... huhu.. ramai yang offer diri punya...
    kalau balik masuk hiway.. truss leh try pulas abis ride selaju 40km/j

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Tue Sep 20, 2011 12:16 am

    silap haribulan, auntie kedai moto tu yang ajar aku bawak, sekali dengan willie lagi... geek

    AsTaLaVisTa

    Re: loan dah lulus...

    Post by AsTaLaVisTa on Tue Sep 20, 2011 2:10 pm

    kodng wrote:silap haribulan, auntie kedai moto tu yang ajar aku bawak, sekali dengan willie lagi... geek

    Klau aunty tu lawa...Mintak tolong dier je bawak balik...Bro dok blakang...Daa sampai umah...Bro anta dier balik ..Aunty tu dop blakang plak...Stim sket..huhu... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Tue Sep 20, 2011 2:42 pm

    ni auntie muka biase2 je bro. macam nenek aku. bukan hot mama cat

    Matthew

    Re: loan dah lulus...

    Post by Matthew on Wed Sep 21, 2011 4:15 am

    kodng wrote:ni auntie muka biase2 je bro. macam nenek aku. bukan hot mama cat

    Aaaissseyyy man nak buat cam mane nasib badannnnnnn ...huhuhuhu lol!

    duke

    Re: loan dah lulus...

    Post by duke on Wed Sep 21, 2011 8:43 pm

    kodng wrote:camane la agaknye aku nak bawak moto ni balik nanti. Tak pernah lagi bawak motor clutch manual.

    Laughing Laughing Laughing Laughing
    belasah je bro. aku dulu masa amik dari kedai, jumpa trafic light je cuak. mesti mati punye. standby signal siap2, senang nak tolak ke tepi karang, hehe

    zenkage

    Re: loan dah lulus...

    Post by zenkage on Thu Sep 22, 2011 3:20 am

    lek suda bro. From neutral tarik clutch,pijak gear ke bwh masuk gear 1.then remp throttle 2.5 or 3.5 rpm then slow release.then bwk je la.naik gear 2-3-4-5-6 songket gear.smpai trafic light ikut petua duke,benti tepi2,bukak signal lol

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Thu Sep 22, 2011 7:12 pm

    songket gear tu camane pulak? kena tekan clutch jugak ke?

    kipas

    Re: loan dah lulus...

    Post by kipas on Fri Sep 23, 2011 12:00 am

    kodng wrote:songket gear tu camane pulak? kena tekan clutch jugak ke?
    ala macam pakai LC de clutch tgn jer...LC seken model..


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Fri Sep 23, 2011 12:08 am

    sebarang moto ada cluth manual memang aku tak pernah bawak

    kipas

    Re: loan dah lulus...

    Post by kipas on Fri Sep 23, 2011 12:28 am

    kodng wrote:sebarang moto ada cluth manual memang aku tak pernah bawak
    ala sama cam keta gak...keta manual...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Khaza

    Re: loan dah lulus...

    Post by Khaza on Fri Sep 23, 2011 9:39 pm

    Ha'ah..
    Sama mcm keta jg la..
    Cuma kedudukan clutch dgn gear je berbeza antara kedua dua tu.

    zenkage

    Re: loan dah lulus...

    Post by zenkage on Sat Sep 24, 2011 6:59 am

    Jawapn kepada soalan bro
    1. Songket gear tu ialah menggunakan bahagian atas kaki untuk tolak gear tu ke atas.pjak gear kebawah,songket gear ialah keatas.
    2. Bukan tekan clutch,tarik clutch (yang macam brake tangan tp kt belah kiri.

    Video links :

    http://www.youtube.com/watch?v=p6IjR-eSYeY

    http://www.youtube.com/watch?v=MuMwZthECzg

    Something extra untuk first time bikers = http://www.youtube.com/watch?v=CA-kQPQW6OY

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Sat Sep 24, 2011 1:36 pm

    terima kasih

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Wed Sep 28, 2011 8:11 pm

    sok moto nak keluar...yes!!!

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Fri Sep 30, 2011 1:14 am

    haha...moto dah bawak balik...
    tengah practice main clutch. paling susah nak tukar gear neautral. kadang-kadang macam nak terpatah kaki sungkit pun tak masuk jugak

    kipas

    Re: loan dah lulus...

    Post by kipas on Fri Sep 30, 2011 4:02 am

    kodng wrote:haha...moto dah bawak balik...
    tengah practice main clutch. paling susah nak tukar gear neautral. kadang-kadang macam nak terpatah kaki sungkit pun tak masuk jugak
    free gear sblm berhenti lebih senang berbanding semasa berhenti...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    zenkage

    Re: loan dah lulus...

    Post by zenkage on Fri Sep 30, 2011 4:48 am

    Setuju ckp bro kipas tu.
    cam aku biasanye 200-300 meter from stop point da tarik clutch and change to gear 1 or neutral.
    pelan2 main2 ngan gear tu.maybe barang baru,tu pasal susah susah skit.....barang dara la katakan cyclops

    Sponsored content

    Re: loan dah lulus...

    Post by Sponsored content Today at 4:08 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:08 pm