Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    loan dah lulus...

    Share

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Fri Sep 30, 2011 3:42 pm

    ape la korang ni...dara la, janda la...bikin stim jo...

    maksud bro kipas tu, sebelum brenti kt trepik light tu aku turun gear 1, sungkit skit masuk neutral? nanti balik rumah aku try.

    sok nak gi PJ pasang box + killer switch. ada duit lebih, boleh la beli alat-alat keselamatan lain cam glove, knee protector, jaket mesh.

    zenkage

    Re: loan dah lulus...

    Post by zenkage on Fri Sep 30, 2011 4:00 pm

    yeah esok borong sakan r Smile
    dgr citer Eidaman motor brg murah.Kdai kt Kelana jaya dkt ngan Giant tu

    Matthew

    Re: loan dah lulus...

    Post by Matthew on Fri Sep 30, 2011 9:12 pm

    zenkage wrote:yeah esok borong sakan r Smile
    dgr citer Eidaman motor brg murah.Kdai kt Kelana jaya dkt ngan Giant tu

    Kedai tu memmang ok jual barang Safety..berpatutan hargenye..

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Sun Oct 02, 2011 3:24 pm

    sekali box besar RM 380. killer switch RM 25. Tak jadi beli jeket dgn glove. tunggu bulan depan je la...




    Khaza

    Re: loan dah lulus...

    Post by Khaza on Sun Oct 02, 2011 3:39 pm

    Uishhh.. Cantik la pasang box ni..
    Aku mcm nak pasang je.
    (err,yg bawah reban tu-kaler itam yg ada single seat tu- nak jual x?)

    paeach

    Re: loan dah lulus...

    Post by paeach on Sun Oct 02, 2011 10:46 pm

    kodng wrote:ape la korang ni...dara la, janda la...bikin stim jo...

    maksud bro kipas tu, sebelum brenti kt trepik light tu aku turun gear 1, sungkit skit masuk neutral? nanti balik rumah aku try.

    sok nak gi PJ pasang box + killer switch. ada duit lebih, boleh la beli alat-alat keselamatan lain cam glove, knee protector, jaket mesh.

    nak lagi sedap dah agak2 gear 2 tu sblm berhenti tekan sikit, nnti neutral..
    kalau masuk gear 1 sebelum berhenti takut slide tayar atau mengaum enjin..

    cheers cheers

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Mon Oct 03, 2011 1:24 am

    Khaza wrote:Uishhh.. Cantik la pasang box ni..
    Aku mcm nak pasang je.
    (err,yg bawah reban tu-kaler itam yg ada single seat tu- nak jual x?)
    pasang jangan tak pasang bro...
    tu tak juai tu bro...champion punya...

    kodng

    Re: loan dah lulus...

    Post by kodng on Mon Oct 03, 2011 1:29 am

    paeach wrote:nak lagi sedap dah agak2 gear 2 tu sblm berhenti tekan sikit, nnti neutral..
    kalau masuk gear 1 sebelum berhenti takut slide tayar atau mengaum enjin..

    cheers cheers
    tq bro...aku akan guna teknik ni...aku tukar gear 1 kalau nak berenti. Dah stop baru neutral. Patut la ngaum enjin...

    kipas

    Re: loan dah lulus...

    Post by kipas on Mon Oct 03, 2011 12:05 pm

    kodng wrote:
    paeach wrote:nak lagi sedap dah agak2 gear 2 tu sblm berhenti tekan sikit, nnti neutral..
    kalau masuk gear 1 sebelum berhenti takut slide tayar atau mengaum enjin..

    cheers cheers
    tq bro...aku akan guna teknik ni...aku tukar gear 1 kalau nak berenti. Dah stop baru neutral. Patut la ngaum enjin...
    kalo tak nak bg dier mengaum mcm harimau...main minyak sket...rem2 sket...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Sponsored content

    Re: loan dah lulus...

    Post by Sponsored content Today at 11:57 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:57 am