Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    lane putih or uneven road

    Share

    hazel

    lane putih or uneven road

    Post by hazel on Thu Sep 22, 2011 9:33 am

    Hye semua.aku nk tnya, ada apa petua ak aku tak mau bagi rasa moto mcm body lari bila langgar@lalu atas lane putih atau jalan yg xrata? Aku seriau ar bila lalu kat atas tu rasa body mcm lari lari anak lak. Kalo ngh lajut, lagi seriau aku.

    HNM4844

    Re: lane putih or uneven road

    Post by HNM4844 on Thu Sep 22, 2011 4:50 pm

    hazel wrote:Hye semua.aku nk tnya, ada apa petua ak aku tak mau bagi rasa moto mcm body lari bila langgar@lalu atas lane putih atau jalan yg xrata? Aku seriau ar bila lalu kat atas tu rasa body mcm lari lari anak lak. Kalo ngh lajut, lagi seriau aku.

    da tukar tayar ke bro or still tayar kilang??

    hazel

    Re: lane putih or uneven road

    Post by hazel on Thu Sep 22, 2011 6:14 pm

    HNM4844 wrote:
    hazel wrote:Hye semua.aku nk tnya, ada apa petua ak aku tak mau bagi rasa moto mcm body lari bila langgar@lalu atas lane putih atau jalan yg xrata? Aku seriau ar bila lalu kat atas tu rasa body mcm lari lari anak lak. Kalo ngh lajut, lagi seriau aku.

    da tukar tayar ke bro or still tayar kilang??

    Dah bro. Skung pakai taya duro racing. 120/70

    HNM4844

    Re: lane putih or uneven road

    Post by HNM4844 on Thu Sep 22, 2011 6:16 pm

    duro racing pulok...
    ntah la.aku baru je tukar pirelli MT75.baru pakai seminggu.setakat ni x geli2 la tayar lalu line putih.try la. hehe Very Happy

    hazel

    Re: lane putih or uneven road

    Post by hazel on Thu Sep 22, 2011 6:19 pm

    HNM4844 wrote:duro racing pulok...
    ntah la.aku baru je tukar pirelli MT75.baru pakai seminggu.setakat ni x geli2 la tayar lalu line putih.try la. hehe Very Happy

    Hehehehe. Tunggu hujung bulan nie tukar ar taya.

    HNM4844

    Re: lane putih or uneven road

    Post by HNM4844 on Thu Sep 22, 2011 6:21 pm

    tp pirelli yg aku pakai ni utk touring.tp tayar lembut dan sedap.sila2... Laughing

    hazel

    Re: lane putih or uneven road

    Post by hazel on Thu Sep 22, 2011 7:55 pm

    HNM4844 wrote:tp pirelli yg aku pakai ni utk touring.tp tayar lembut dan sedap.sila2... Laughing

    mahai ak tayar nie?
    selain dari taya apa sebb dia eh?

    nekman

    Re: lane putih or uneven road

    Post by nekman on Thu Sep 22, 2011 8:33 pm

    Sy perasan tayar bunga sama depan belakang kurang sikit rasa skid..

    kipas

    Re: lane putih or uneven road

    Post by kipas on Fri Sep 23, 2011 12:03 am

    hazel wrote:Hye semua.aku nk tnya, ada apa petua ak aku tak mau bagi rasa moto mcm body lari bila langgar@lalu atas lane putih atau jalan yg xrata? Aku seriau ar bila lalu kat atas tu rasa body mcm lari lari anak lak. Kalo ngh lajut, lagi seriau aku.
    waktu hujan ker???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    hazel

    Re: lane putih or uneven road

    Post by hazel on Fri Sep 23, 2011 9:46 am

    kipas wrote:
    hazel wrote:Hye semua.aku nk tnya, ada apa petua ak aku tak mau bagi rasa moto mcm body lari bila langgar@lalu atas lane putih atau jalan yg xrata? Aku seriau ar bila lalu kat atas tu rasa body mcm lari lari anak lak. Kalo ngh lajut, lagi seriau aku.
    waktu hujan ker???

    Waktu kering hujan sama ja rasanya

    hazel

    Re: lane putih or uneven road

    Post by hazel on Fri Sep 23, 2011 9:48 am

    nekman wrote:Sy perasan tayar bunga sama depan belakang kurang sikit rasa skid..

    Fuh. Kna tukaq 2 2 taya la nie. Atoi.

    kipas

    Re: lane putih or uneven road

    Post by kipas on Fri Sep 23, 2011 10:48 am

    hazel wrote:
    kipas wrote:
    hazel wrote:Hye semua.aku nk tnya, ada apa petua ak aku tak mau bagi rasa moto mcm body lari bila langgar@lalu atas lane putih atau jalan yg xrata? Aku seriau ar bila lalu kat atas tu rasa body mcm lari lari anak lak. Kalo ngh lajut, lagi seriau aku.
    waktu hujan ker???

    Waktu kering hujan sama ja rasanya
    kalo cam nih kena pakai pirelli supercorsa nih...cuba tanya otai tayar...abang ali basri@mab4an...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    HNM4844

    Re: lane putih or uneven road

    Post by HNM4844 on Fri Sep 23, 2011 12:07 pm

    bak kata bro kipas, try la pirelli.tayar pirelli MT75 ni baru first time pakai.jadi bagus ke x, still awal lg nk cakap.sila la bertanya kepada abg ali basri@mab4an Smile

    hazel

    Re: lane putih or uneven road

    Post by hazel on Sat Oct 01, 2011 10:11 am

    baru try tukaq tayar 2nd hand continental..medium comp....terus tak rasa lari2 atas lane putih...huhuhu..rasanya tayar kalo soft comp nie memng lari2 la kalo atas lane putih or uneven road...

    Matthew

    Re: lane putih or uneven road

    Post by Matthew on Sat Oct 01, 2011 12:54 pm

    hazel wrote:baru try tukaq tayar 2nd hand continental..medium comp....terus tak rasa lari2 atas lane putih...huhuhu..rasanya tayar kalo soft comp nie memng lari2 la kalo atas lane putih or uneven road...

    Tayar saya pakai kat depan tu ade rase lari sikit kadang2 pun... medium compaun kot..

    hazel

    Re: lane putih or uneven road

    Post by hazel on Sat Oct 01, 2011 4:09 pm

    Matthew wrote:
    hazel wrote:baru try tukaq tayar 2nd hand continental..medium comp....terus tak rasa lari2 atas lane putih...huhuhu..rasanya tayar kalo soft comp nie memng lari2 la kalo atas lane putih or uneven road...

    Tayar saya pakai kat depan tu ade rase lari sikit kadang2 pun... medium compaun kot..


    lari2 sikit2 xpo...huhuhu....cuma risau jer mcm nak skid jer..


    Matthew

    Re: lane putih or uneven road

    Post by Matthew on Sat Oct 01, 2011 5:46 pm

    hazel wrote:
    Matthew wrote:
    hazel wrote:baru try tukaq tayar 2nd hand continental..medium comp....terus tak rasa lari2 atas lane putih...huhuhu..rasanya tayar kalo soft comp nie memng lari2 la kalo atas lane putih or uneven road...

    Tayar saya pakai kat depan tu ade rase lari sikit kadang2 pun... medium compaun kot..


    lari2 sikit2 xpo...huhuhu....cuma risau jer mcm nak skid jer..



    Avoid je la lining road tu...senang kan?? tongue

    hazel

    Re: lane putih or uneven road

    Post by hazel on Sun Oct 02, 2011 9:42 am

    Matthew wrote:
    hazel wrote:
    Matthew wrote:
    hazel wrote:baru try tukaq tayar 2nd hand continental..medium comp....terus tak rasa lari2 atas lane putih...huhuhu..rasanya tayar kalo soft comp nie memng lari2 la kalo atas lane putih or uneven road...

    Tayar saya pakai kat depan tu ade rase lari sikit kadang2 pun... medium compaun kot..


    lari2 sikit2 xpo...huhuhu....cuma risau jer mcm nak skid jer..



    Avoid je la lining road tu...senang kan?? tongue

    huish..mesti langgar jugak punya.....mn boleh ngelak, mest bertemu jua c hitam n putih nie....

    Sponsored content

    Re: lane putih or uneven road

    Post by Sponsored content Today at 6:47 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:47 pm