Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    BELI LAIN @ REPAIR????

    Share

    YUS 2373

    BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by YUS 2373 on Thu Sep 22, 2011 3:36 pm

    saja nak kongsi citer sedih........ huuuuu..... kips gua hancur..... dpn habis semua termasuk radiator....... kos repair termasuk cat mungkin jejak RM1500.... body condition tak tau lagi..... tu nak tanya bro sumer sama ada bagus repair atau beli jer yang lain.?????

    nekman

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by nekman on Thu Sep 22, 2011 7:17 pm

    Chasis kalau rosak or bengkok beli baru lar..
    Salam takziah.. tak sempat jumpa pun moto geng kulai neh...


    Last edited by nekman on Fri Sep 23, 2011 8:13 pm; edited 1 time in total

    hazel

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by hazel on Thu Sep 22, 2011 7:57 pm

    nekman wrote:Chasis kalau rosak or bengkok beli baru lar..

    beli moto baru or beli chasis baru??ada jual ka chasis baru??

    kipas

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by kipas on Fri Sep 23, 2011 12:01 am

    YUS 2373 wrote:saja nak kongsi citer sedih........ huuuuu..... kips gua hancur..... dpn habis semua termasuk radiator....... kos repair termasuk cat mungkin jejak RM1500.... body condition tak tau lagi..... tu nak tanya bro sumer sama ada bagus repair atau beli jer yang lain.?????
    kasi gambar tgk...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    wadin

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by wadin on Fri Sep 23, 2011 1:29 pm

    salam
    beli zx baru je:) t

    zenkage

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by zenkage on Fri Sep 23, 2011 8:02 pm

    maksud bro nekman if chasis rosak or bengkok beli motor baru Smile

    nekman

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by nekman on Fri Sep 23, 2011 8:12 pm

    zenkage wrote:maksud bro nekman if chasis rosak or bengkok beli motor baru Smile
    Chasis kalau dah bengkok beli lar moto baru.. chasis kalau nak beli kena ader geran... kalau tak leh kena lokap..heheh

    AsTaLaVisTa

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by AsTaLaVisTa on Sun Sep 25, 2011 11:15 am

    Moto seken murah gilerr... http://www.mudah.my/Kawasaki+KRZ150+SpareParts-11582861.htm

    kipas

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by kipas on Sun Sep 25, 2011 2:35 pm

    AsTaLaVisTa wrote:Moto seken murah gilerr... http://www.mudah.my/Kawasaki+KRZ150+SpareParts-11582861.htm
    murah bg org yg de duit...mahal bg org yg tak de duit...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    YUS 2373

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by YUS 2373 on Sun Sep 25, 2011 4:02 pm

    kipas wrote:
    YUS 2373 wrote:saja nak kongsi citer sedih........ huuuuu..... kips gua hancur..... dpn habis semua termasuk radiator....... kos repair termasuk cat mungkin jejak RM1500.... body condition tak tau lagi..... tu nak tanya bro sumer sama ada bagus repair atau beli jer yang lain.?????
    kasi gambar tgk...

    gambar baru amik td..... tak sempat nak upload lg....

    YUS 2373

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by YUS 2373 on Sun Sep 25, 2011 4:02 pm

    nekman wrote:Chasis kalau rosak or bengkok beli baru lar..
    Salam takziah.. tak sempat jumpa pun moto geng kulai neh...

    thanks....

    YUS 2373

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by YUS 2373 on Sun Sep 25, 2011 4:03 pm

    wadin wrote:salam
    beli zx baru je:) t

    dah survey dah ari tu..... tp poket mcm x mengizinkan.....

    YUS 2373

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by YUS 2373 on Sun Sep 25, 2011 4:09 pm

    nekman wrote:
    zenkage wrote:maksud bro nekman if chasis rosak or bengkok beli motor baru Smile
    Chasis kalau dah bengkok beli lar moto baru.. chasis kalau nak beli kena ader geran... kalau tak leh kena lokap..heheh

    td baru lepas tengok balik motor kat bengkel...... bengkel kata casis ok..... cuma bengkok kat besi bahagian tmpat letak radiator.....
    bengkel kata tu bleh buat bg lurus balik..... pas tu td ada jumpa motor yang sama nak jual scrap keseluruhan kecuali bahagian enjin yang ada nombor...... ingat nak amik motor tu buat spare part.... RM 350... ok tak bro????

    YUS 2373

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by YUS 2373 on Sun Sep 25, 2011 4:11 pm

    AsTaLaVisTa wrote:Moto seken murah gilerr... http://www.mudah.my/Kawasaki+KRZ150+SpareParts-11582861.htm

    saya pakai victor bro...... bleh masuk ker barang KRZ ni????

    YUS 2373

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by YUS 2373 on Sun Sep 25, 2011 5:33 pm









    ni gambarnyer....



    AsTaLaVisTa

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by AsTaLaVisTa on Sun Sep 25, 2011 9:49 pm

    YUS 2373 wrote:
    AsTaLaVisTa wrote:Moto seken murah gilerr... http://www.mudah.my/Kawasaki+KRZ150+SpareParts-11582861.htm

    saya pakai victor bro...... bleh masuk ker barang KRZ ni????

    Teruk jugak moto bro ye...Ok la klau bleh repair balik casis...Moto scrap tuh consider daa murah kot...Better tukar barang ngan moto scrap tu..Klau beli barang lain ....Rasernyer lagi mahal...

    Barang KRZ bleh jer masuk victor...Convert dari KIPS ke pada superKIPS..Lain2 part leh jual kat kengkawan...X pun klau minat angkat jer KRZ neh..Tgk condition caner...Trus jalan...Nak make up & cantik...Duit lagi la..

    kipas

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by kipas on Sun Sep 25, 2011 10:20 pm

    YUS 2373 wrote:
    nekman wrote:
    zenkage wrote:maksud bro nekman if chasis rosak or bengkok beli motor baru Smile
    Chasis kalau dah bengkok beli lar moto baru.. chasis kalau nak beli kena ader geran... kalau tak leh kena lokap..heheh

    td baru lepas tengok balik motor kat bengkel...... bengkel kata casis ok..... cuma bengkok kat besi bahagian tmpat letak radiator.....
    bengkel kata tu bleh buat bg lurus balik..... pas tu td ada jumpa motor yang sama nak jual scrap keseluruhan kecuali bahagian enjin yang ada nombor...... ingat nak amik motor tu buat spare part.... RM 350... ok tak bro????
    ok la tuh...pindahkan semua...masuk 2 btg fork rim meter signal n lampu...welding chasis...mudguard radiator...kalo brek disc bengkok tukar skali...rase tak sampai 5 rat kot..try la slow talk dgn bengkel tuh...bleh kot...tak lupe clutch lever..


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    YUS 2373

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by YUS 2373 on Wed Nov 02, 2011 10:10 pm

    kipas wrote:
    YUS 2373 wrote:
    nekman wrote:
    zenkage wrote:maksud bro nekman if chasis rosak or bengkok beli motor baru Smile
    Chasis kalau dah bengkok beli lar moto baru.. chasis kalau nak beli kena ader geran... kalau tak leh kena lokap..heheh

    td baru lepas tengok balik motor kat bengkel...... bengkel kata casis ok..... cuma bengkok kat besi bahagian tmpat letak radiator.....
    bengkel kata tu bleh buat bg lurus balik..... pas tu td ada jumpa motor yang sama nak jual scrap keseluruhan kecuali bahagian enjin yang ada nombor...... ingat nak amik motor tu buat spare part.... RM 350... ok tak bro????
    ok la tuh...pindahkan semua...masuk 2 btg fork rim meter signal n lampu...welding chasis...mudguard radiator...kalo brek disc bengkok tukar skali...rase tak sampai 5 rat kot..try la slow talk dgn bengkel tuh...bleh kot...tak lupe clutch lever..


    saya dah amik dah.... skang dalam proses nak cat dari dalam sampai cover set.....

    AsTaLaVisTa

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by AsTaLaVisTa on Thu Nov 03, 2011 12:01 am

    YUS 2373 wrote:
    kipas wrote:
    YUS 2373 wrote:
    nekman wrote:
    zenkage wrote:maksud bro nekman if chasis rosak or bengkok beli motor baru Smile
    Chasis kalau dah bengkok beli lar moto baru.. chasis kalau nak beli kena ader geran... kalau tak leh kena lokap..heheh

    td baru lepas tengok balik motor kat bengkel...... bengkel kata casis ok..... cuma bengkok kat besi bahagian tmpat letak radiator.....
    bengkel kata tu bleh buat bg lurus balik..... pas tu td ada jumpa motor yang sama nak jual scrap keseluruhan kecuali bahagian enjin yang ada nombor...... ingat nak amik motor tu buat spare part.... RM 350... ok tak bro????
    ok la tuh...pindahkan semua...masuk 2 btg fork rim meter signal n lampu...welding chasis...mudguard radiator...kalo brek disc bengkok tukar skali...rase tak sampai 5 rat kot..try la slow talk dgn bengkel tuh...bleh kot...tak lupe clutch lever..


    saya dah amik dah.... skang dalam proses nak cat dari dalam sampai cover set.....

    Jgn lupa share ngan kengkawan ye..

    kipas

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by kipas on Thu Nov 03, 2011 4:07 am

    jgn lupe juga upload gambar skali...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by Matthew on Fri Nov 04, 2011 8:12 pm

    kipas wrote:jgn lupe juga upload gambar skali...

    Legend ni pulak bila nak spray moto hang???..Kasik Hijau,Putih,Silver skit2 dan orange terang benderang kat spot rim tu....pehhh pasti terbaek punya

    kipas

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by kipas on Sat Nov 05, 2011 1:43 am

    Matthew wrote:
    kipas wrote:jgn lupe juga upload gambar skali...

    Legend ni pulak bila nak spray moto hang???..Kasik Hijau,Putih,Silver skit2 dan orange terang benderang kat spot rim tu....pehhh pasti terbaek punya
    biar je burok...nanti tak de la org berkenan...kalo de org berkenan krg susah nanti...tu je la moto aku carik makan...aku tak pandang luaran...aku pandang dalaman...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    YUS 2373

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by YUS 2373 on Mon Nov 21, 2011 6:05 pm

    Matthew wrote:
    kipas wrote:jgn lupe juga upload gambar skali...

    Legend ni pulak bila nak spray moto hang???..Kasik Hijau,Putih,Silver skit2 dan orange terang benderang kat spot rim tu....pehhh pasti terbaek punya

    mmg sy kaler hijau putih..... base ijau strike kat tank ngan cover skit putih...
    sport rim x der.... sy pkai rim lidi jer.... pas ni nak buat tubeless lak kat rim lidi tu....

    AsTaLaVisTa

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by AsTaLaVisTa on Mon Nov 21, 2011 8:45 pm

    YUS 2373 wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:jgn lupe juga upload gambar skali...

    Legend ni pulak bila nak spray moto hang???..Kasik Hijau,Putih,Silver skit2 dan orange terang benderang kat spot rim tu....pehhh pasti terbaek punya

    mmg sy kaler hijau putih..... base ijau strike kat tank ngan cover skit putih...
    sport rim x der.... sy pkai rim lidi jer.... pas ni nak buat tubeless lak kat rim lidi tu....

    Belanja la gambo bro....Kitorang pun nak tgk gak...huhu Razz Razz Razz

    Matthew

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by Matthew on Mon Nov 21, 2011 9:46 pm

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:jgn lupe juga upload gambar skali...

    Legend ni pulak bila nak spray moto hang???..Kasik Hijau,Putih,Silver skit2 dan orange terang benderang kat spot rim tu....pehhh pasti terbaek punya
    biar je burok...nanti tak de la org berkenan...kalo de org berkenan krg susah nanti...tu je la moto aku carik makan...aku tak pandang luaran...aku pandang dalaman...

    Takpe betul jugak tu..pickupnye memmang membutakan..

    Sponsored content

    Re: BELI LAIN @ REPAIR????

    Post by Sponsored content Today at 9:08 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:08 am