Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Aku Hampir Down...

    Share
    avatar
    Matthew

    Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Thu Oct 06, 2011 12:51 am


    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    avatar
    asn198

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by asn198 on Thu Oct 06, 2011 2:37 am

    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question


    Berhati-hati bro...jaga keselamatan yer...by the way,kenapa tayar menyeret...?kena paku ke apa...?
    avatar
    kipas

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by kipas on Thu Oct 06, 2011 3:13 am

    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
    avatar
    zenkage

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by zenkage on Thu Oct 06, 2011 5:32 am

    macam jem je.....??
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Thu Oct 06, 2011 8:43 am

    asn198 wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question


    Berhati-hati bro...jaga keselamatan yer...by the way,kenapa tayar menyeret...?kena paku ke apa...?

    Piston jamm bro..so tayar akan jamm skali..character KIPS
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Thu Oct 06, 2011 8:44 am

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Thu Oct 06, 2011 8:44 am

    zenkage wrote:macam jem je.....??

    Pandai pun, 10markah bagi anda....
    avatar
    kipas

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by kipas on Thu Oct 06, 2011 11:28 am

    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Thu Oct 06, 2011 12:29 pm

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...

    Kes aku punya ni pun lepas top servis bro..hampehh tul...paip yy pang lawa nampak berapa pasang bro??
    avatar
    AsTaLaVisTa

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by AsTaLaVisTa on Thu Oct 06, 2011 12:50 pm

    Sib baik x der paper jadi...Rosak moto leh baiki....Kita cedera..Merana badan...Tp tgk pada cerita bro...Yang paling utama tarik klac dulu...Kurang2 kita leh kawal keadaan moto dulu...
    avatar
    kipas

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by kipas on Thu Oct 06, 2011 1:12 pm

    AsTaLaVisTa wrote:Sib baik x der paper jadi...Rosak moto leh baiki....Kita cedera..Merana badan...Tp tgk pada cerita bro...Yang paling utama tarik klac dulu...Kurang2 kita leh kawal keadaan moto dulu...
    tol2..papahal tarik clutch dulu....


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
    avatar
    kipas

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by kipas on Thu Oct 06, 2011 1:13 pm

    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...

    Kes aku punya ni pun lepas top servis bro..hampehh tul...paip yy pang lawa nampak berapa pasang bro??
    rm 75....adik aku pasang tabung dier jer...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Thu Oct 06, 2011 1:29 pm

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...

    Kes aku punya ni pun lepas top servis bro..hampehh tul...paip yy pang lawa nampak berapa pasang bro??
    rm 75....adik aku pasang tabung dier jer...

    Ade ape2 perubahan dalam speed ke??
    avatar
    mainjet290

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by mainjet290 on Thu Oct 06, 2011 1:33 pm

    kipas wrote:
    AsTaLaVisTa wrote:Sib baik x der paper jadi...Rosak moto leh baiki....Kita cedera..Merana badan...Tp tgk pada cerita bro...Yang paling utama tarik klac dulu...Kurang2 kita leh kawal keadaan moto dulu...
    tol2..papahal tarik clutch dulu....

    betul tu..kalau moto de clutch, get ready jela jari nak narik clucth tu kalau ape2 jd time speeding..den penah jem lekat bwk yamaha cub, syok sbb enjin ringan..punyala laju turun bukit..satu kali sudah lekat, belakang ada lori pasir..nak tarik clutch, yamaha cub mane ada clutch..redha ajela..nasib baik lori tu cpt tukar lorong..kalau x..hhmmmm
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Thu Oct 06, 2011 2:02 pm

    mainjet290 wrote:
    kipas wrote:
    AsTaLaVisTa wrote:Sib baik x der paper jadi...Rosak moto leh baiki....Kita cedera..Merana badan...Tp tgk pada cerita bro...Yang paling utama tarik klac dulu...Kurang2 kita leh kawal keadaan moto dulu...
    tol2..papahal tarik clutch dulu....

    betul tu..kalau moto de clutch, get ready jela jari nak narik clucth tu kalau ape2 jd time speeding..den penah jem lekat bwk yamaha cub, syok sbb enjin ringan..punyala laju turun bukit..satu kali sudah lekat, belakang ada lori pasir..nak tarik clutch, yamaha cub mane ada clutch..redha ajela..nasib baik lori tu cpt tukar lorong..kalau x..hhmmmm

    Tulah saya bila dengar bunyi motor dah menghilang tulah time nak time tarik clutch..
    avatar
    kipas

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by kipas on Thu Oct 06, 2011 3:31 pm

    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...

    Kes aku punya ni pun lepas top servis bro..hampehh tul...paip yy pang lawa nampak berapa pasang bro??
    rm 75....adik aku pasang tabung dier jer...

    Ade ape2 perubahan dalam speed ke??
    pikap sket la...tp bunyik ada bising sket...

    mainjet290 wrote:
    kipas wrote:
    AsTaLaVisTa wrote:Sib baik x der paper jadi...Rosak moto leh baiki....Kita cedera..Merana badan...Tp tgk pada cerita bro...Yang paling utama tarik klac dulu...Kurang2 kita leh kawal keadaan moto dulu...
    tol2..papahal tarik clutch dulu....

    betul tu..kalau moto de clutch, get ready jela jari nak narik clucth tu kalau ape2 jd time speeding..den penah jem lekat bwk yamaha cub, syok sbb enjin ringan..punyala laju turun bukit..satu kali sudah lekat, belakang ada lori pasir..nak tarik clutch, yamaha cub mane ada clutch..redha ajela..nasib baik lori tu cpt tukar lorong..kalau x..hhmmmm
    boleh...yamaha cub tuh tekan jer rapat pedal gear tp jgn lepas maknanya dier free...macam tarik clutch gak...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Thu Oct 06, 2011 5:59 pm

    [quote="kipas"]
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...

    Kes aku punya ni pun lepas top servis bro..hampehh tul...paip yy pang lawa nampak berapa pasang bro??
    rm 75....adik aku pasang tabung dier jer...

    Ade ape2 perubahan dalam speed ke??
    pikap sket la...tp bunyik ada bising sket...

    Haihhh dah semakin power nampak.. No tak bleh nak kejarla ni...
    avatar
    kipas

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by kipas on Thu Oct 06, 2011 6:26 pm

    [quote="Matthew"]
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...

    Kes aku punya ni pun lepas top servis bro..hampehh tul...paip yy pang lawa nampak berapa pasang bro??
    rm 75....adik aku pasang tabung dier jer...

    Ade ape2 perubahan dalam speed ke??
    pikap sket la...tp bunyik ada bising sket...

    Haihhh dah semakin power nampak.. No tak bleh nak kejarla ni...
    pelan2 sudah...laju2 nak gi mana??? de mangsa baru la best nak kejar...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
    avatar
    kick_ingoal

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by kick_ingoal on Thu Oct 06, 2011 9:49 pm

    Camna boleh jem plak matthew??
    Aritu kan baru lepas servis dengan Acheng Evil or Very Mad
    Acheng salah setting ke apa Shocked
    avatar
    asn198

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by asn198 on Thu Oct 06, 2011 10:16 pm

    Matthew wrote:
    asn198 wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question


    Berhati-hati bro...jaga keselamatan yer...by the way,kenapa tayar menyeret...?kena paku ke apa...?

    Piston jamm bro..so tayar akan jamm skali..character KIPS


    nasib baik xde apa-apa berlaku...pergi balik kedai tu sound dia sikit...macam mana boleh jem ni kalau baru servis... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Fri Oct 07, 2011 10:02 am

    [quote="kipas"]
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...

    Kes aku punya ni pun lepas top servis bro..hampehh tul...paip yy pang lawa nampak berapa pasang bro??
    rm 75....adik aku pasang tabung dier jer...

    Ade ape2 perubahan dalam speed ke??
    pikap sket la...tp bunyik ada bising sket...

    Haihhh dah semakin power nampak.. No tak bleh nak kejarla ni...
    pelan2 sudah...laju2 nak gi mana??? de mangsa baru la best nak kejar...

    Moto Dah klua dak dalam pantang sekarang, semua sebab 2T tak masuk ade gam sumbat kat saluran 2T kerja factory itulah kate ah cheng...hmmm abis duit aku..aduiiii
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Fri Oct 07, 2011 10:04 am

    kick_ingoal wrote:Camna boleh jem plak matthew??
    Aritu kan baru lepas servis dengan Acheng Evil or Very Mad
    Acheng salah setting ke apa Shocked

    Tulah Pasal...pelikla bro..kalau aku ditipu ke ape..kena tipulah dia in future..
    kena tuka piston dah...moto dalam pantang skang No
    avatar
    kipas

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by kipas on Fri Oct 07, 2011 10:49 am

    [quote="Matthew"]
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...

    Kes aku punya ni pun lepas top servis bro..hampehh tul...paip yy pang lawa nampak berapa pasang bro??
    rm 75....adik aku pasang tabung dier jer...

    Ade ape2 perubahan dalam speed ke??
    pikap sket la...tp bunyik ada bising sket...

    Haihhh dah semakin power nampak.. No tak bleh nak kejarla ni...
    pelan2 sudah...laju2 nak gi mana??? de mangsa baru la best nak kejar...

    Moto Dah klua dak dalam pantang sekarang, semua sebab 2T tak masuk ade gam sumbat kat saluran 2T kerja factory itulah kate ah cheng...hmmm abis duit aku..aduiiii
    tuti pe ko pakai nih???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
    avatar
    Matthew

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Matthew on Fri Oct 07, 2011 10:52 am

    [quote="kipas"]
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    Moto dah buat top servis performance dia memang mantap best bawak moto leaps servis cam baru..tadi mase nak balik ke rumah tengah speeding dalm 160kmh kat highway RNR jejantas Sungai Buloh...bunyi moto tiba2 berhenti secara tiba2 cam takde minyak masuk kat carb...prenggggggiiiuuupppp...aku dengar bunyi tayar aku menyeret je eeek eeek eeek moto dah buai2..kiri kanan..saya pulak kat lane 3...PANIK..nak buat cam mane tekan clucth...moto gerak free..terus aku ke tepi highway...dua biji bearing saya dah naik ke tekak..muka dah pucat..nasib baik keta jauh dibelakang fuuuhhhh..moto pun telah dihantar kat bengkel balik sakit tenat..hhhmmm ape2 boleh jadi nagn kite bila kat jalan raya tu so berhati2lah di jalan raya ingatlah ornag yang tersayang...saya sangat berterima kasih dengan tuhan..saya masih Hidup..kalau tak?????? Question Question Question
    jem ape???

    Piston bro..aku rasa usus moto aku kena tukau No ..aku nampak moto zul pun kat kedai..
    moto dier top servis...moto aku ni ejos pom pom pom...ejos boco pon tak hantar lg...dah nak masuk sebulan dah...tak de masa nak hantar...

    Kes aku punya ni pun lepas top servis bro..hampehh tul...paip yy pang lawa nampak berapa pasang bro??
    rm 75....adik aku pasang tabung dier jer...

    Ade ape2 perubahan dalam speed ke??
    pikap sket la...tp bunyik ada bising sket...

    Haihhh dah semakin power nampak.. No tak bleh nak kejarla ni...
    pelan2 sudah...laju2 nak gi mana??? de mangsa baru la best nak kejar...

    Moto Dah klua dak dalam pantang sekarang, semua sebab 2T tak masuk ade gam sumbat kat saluran 2T kerja factory itulah kate ah cheng...hmmm abis duit aku..aduiiii
    tuti pe ko pakai nih???

    Sikolene Comp 2 injector bro...
    avatar
    kipas

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by kipas on Fri Oct 07, 2011 10:58 am

    cube try tuti petronas...yg rm24.50 tuh...adik aku ckp sedap...bau pon mcm anggur...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Sponsored content

    Re: Aku Hampir Down...

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Apr 24, 2017 11:24 am