Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Share

    Ray-Me

    Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by Ray-Me on Fri Oct 07, 2011 10:51 am





    Salam...

    Tension betul lah....kalau kawan-kawan perasan kat area anak panah dalam gambo tu sepatutnya ada getah kan....aku punya dah kena kebas pulak...kiri kanan dia kebas...kalau takda getah tu takut bertakung lak air dalam tu....memang nampak benda macam kecik jer...tapi yang aku heran tu ada gak ke org nak rembat benda nie...tak kan nak jual....atau jenis org yang suka-suka khianat barang org ni.....kalau nak ganti ada jual ke benda nie?

    haduh hai......


    kipas

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by kipas on Fri Oct 07, 2011 10:56 am

    Ray-Me wrote:



    Salam...

    Tension betul lah....kalau kawan-kawan perasan kat area anak panah dalam gambo tu sepatutnya ada getah kan....aku punya dah kena kebas pulak...kiri kanan dia kebas...kalau takda getah tu takut bertakung lak air dalam tu....memang nampak benda macam kecik jer...tapi yang aku heran tu ada gak ke org nak rembat benda nie...tak kan nak jual....atau jenis org yang suka-suka khianat barang org ni.....kalau nak ganti ada jual ke benda nie?

    haduh hai......

    ade jual...kat kawasaki glenmarie...pencuri nih kalo tak mencuri satu hari mmg tak sah mcm tak lengkap hidup dier...mmg dah jd trend dier rembat bende tuh dah skang...kalo hendal patah mmg tak de dijual sekali...tu moto mat rempit dah patah la tuh...tu pasal dier rembat...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by Matthew on Fri Oct 07, 2011 11:06 am

    kipas wrote:
    Ray-Me wrote:



    Salam...

    Tension betul lah....kalau kawan-kawan perasan kat area anak panah dalam gambo tu sepatutnya ada getah kan....aku punya dah kena kebas pulak...kiri kanan dia kebas...kalau takda getah tu takut bertakung lak air dalam tu....memang nampak benda macam kecik jer...tapi yang aku heran tu ada gak ke org nak rembat benda nie...tak kan nak jual....atau jenis org yang suka-suka khianat barang org ni.....kalau nak ganti ada jual ke benda nie?

    haduh hai......

    ade jual...kat kawasaki glenmarie...pencuri nih kalo tak mencuri satu hari mmg tak sah mcm tak lengkap hidup dier...mmg dah jd trend dier rembat bende tuh dah skang...kalo hendal patah mmg tak de dijual sekali...tu moto mat rempit dah patah la tuh...tu pasal dier rembat...

    Pencuri ni aaaa memang nyamuk denggi tullah.... Mad

    ranjau_berduri

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by ranjau_berduri on Fri Oct 07, 2011 11:29 am

    beli yg model kip lama... ngan2 jer lubang tu... jgn pakai yg zx punyer.. lagi berkesan, tukar handle tzm...


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    kipas

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by kipas on Fri Oct 07, 2011 11:31 am

    ranjau_berduri wrote:beli yg model kip lama... ngan2 jer lubang tu... jgn pakai yg zx punyer.. lagi berkesan, tukar handle tzm...
    tol2...nak lg best pakai hendal R9...hihihi...tol tak matthew...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by Matthew on Fri Oct 07, 2011 11:44 am

    kipas wrote:
    ranjau_berduri wrote:beli yg model kip lama... ngan2 jer lubang tu... jgn pakai yg zx punyer.. lagi berkesan, tukar handle tzm...
    tol2...nak lg best pakai hendal R9...hihihi...tol tak matthew...

    Haaa tul takde masalah pencuri denggi ni...hahaha..meleper pun best

    kipas

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by kipas on Fri Oct 07, 2011 12:11 pm

    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    ranjau_berduri wrote:beli yg model kip lama... ngan2 jer lubang tu... jgn pakai yg zx punyer.. lagi berkesan, tukar handle tzm...
    tol2...nak lg best pakai hendal R9...hihihi...tol tak matthew...

    Haaa tul takde masalah pencuri denggi ni...hahaha..meleper pun best
    wahh..kaki leper nih...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Matthew

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by Matthew on Fri Oct 07, 2011 12:19 pm

    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    ranjau_berduri wrote:beli yg model kip lama... ngan2 jer lubang tu... jgn pakai yg zx punyer.. lagi berkesan, tukar handle tzm...
    tol2...nak lg best pakai hendal R9...hihihi...tol tak matthew...

    Haaa tul takde masalah pencuri denggi ni...hahaha..meleper pun best
    wahh..kaki leper nih...

    Masih tengah belajar nihhh..

    fariq

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by fariq on Fri Oct 07, 2011 5:12 pm

    Ray-Me wrote:



    Salam...

    Tension betul lah....kalau kawan-kawan perasan kat area anak panah dalam gambo tu sepatutnya ada getah kan....aku punya dah kena kebas pulak...kiri kanan dia kebas...kalau takda getah tu takut bertakung lak air dalam tu....memang nampak benda macam kecik jer...tapi yang aku heran tu ada gak ke org nak rembat benda nie...tak kan nak jual....atau jenis org yang suka-suka khianat barang org ni.....kalau nak ganti ada jual ke benda nie?

    haduh hai......

    emm slalu yg curi nie mat2 rempit jer especially yg nek RXZ..saya pnya pun dah ilang time parking kat shoping komplex sbb lupa nk cabut. Evil or Very Mad

    krole

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by krole on Sat Oct 08, 2011 12:18 am

    motor member pun kena macam ni. lagi teruk dengan penutup chrome yg bulat kt frame pun abis hilang. masalahnya hilang masa kat kedai motor, claim warranty sbb xcident..tanya pomen kedai tu, diorang pun tak tau sapa yg kebas..

    zenkage

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by zenkage on Sat Oct 08, 2011 3:07 am

    stendet r keje mat rempit yang X MAMPU PAKAI KIPS.....haram jadah

    Matthew

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by Matthew on Sat Oct 08, 2011 11:35 am

    krole wrote:motor member pun kena macam ni. lagi teruk dengan penutup chrome yg bulat kt frame pun abis hilang. masalahnya hilang masa kat kedai motor, claim warranty sbb xcident..tanya pomen kedai tu, diorang pun tak tau sapa yg kebas..

    Itu kena claim orang kedailah mana boleh sampai macam tu??

    abglipanz

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by abglipanz on Sat Oct 08, 2011 12:24 pm

    Ray-Me wrote:



    Salam...

    Tension betul lah....kalau kawan-kawan perasan kat area anak panah dalam gambo tu sepatutnya ada getah kan....aku punya dah kena kebas pulak...kiri kanan dia kebas...kalau takda getah tu takut bertakung lak air dalam tu....memang nampak benda macam kecik jer...tapi yang aku heran tu ada gak ke org nak rembat benda nie...tak kan nak jual....atau jenis org yang suka-suka khianat barang org ni.....kalau nak ganti ada jual ke benda nie?

    haduh hai......




    Adusss la bro... Kita senasib la... Aku pon panas gak sbb 2 kali dah tekono... haisshhh


    Ray-Me

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by Ray-Me on Sat Oct 08, 2011 5:54 pm

    Adusss la bro... Kita senasib la... Aku pon panas gak sbb 2 kali dah tekono... haisshhh

    [/quote]

    Salam...

    Dah 2 kali?! So maksudnya mase first time kena tu bro da ganti ngan yg baru ke? Beli kat mana benda tu bro? Harga?

    Thanks

    asrie

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by asrie on Sun Oct 09, 2011 12:02 pm

    harem nye org...nyusah kan org tol...nk pkai bli la sendiri...takde kesedaran sivik tol org tue...

    Matthew

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by Matthew on Mon Oct 10, 2011 9:00 pm

    Otak ni mesti masuk pinggan char kuew tiaw..cilkala diorang... getah tu dalam 15-20 ringgit kat Kawasaki tau..mahal pulak tu... Crying or Very sad

    HNM4844

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by HNM4844 on Tue Oct 11, 2011 12:14 pm

    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    Matthew wrote:
    kipas wrote:
    ranjau_berduri wrote:beli yg model kip lama... ngan2 jer lubang tu... jgn pakai yg zx punyer.. lagi berkesan, tukar handle tzm...
    tol2...nak lg best pakai hendal R9...hihihi...tol tak matthew...

    Haaa tul takde masalah pencuri denggi ni...hahaha..meleper pun best
    wahh..kaki leper nih...

    Masih tengah belajar nihhh..


    ehem, da boleh ikot ride layan corner ni...wahhh, anda sudah hebat.saya ni newbie je...

    abglipanz

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by abglipanz on Tue Oct 11, 2011 12:38 pm

    Ray-Me wrote:Adusss la bro... Kita senasib la... Aku pon panas gak sbb 2 kali dah tekono... haisshhh


    Salam...

    Dah 2 kali?! So maksudnya mase first time kena tu bro da ganti ngan yg baru ke? Beli kat mana benda tu bro? Harga?

    Thanks[/quote]

    Salam bro...

    X beli pon... Budak opis aku bagi.. dia ni mmg kaki moto byk simpan bnda2 pelik kt umah dia... Budak seremban Kg Temiang... Ari tu silencer AHM aku tcabut pon dia supply aku tabung baru... hehehe

    HNM4844

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by HNM4844 on Tue Oct 11, 2011 12:46 pm

    abglipanz wrote:
    Ray-Me wrote:Adusss la bro... Kita senasib la... Aku pon panas gak sbb 2 kali dah tekono... haisshhh


    Salam...

    Dah 2 kali?! So maksudnya mase first time kena tu bro da ganti ngan yg baru ke? Beli kat mana benda tu bro? Harga?

    Thanks

    Salam bro...

    X beli pon... Budak opis aku bagi.. dia ni mmg kaki moto byk simpan bnda2 pelik kt umah dia... Budak seremban Kg Temiang... Ari tu silencer AHM aku tcabut pon dia supply aku tabung baru... hehehe[/quote]



    bro, ade membe ko tu ade handle tzm ori x??

    abglipanz

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by abglipanz on Tue Oct 11, 2011 1:01 pm

    HNM4844 wrote:
    abglipanz wrote:
    Ray-Me wrote:Adusss la bro... Kita senasib la... Aku pon panas gak sbb 2 kali dah tekono... haisshhh


    Salam...

    Dah 2 kali?! So maksudnya mase first time kena tu bro da ganti ngan yg baru ke? Beli kat mana benda tu bro? Harga?

    Thanks

    Salam bro...

    X beli pon... Budak opis aku bagi.. dia ni mmg kaki moto byk simpan bnda2 pelik kt umah dia... Budak seremban Kg Temiang... Ari tu silencer AHM aku tcabut pon dia supply aku tabung baru... hehehe



    bro, ade membe ko tu ade handle tzm ori x??[/quote]




    Baiklah bro...

    Akan di war-war kan... Apa2 nnti akan di update...

    HNM4844

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by HNM4844 on Tue Oct 11, 2011 1:10 pm

    abglipanz wrote:
    HNM4844 wrote:
    abglipanz wrote:
    Ray-Me wrote:Adusss la bro... Kita senasib la... Aku pon panas gak sbb 2 kali dah tekono... haisshhh


    Salam...

    Dah 2 kali?! So maksudnya mase first time kena tu bro da ganti ngan yg baru ke? Beli kat mana benda tu bro? Harga?

    Thanks

    Salam bro...

    X beli pon... Budak opis aku bagi.. dia ni mmg kaki moto byk simpan bnda2 pelik kt umah dia... Budak seremban Kg Temiang... Ari tu silencer AHM aku tcabut pon dia supply aku tabung baru... hehehe



    bro, ade membe ko tu ade handle tzm ori x??




    Baiklah bro...

    Akan di war-war kan... Apa2 nnti akan di update...[/quote]


    thanks..sebab nk kalahkan si Matthew tu..hehe

    abglipanz

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by abglipanz on Tue Oct 11, 2011 1:16 pm

    HNM4844 wrote:
    abglipanz wrote:
    HNM4844 wrote:
    abglipanz wrote:
    Ray-Me wrote:Adusss la bro... Kita senasib la... Aku pon panas gak sbb 2 kali dah tekono... haisshhh


    Salam...

    Dah 2 kali?! So maksudnya mase first time kena tu bro da ganti ngan yg baru ke? Beli kat mana benda tu bro? Harga?

    Thanks

    Salam bro...

    X beli pon... Budak opis aku bagi.. dia ni mmg kaki moto byk simpan bnda2 pelik kt umah dia... Budak seremban Kg Temiang... Ari tu silencer AHM aku tcabut pon dia supply aku tabung baru... hehehe



    bro, ade membe ko tu ade handle tzm ori x??




    Baiklah bro...

    Akan di war-war kan... Apa2 nnti akan di update...


    thanks..sebab nk kalahkan si Matthew tu..hehe[/quote]


    Hehehe... moto si mathew msti ranggi giler ni...

    Matthew

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by Matthew on Tue Oct 11, 2011 1:51 pm

    abglipanz wrote:
    HNM4844 wrote:
    abglipanz wrote:
    HNM4844 wrote:
    abglipanz wrote:
    Ray-Me wrote:Adusss la bro... Kita senasib la... Aku pon panas gak sbb 2 kali dah tekono... haisshhh


    Salam...

    Dah 2 kali?! So maksudnya mase first time kena tu bro da ganti ngan yg baru ke? Beli kat mana benda tu bro? Harga?

    Thanks

    Salam bro...

    X beli pon... Budak opis aku bagi.. dia ni mmg kaki moto byk simpan bnda2 pelik kt umah dia... Budak seremban Kg Temiang... Ari tu silencer AHM aku tcabut pon dia supply aku tabung baru... hehehe



    bro, ade membe ko tu ade handle tzm ori x??




    Baiklah bro...

    Akan di war-war kan... Apa2 nnti akan di update...


    thanks..sebab nk kalahkan si Matthew tu..hehe


    Hehehe... moto si mathew msti ranggi giler ni...[/quote]

    Moto saya stendert mended aje bila2 bole kalahkan punya..lagi2 dalam pantang..tinggalkan 10 tiang pun boleh...saya ride SANTAIIIIIIIIII Cool

    aish

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by aish on Tue Oct 11, 2011 2:34 pm

    betul3. ak punya pun hilang. bodoh pnye pencuri. bpe ringgit ea bnde tu ?

    HNM4844

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by HNM4844 on Tue Oct 11, 2011 3:16 pm

    Matthew wrote:
    abglipanz wrote:
    HNM4844 wrote:
    abglipanz wrote:
    HNM4844 wrote:
    abglipanz wrote:
    Ray-Me wrote:Adusss la bro... Kita senasib la... Aku pon panas gak sbb 2 kali dah tekono... haisshhh


    Salam...

    Dah 2 kali?! So maksudnya mase first time kena tu bro da ganti ngan yg baru ke? Beli kat mana benda tu bro? Harga?

    Thanks

    Salam bro...

    X beli pon... Budak opis aku bagi.. dia ni mmg kaki moto byk simpan bnda2 pelik kt umah dia... Budak seremban Kg Temiang... Ari tu silencer AHM aku tcabut pon dia supply aku tabung baru... hehehe



    bro, ade membe ko tu ade handle tzm ori x??




    Baiklah bro...

    Akan di war-war kan... Apa2 nnti akan di update...


    thanks..sebab nk kalahkan si Matthew tu..hehe


    Hehehe... moto si mathew msti ranggi giler ni...

    Moto saya stendert mended aje bila2 bole kalahkan punya..lagi2 dalam pantang..tinggalkan 10 tiang pun boleh...saya ride SANTAIIIIIIIIII Cool [/quote]




    Matthew santai????...sudah la bro.taw la moto ko laju.kelajuan cahaja. dan corner kilat....

    Sponsored content

    Re: Benda ni pon ada org nak kebas ke...

    Post by Sponsored content Today at 4:24 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:24 am