Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS

    Play Station Portable (PSP)

    Share

    Ray-Me

    Play Station Portable (PSP)

    Post by Ray-Me on Wed Oct 12, 2011 6:32 am

    Salam...

    Ada tak sahabat2 kat sini memiliki atau pernah memiliki gadget nie?.....terutama bagi model PSP 3000.

    Apa pandangan korang tentang gadget nie?

    Thanks

    rukis

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by rukis on Wed Oct 12, 2011 4:18 pm

    Ray-Me wrote:Salam...

    Ada tak sahabat2 kat sini memiliki atau pernah memiliki gadget nie?.....terutama bagi model PSP 3000.

    Apa pandangan korang tentang gadget nie?

    Thanks

    Aku punya yang PSP 1000 dan PSP 2000....masih diguna pakai lagi cuma aku upgrade version.... pada aku faktor ketahanan bateri dan grafik... setakat nie tak memberi masalah untuk main game downloads....game CMD pun leh main...direct pada TV pun buleh...wifi...mp3...sound...ok semua....bab saiz tebal atau nipis tu tak beri apa2 perbezaan sgt....aku guna external bateri kalau nak main game non stop 6 - 7 jam....

    Ray-Me

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by Ray-Me on Wed Oct 12, 2011 4:29 pm

    rukis wrote:
    Ray-Me wrote:Salam...

    Ada tak sahabat2 kat sini memiliki atau pernah memiliki gadget nie?.....terutama bagi model PSP 3000.

    Apa pandangan korang tentang gadget nie?

    Thanks

    Aku punya yang PSP 1000 dan PSP 2000....masih diguna pakai lagi cuma aku upgrade version.... pada aku faktor ketahanan bateri dan grafik... setakat nie tak memberi masalah untuk main game downloads....game CMD pun leh main...direct pada TV pun buleh...wifi...mp3...sound...ok semua....bab saiz tebal atau nipis tu tak beri apa2 perbezaan sgt....aku guna external bateri kalau nak main game non stop 6 - 7 jam....

    Salam..

    Huhu..respons yang amat2 membantu.... Bro, cam mana bro dapatkan game downloads eh? Aku ni baru je dalam hobi ni...

    Thanks bro.

    rukis

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by rukis on Wed Oct 12, 2011 6:26 pm

    Ray-Me wrote:
    rukis wrote:
    Ray-Me wrote:Salam...

    Ada tak sahabat2 kat sini memiliki atau pernah memiliki gadget nie?.....terutama bagi model PSP 3000.

    Apa pandangan korang tentang gadget nie?

    Thanks

    Aku punya yang PSP 1000 dan PSP 2000....masih diguna pakai lagi cuma aku upgrade version.... pada aku faktor ketahanan bateri dan grafik... setakat nie tak memberi masalah untuk main game downloads....game CMD pun leh main...direct pada TV pun buleh...wifi...mp3...sound...ok semua....bab saiz tebal atau nipis tu tak beri apa2 perbezaan sgt....aku guna external bateri kalau nak main game non stop 6 - 7 jam....

    Salam..

    Huhu..respons yang amat2 membantu.... Bro, cam mana bro dapatkan game downloads eh? Aku ni baru je dalam hobi ni...

    Thanks bro.

    mualaikumsalam.....
    nak main game downloads kena upgrade version yang boleh main game downloads...games downloads tu files jenis iso dan cso....kalau ter upgrade version cap ayam...bila hang atau off atau buka bateri...kena update balik version.... leceh camtu...
    kalau dah confirm leh main game downloads....aku amik dari forum psp yang banyak dalam internet...daftar as member (free je)...log in...dan peh tu apa lagi...pilih laa game yang mana nak...downloads....dah dpt...save dalam folder iso memory card....on kan psp...tersenarai laa game tu...
    lagi satu cara adalah aku ni jenis install game kat psp kwn2...so dalam pada aku install...aku copy laa game depa tu utk simpanan aku...

    Ray-Me

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by Ray-Me on Wed Oct 12, 2011 8:37 pm

    rukis wrote:
    Ray-Me wrote:
    rukis wrote:
    Ray-Me wrote:Salam...

    Ada tak sahabat2 kat sini memiliki atau pernah memiliki gadget nie?.....terutama bagi model PSP 3000.

    Apa pandangan korang tentang gadget nie?

    Thanks

    Aku punya yang PSP 1000 dan PSP 2000....masih diguna pakai lagi cuma aku upgrade version.... pada aku faktor ketahanan bateri dan grafik... setakat nie tak memberi masalah untuk main game downloads....game CMD pun leh main...direct pada TV pun buleh...wifi...mp3...sound...ok semua....bab saiz tebal atau nipis tu tak beri apa2 perbezaan sgt....aku guna external bateri kalau nak main game non stop 6 - 7 jam....

    Salam..

    Huhu..respons yang amat2 membantu.... Bro, cam mana bro dapatkan game downloads eh? Aku ni baru je dalam hobi ni...

    Thanks bro.

    mualaikumsalam.....
    nak main game downloads kena upgrade version yang boleh main game downloads...games downloads tu files jenis iso dan cso....kalau ter upgrade version cap ayam...bila hang atau off atau buka bateri...kena update balik version.... leceh camtu...
    kalau dah confirm leh main game downloads....aku amik dari forum psp yang banyak dalam internet...daftar as member (free je)...log in...dan peh tu apa lagi...pilih laa game yang mana nak...downloads....dah dpt...save dalam folder iso memory card....on kan psp...tersenarai laa game tu...
    lagi satu cara adalah aku ni jenis install game kat psp kwn2...so dalam pada aku install...aku copy laa game depa tu utk simpanan aku...

    Huhu..menarik ni bro. Boleh bg link forum psp yg bro join tak? Bro, aku tak pasti psp aku leh main games dwnlod tak...tp mase aku angkat psp ni, kedai tu da install game dlm psp aku. Tu games dwnlod ke?

    rukis

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by rukis on Thu Oct 13, 2011 3:07 pm

    Yang aku join kat laman web www.psp35.21.forumer.com

    Aku byk amik dari situ.... kalau leh main game guna memory card tu maknanya dah upgrade utk leh main game download laa tu...cuma version tu ok ka tak tu kena test...off kan peh tu buka bateri...biarkan dlm 5 minit...masukkan bateri...on kan balik...kalau tak de beza...ok laa tu...

    Ray-Me

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by Ray-Me on Thu Oct 13, 2011 3:39 pm

    rukis wrote:Yang aku join kat laman web www.psp35.21.forumer.com

    Aku byk amik dari situ.... kalau leh main game guna memory card tu maknanya dah upgrade utk leh main game download laa tu...cuma version tu ok ka tak tu kena test...off kan peh tu buka bateri...biarkan dlm 5 minit...masukkan bateri...on kan balik...kalau tak de beza...ok laa tu...

    Bro,

    1. Link tu tak leh buka la...aku klik link tu keluar 'Not Found'.... Cam ner ek?


    2. "...off kan peh tu buka bateri...biarkan dlm 5 minit...masukkan bateri...on kan balik...kalau tak de beza...ok laa tu.."

    - Apa maksud "...kalau tak de beza..."? Apa tujuan kaedah ni bro? Untuk tentu kan apa?


    3. PSP bro leh guna WiFi tak n Selalu tak surf internet guna PSP? Ada keburukan tak surf internet guna PSP nie, dari segi kemasukan virus dan sebagainya?

    Maaf lah bro sebab banyak tanya....aku memang tak tau hal2 ni...

    Terima kasih.

    zenkage

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by zenkage on Thu Oct 13, 2011 5:31 pm

    http://psp35.21.forumer.com/

    ni link dye

    rukis

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by rukis on Sat Oct 15, 2011 12:59 am

    zenkage wrote:http://psp35.21.forumer.com/

    ni link dye


    haaa yang tu laa.....thank you

    rukis

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by rukis on Sat Oct 15, 2011 1:30 am

    Ray-Me wrote:
    rukis wrote:Yang aku join kat laman web www.psp35.21.forumer.com

    Aku byk amik dari situ.... kalau leh main game guna memory card tu maknanya dah upgrade utk leh main game download laa tu...cuma version tu ok ka tak tu kena test...off kan peh tu buka bateri...biarkan dlm 5 minit...masukkan bateri...on kan balik...kalau tak de beza...ok laa tu...

    Bro,

    1. Link tu tak leh buka la...aku klik link tu keluar 'Not Found'.... Cam ner ek?


    2. "...off kan peh tu buka bateri...biarkan dlm 5 minit...masukkan bateri...on kan balik...kalau tak de beza...ok laa tu.."

    - Apa maksud "...kalau tak de beza..."? Apa tujuan kaedah ni bro? Untuk tentu kan apa?


    3. PSP bro leh guna WiFi tak n Selalu tak surf internet guna PSP? Ada keburukan tak surf internet guna PSP nie, dari segi kemasukan virus dan sebagainya?

    Maaf lah bro sebab banyak tanya....aku memang tak tau hal2 ni...

    Terima kasih.


    Sblm aku jwb....lets consider bahawa aku baru tahun nih belajar komputer....pakai phone pun baru 8 bulan...phone nokia 3310....dan main PSP baru 3 tahun...harap maafkan jika ada kesalahan fakta....

    1...alamat yg betul dari zenkage tu...aku salah taip

    2...maksud aku utk kenal pasti version cap ayam....pantang version cap ayam ialah off dan tercabut bateri....PSP nih pun buleh "hang"...komputer pun leh "hang" kan? kan? kan? kalau version cantik...off ka...cabut bateri ka...bila on balik...semua game still ada tersenarai dalam game - memory stick...
    dan...kalau cap ayam...off dan cabut bateri...bila on balik...semua game hilang....kena reset balik sistem....jenuh laa....

    3...aku jarang layar internet guna PSP....kecik...payah nak taip...payah nak gerak cursor....bab virus tu...ini pendapat aku....
    kita amik contoh virus phone cabir...virus nih hanya beri kesan pada phone nokia symbian 60 2nd generation...cam 6610...sabun...kena je virus tu..semua ikon jadi tengkorak...tetapi virus tu tak beri kesan pada symbian 40 tau 60 3rd generation...tak beri kesan pada komputer....makna kata...virus komputer tak beri kesan pada PSP....kalau ada virus dalam memory card sekali pun...dia hanya jadi reservoir je...
    Aku guna wireless PSP hanya utk 2 benda....dengar radio online...kena install dulu dlm PSP dan lawan game ngan PSP lain....tu je...

    fareastz

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by fareastz on Wed Oct 19, 2011 8:25 am

    teringat membe beli game masa beli psp3000...
    terpakse crack balik psp dier bila teroff....
    aper game yang korang minat?...
    aku minat monster hunter series...main 2 orang sgat best wor...melekat jer tgan kat psp..akakaka

    Ray-Me

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by Ray-Me on Wed Oct 19, 2011 9:01 am

    fareastz wrote:teringat membe beli game masa beli psp3000...
    terpakse crack balik psp dier bila teroff....
    aper game yang korang minat?...
    aku minat monster hunter series...main 2 orang sgat best wor...melekat jer tgan kat psp..akakaka

    Salam..

    Bro, crack tu maksudnya apa?

    Thanks

    zenkage

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by zenkage on Thu Oct 20, 2011 10:07 am

    certain program yg ripped dari original software xleh terus pakai direct.so kene la pakai crack,iaitu 1 program yang dicipta untuk membolehkan software tu ntuk dipakai.Patch,crack,keygen effect dye sama,tp cara dye lain ntuk pakai.

    alpazz

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by alpazz on Sat Nov 05, 2011 2:54 am

    bro, baru try usha psp neh.
    rm670 utk psp console+16gb+full version hacked+free gift oke x?

    zlan

    Re: Play Station Portable (PSP)

    Post by zlan on Wed Nov 09, 2011 8:59 pm

    PSP 2000 lg best.... cheers

      Current date/time is Wed Sep 03, 2014 10:04 am