Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Share

    kick_ingoal

    JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kick_ingoal on Fri Oct 14, 2011 12:19 am

    Assalamualaikum wtb.
    Saya dengan berbesar hati ingin menjemput rakan2 semua untuk memeriahkan Family Day
    EBC yang akan diadakan di Cameron Highland pada 12/11/2011-13/11/2011.

    Tentatif Program:

    17/12/2011

    6.30AM       -  RV di Sungai Buloh R&R.
    7.30AM       -  Tayar golek ke Simpang Pulai.
    8.30AM   -  Refuel di Tanjung Malim R&R.
    9.30AM -  Refuel di Tapah R&R
    10.15AM -  Tayar golek ke Cameron Highland.(ikut route Tapah)      
    11.30PM   -  Tiba di air terjun(Relax & Refresh.
    1.00PM - Tiba di Tanah Rata, Cameron Highland. Check in tempat tinggal. Rehat.
    Free and Easy - Depends on where we want to visit. BBQ maybe?

    18/12/2011

    Free and easy - Depends on where we want to visit. Early morning tea anyone?
    10am      -   Tayar golek dari Tanah Rata turun ke Simpang Pulai.
    12.30NOON - Tiba di Tapah R&R(Refuel,Lunch,Solat).
    1PM       -   Tayar golek ke Tanjung Malim.
    2PM       -   Refuel di Ulu Bernam R&R.
    2.40PM    - Bersurai Sungai Buloh R&R.

    **Ride naik ke Cameron Highland akan menggunakan jalan Tapah dan turun ikut jalan Simpang Pulai.
    **Anggaran bayaran adalah RM110/1person(T-shirt,Penginapan,BBQ,Breakfast).
    **Ini merupakan Family Day,sesiapa yang nak bawak family naik kereta pon boleh Smile


    Gambar tempat penginapan:










    Kasi racun skit Laughing Laughing









    Info lebih lanjut boleh rujuk disini: http://www.eidamanbikers.com/forum/index.php?topic=1055.0

    atau PM saya Very Happy


    Last edited by kick_ingoal on Sun Nov 06, 2011 12:24 pm; edited 2 times in total

    kipas

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kipas on Sat Oct 15, 2011 6:25 pm

    terima kasih kepada kick_ingoal kerana menjemput pihak www.kawasakikips.com... dan selamat menjayakan program ini...kepada sume kippers malaya anda dijemput menghadiri program ini...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kick_ingoal

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kick_ingoal on Sun Oct 16, 2011 1:46 am

    kipas wrote:terima kasih kepada kick_ingoal kerana menjemput pihak www.kawasakikips.com... dan selamat menjayakan program ini...kepada sume kippers malaya anda dijemput menghadiri program ini...

    Sama2 en kipas.
    Ajak la semua kippers join & memeriahkan family day EBC Very Happy

    kick_ingoal

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kick_ingoal on Sun Oct 16, 2011 1:19 pm

    Ada perubahan pada waktu dan route perjalanan.
    RV di R&R Sungai buloh diawalkan ke 6.30am,
    dan tayar golek 7.30am untuk kita sampai awal di Cameron.
    Route perjalanan naik akan menggunakan jalan Tapah-Cameron,
    manakala perjalanan turun menggunakan jalan Cameron-Simpang Pulai.

    kick_ingoal

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kick_ingoal on Thu Oct 20, 2011 11:54 pm

    Ride ditunda ke 17-18 Disember 2011 atas sebab
    tiada kekosongan rumah yang nak disewa pada 12-13 Oktober 2011.

    kodng

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kodng on Sat Nov 05, 2011 7:05 pm

    ni ride santai ke rempit?

    minggu lepas (ride patin temerloh) aku lupa check konvoi ke rempit, skali geng2 semua rempit kaw2 tinggal aku ternonong sorang2

    kipas

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kipas on Sun Nov 06, 2011 2:39 am

    kodng wrote:ni ride santai ke rempit?

    minggu lepas (ride patin temerloh) aku lupa check konvoi ke rempit, skali geng2 semua rempit kaw2 tinggal aku ternonong sorang2
    sian ko...aku pernah mengalami cam ner ko alami skang...relax bro...tak pe...lain kali kalo aku ikut aku polo sblh ko...aku tak suke tinggalkan org...sbb aku pon pernah kena tinggal...itu dulu...skang tidak lg....hehehe...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kick_ingoal

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kick_ingoal on Sun Nov 06, 2011 11:58 am

    kodng wrote:ni ride santai ke rempit?

    minggu lepas (ride patin temerloh) aku lupa check konvoi ke rempit, skali geng2 semua rempit kaw2 tinggal aku ternonong sorang2

    Ride santai ja sebab dalam ride ni campur motor.
    So speed ikut halaju kebangsaan,confirm takkan ada yang tertinggal Very Happy

    kodng

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kodng on Sun Nov 06, 2011 12:58 pm

    cantek, camane nak register ni?

    mesti ada bro2 yg kaya2 pakai moto beso. buleh cuci mate skit...nak bli tak mampu Crying or Very sad

    kick_ingoal

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kick_ingoal on Sun Nov 06, 2011 3:13 pm

    kodng wrote:cantek, camane nak register ni?

    mesti ada bro2 yg kaya2 pakai moto beso. buleh cuci mate skit...nak bli tak mampu Crying or Very sad

    Bro boleh PM saya no phone & nama penuh.
    Motor besar pon ada tapi nanti konvoi akan pecah 2 group la
    kalau jumlah motor besar & motor kecik balance.

    Ni ada link video ride Wild Hog Cameron aritu:
    http://www.youtube.com/watch?v=jPq68UEPErY&feature=player_embedded

    Matthew

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by Matthew on Fri Nov 11, 2011 6:12 pm

    kick_ingoal wrote:
    kodng wrote:cantek, camane nak register ni?

    mesti ada bro2 yg kaya2 pakai moto beso. buleh cuci mate skit...nak bli tak mampu Crying or Very sad

    Bro boleh PM saya no phone & nama penuh.
    Motor besar pon ada tapi nanti konvoi akan pecah 2 group la
    kalau jumlah motor besar & motor kecik balance.

    Ni ada link video ride Wild Hog Cameron aritu:
    http://www.youtube.com/watch?v=jPq68UEPErY&feature=player_embedded

    Seganla bro..semua ade moto2 besar..aku punya pulak yang kecik punya nanti kena tinggal buat malu je.. Razz

    kodng

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kodng on Fri Nov 11, 2011 6:19 pm

    kita join geng moto kecik je

    aku bawak 160 km/j pun dah kecut telo... Razz

    kick_ingoal

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kick_ingoal on Fri Nov 11, 2011 6:25 pm

    Matthew wrote:
    kick_ingoal wrote:
    kodng wrote:cantek, camane nak register ni?

    mesti ada bro2 yg kaya2 pakai moto beso. buleh cuci mate skit...nak bli tak mampu Crying or Very sad

    Bro boleh PM saya no phone & nama penuh.
    Motor besar pon ada tapi nanti konvoi akan pecah 2 group la
    kalau jumlah motor besar & motor kecik balance.

    Ni ada link video ride Wild Hog Cameron aritu:
    http://www.youtube.com/watch?v=jPq68UEPErY&feature=player_embedded

    Seganla bro..semua ade moto2 besar..aku punya pulak yang kecik punya nanti kena tinggal buat malu je.. Razz

    Tak payah segan2 bro,kita semua minat yang sama.
    Nanti konvoi kita pecah 2 group,takkan ada yang kena tinggal punya Smile
    Bro dah tengok blom video kat atas tu,semua ok ja konvoi skali motor kecik dengan motor besar Cool

    Matthew

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by Matthew on Fri Nov 11, 2011 10:21 pm

    kick_ingoal wrote:
    Matthew wrote:
    kick_ingoal wrote:
    kodng wrote:cantek, camane nak register ni?

    mesti ada bro2 yg kaya2 pakai moto beso. buleh cuci mate skit...nak bli tak mampu Crying or Very sad

    Bro boleh PM saya no phone & nama penuh.
    Motor besar pon ada tapi nanti konvoi akan pecah 2 group la
    kalau jumlah motor besar & motor kecik balance.

    Ni ada link video ride Wild Hog Cameron aritu:
    http://www.youtube.com/watch?v=jPq68UEPErY&feature=player_embedded

    Seganla bro..semua ade moto2 besar..aku punya pulak yang kecik punya nanti kena tinggal buat malu je.. Razz


    Tak payah segan2 bro,kita semua minat yang sama.
    Nanti konvoi kita pecah 2 group,takkan ada yang kena tinggal punya Smile
    Bro dah tengok blom video kat atas tu,semua ok ja konvoi skali motor kecik dengan motor besar Cool

    OOooooo semua kecik besar semua ride sekali tu..sampai eida pun ride skali..fuyoo.. affraid

    kick_ingoal

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kick_ingoal on Sat Nov 12, 2011 12:49 am

    Matthew wrote:
    kick_ingoal wrote:
    Matthew wrote:
    kick_ingoal wrote:
    kodng wrote:cantek, camane nak register ni?

    mesti ada bro2 yg kaya2 pakai moto beso. buleh cuci mate skit...nak bli tak mampu Crying or Very sad

    Bro boleh PM saya no phone & nama penuh.
    Motor besar pon ada tapi nanti konvoi akan pecah 2 group la
    kalau jumlah motor besar & motor kecik balance.

    Ni ada link video ride Wild Hog Cameron aritu:
    http://www.youtube.com/watch?v=jPq68UEPErY&feature=player_embedded

    Seganla bro..semua ade moto2 besar..aku punya pulak yang kecik punya nanti kena tinggal buat malu je.. Razz


    Tak payah segan2 bro,kita semua minat yang sama.
    Nanti konvoi kita pecah 2 group,takkan ada yang kena tinggal punya Smile
    Bro dah tengok blom video kat atas tu,semua ok ja konvoi skali motor kecik dengan motor besar Cool

    OOooooo semua kecik besar semua ride sekali tu..sampai eida pun ride skali..fuyoo.. affraid

    Kalau ride skit2 jalan sekali ja semua.

    **Untuk yang nak join,tempoh bayaran 25-30/11/2011.
    **Jumlah bayaran RM110 untuk BBQ,T-Shirt,Breakfast & Penginapan.

    kodng

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kodng on Mon Nov 28, 2011 4:25 pm

    camana nak bayar yuran ni? forum eidaman tak boleh nak bukak. Lupa renew yuran hosting ke?

    kick_ingoal

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kick_ingoal on Tue Nov 29, 2011 1:34 pm

    kodng wrote:camana nak bayar yuran ni? forum eidaman tak boleh nak bukak. Lupa renew yuran hosting ke?

    Sori bro,forum EBC dalam proses nak bayar domain,aritu semua terlupa.
    Pasal bayaran ke Cameron tu bro boleh bayar di Kedai Eidaman,nanti diorang akan bagi resit.
    Kalau ada pertanyaan boleh kol En Man: 018-3761012 Smile

    kodng

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kodng on Tue Nov 29, 2011 2:43 pm

    kalau bagi no maybank boleh?

    tak sempat nak datang kedai hari ni pasal ada aktiviti. H/P dah kena block.

    kodng

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by kodng on Fri Dec 30, 2011 8:52 pm

    gambiran untuk tatapan semua

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.344511215563256.103924.100000131426316&type=1&l=9563257587

    Sponsored content

    Re: JEMPUTAN FAMILY DAY EIDAMAN BIKERS CLUB DI CAMERON HIGHLAND

    Post by Sponsored content Today at 8:23 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:23 am