Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Share

    gojoil

    senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by gojoil on Mon Oct 17, 2011 7:32 pm

    klik sini.. http://berita-harian-online.com/senarai-10-motorsikal-terpantas-di-dunia/
    kips boleh celah tak?hahah.. Rolling Eyes Rolling Eyes


    Last edited by gojoil on Tue Oct 18, 2011 9:51 pm; edited 1 time in total

    shah hirwan mohamad

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by shah hirwan mohamad on Mon Oct 17, 2011 8:52 pm

    hayabusa tu dah kalah dengan zx14 2012....dah tgok lom zx 14 2012..lawa dan laju...hahaha..jauh hayabusa kena tinggal...

    zali

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by zali on Mon Oct 17, 2011 9:37 pm

    suatu ketika dulu jenama kawasaki dipandang lekeh pasal di malaysia jenama honda dan yamaha lebih mendapat tempat.. tetapi dgn lahirnya zx-14 2012 mengejut ramai pihak dan media dunia pemotoran. mampu beli pun dah cukup hebat dan bayangkan rider yg ride tu pasti bukan calang2 org, mgkin terlalu liar agaknya. ada membe baru beli CBR1000RR, yg kelakonya park kat rumah jer pasal dia xmampu nak handling bike seganas tu, bayangkan zx14 camana nak handling Very Happy

    Matthew

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by Matthew on Tue Oct 18, 2011 12:56 am

    zali wrote:suatu ketika dulu jenama kawasaki dipandang lekeh pasal di malaysia jenama honda dan yamaha lebih mendapat tempat.. tetapi dgn lahirnya zx-14 2012 mengejut ramai pihak dan media dunia pemotoran. mampu beli pun dah cukup hebat dan bayangkan rider yg ride tu pasti bukan calang2 org, mgkin terlalu liar agaknya. ada membe baru beli CBR1000RR, yg kelakonya park kat rumah jer pasal dia xmampu nak handling bike seganas tu, bayangkan zx14 camana nak handling Very Happy


    Ade pernah saya duduk atas motor ZX-14 tu..dengan badan size saya cam kapal terbang beb..kalau moto bergerak memmang weight badan saya tak ade effek kat moto tu..huhuhu

    gojoil

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by gojoil on Tue Oct 18, 2011 12:04 pm

    motot lelaju sangat ni menakutkan gak kan.kalau sekali pulas dah rasa macam nak terlepas handle tu.silap-silap rider tertinggal kat belakang hahha..zx-14 tu dah masuk pasaran ker?


    zali

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by zali on Tue Oct 18, 2011 1:22 pm

    gojoil
    setau saya kat malaysia sunrock belum pasarkan lg,harga pun xtau brape.. rider yg ride dalam youtube tu taraf profesional, mcm saya yg beginner ni mau menirap atas tar atau retak pergelangan tangan hik3

    zenkage

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by zenkage on Tue Oct 18, 2011 1:28 pm

    Y2K pakai enjin helicopter kan ??
    nape dlm tu dye tulis Rolls Royce 250-C20 turbo shaft plak ?

    turbonoshayabusa

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by turbonoshayabusa on Tue Oct 18, 2011 6:27 pm

    zenkage wrote:Y2K pakai enjin helicopter kan ??
    nape dlm tu dye tulis Rolls Royce 250-C20 turbo shaft plak ?

    Rolls Royce 250-C20 atau Allison 250 adalah model enjin helicopter itu...

    Matthew

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by Matthew on Wed Oct 19, 2011 1:11 am

    zali wrote:gojoil
    setau saya kat malaysia sunrock belum pasarkan lg,harga pun xtau brape.. rider yg ride dalam youtube tu taraf profesional, mcm saya yg beginner ni mau menirap atas tar atau retak pergelangan tangan hik3

    Ade dah kat malaysia orang dah mula berjinak dengan motor ni..tapi kena tanya owner tu lah..ape perangai sebenar moto ni..

    zenkage

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by zenkage on Wed Oct 19, 2011 3:22 am

    turbonoshayabusa wrote:
    zenkage wrote:Y2K pakai enjin helicopter kan ??
    nape dlm tu dye tulis Rolls Royce 250-C20 turbo shaft plak ?

    Rolls Royce 250-C20 atau Allison 250 adalah model enjin helicopter itu...

    ooooooh...ok btol la tu. Sorry, < noob

    turbonoshayabusa

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by turbonoshayabusa on Wed Oct 19, 2011 6:54 pm

    I perasan semua data dan statistic dalam carta 10 motosikal terpantas adalah salah... apa dah jadi kat Berita Harian ni....... Rolling Eyes

    khor

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by khor on Wed Oct 19, 2011 7:26 pm

    ha..ha.. dia nak jadi macam Utusan Malaysia kot..!!! Laughing Laughing

    turbonoshayabusa

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by turbonoshayabusa on Wed Oct 19, 2011 7:38 pm

    Dorang main tulis je.... Suspect

    Matthew

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by Matthew on Thu Oct 20, 2011 1:17 am

    turbonoshayabusa wrote:Dorang main tulis je.... Suspect


    So bagilah list yang betul2..kita pun nak tengok review otai maaa... What a Face

    gojoil

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by gojoil on Thu Oct 20, 2011 1:21 am

    review lah skit yang betul..nak gak tau review sebenar.

    Matthew

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by Matthew on Thu Oct 20, 2011 1:35 am

    ZX-14 dengan hayabusa mesti ade kalau review sebenar ni..

    turbonoshayabusa

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by turbonoshayabusa on Thu Oct 20, 2011 6:41 am

    Ok, semua Hayabusa standard (termasuk semua motosikal Jepun) cut off kat 300kmh. Kalau nak dikirakan, Hayabusa paling laju dalam dunia adalah milik Bill Warner yang berjaya mendapat top speed 278.6mph (448.2kmh) dalam satu batu (1.609km) atas turbo Hayabusa beliau ( http://www.youtube.com/watch?v=5BT2JjzHa-c ) yang berkuasa ~650 kuasa kuda di roda belakang pada akhir tahun lepas dalam kategori 'sit on street legal bike'. Pada tahun ini, Bill Warner telah berjaya mendapat top speed 311.9mph (502kmh) atas Busa yang sama ( http://www.youtube.com/watch?v=kV-TzPTtauE )tapi yang telah ditingkatkan kuasanya ke ~1000 kuasa kuda di roda belakang dan fairing yang telah di ubahsuai di dalam kategori 'sit on bike'. Ok cukup pasal Busa...

    Dodge Tomahawk pula tidak boleh dikira sebagai motosikal kerana mempunyai 4 roda...

    Y2k yang asal yang berkuasa kuda 320hp pula mempunyai pengembalian wang kalau motosikal itu tidak mencecah 250mph (402kmh) dan keatas. Y2k Streetfighter yang dikeluarkan pada tahun 2008 pula berkuasa kuda 420hp dipercayai boleh mencecah top speed 280mph dan keatas disituasi yang terkawal dan yang betul.

    Anda mungkin sedang tertanya mengapa Busa Bill Warner memerlukan ~650hp untuk mencecah 278kmh dan mengapa Y2k Steetfighter hanya memerlukan 420hp untuk mencecah 280mph. Atas 2 sebab, sebab pertama adalah kerana enjin Y2k ini mempunyai jauh lebih tork di penhujung rpm enjin tersebut dan sebab kedua adalah kerana Bill telah mendapat 278mph dalam satu batu dan bukan jalan yang lebih panjang.

    So sekarang bila korang ada kawan yang berlagak power yang memandu kereta sports yang mewah atau Supra yang telah dimodified sehingga 2000hp (itu pun kalau ada Supra 2000hp kat Malaysia), suruh dorang diam sebab kenderaan 'street legal' paling laju dalam dunia adalah milik Hayabusa...

    Bike Rulez!!!!!!! alien alien alien alien alien Very Happy


    Matthew

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by Matthew on Thu Oct 20, 2011 8:35 am

    turbonoshayabusa wrote:Ok, semua Hayabusa standard (termasuk semua motosikal Jepun) cut off kat 300kmh. Kalau nak dikirakan, Hayabusa paling laju dalam dunia adalah milik Bill Warner yang berjaya mendapat top speed 278.6mph (448.2kmh) dalam satu batu (1.609km) atas turbo Hayabusa beliau ( http://www.youtube.com/watch?v=5BT2JjzHa-c ) yang berkuasa ~650 kuasa kuda di roda belakang pada akhir tahun lepas dalam kategori 'sit on street legal bike'. Pada tahun ini, Bill Warner telah berjaya mendapat top speed 311.9mph (502kmh) atas Busa yang sama ( http://www.youtube.com/watch?v=kV-TzPTtauE )tapi yang telah ditingkatkan kuasanya ke ~1000 kuasa kuda di roda belakang dan fairing yang telah di ubahsuai di dalam kategori 'sit on bike'. Ok cukup pasal Busa...

    Dodge Tomahawk pula tidak boleh dikira sebagai motosikal kerana mempunyai 4 roda...

    Y2k yang asal yang berkuasa kuda 320hp pula mempunyai pengembalian wang kalau motosikal itu tidak mencecah 250mph (402kmh) dan keatas. Y2k Streetfighter yang dikeluarkan pada tahun 2008 pula berkuasa kuda 420hp dipercayai boleh mencecah top speed 280mph dan keatas disituasi yang terkawal dan yang betul.

    Anda mungkin sedang tertanya mengapa Busa Bill Warner memerlukan ~650hp untuk mencecah 278kmh dan mengapa Y2k Steetfighter hanya memerlukan 420hp untuk mencecah 280mph. Atas 2 sebab, sebab pertama adalah kerana enjin Y2k ini mempunyai jauh lebih tork di penhujung rpm enjin tersebut dan sebab kedua adalah kerana Bill telah mendapat 278mph dalam satu batu dan bukan jalan yang lebih panjang.

    So sekarang bila korang ada kawan yang berlagak power yang memandu kereta sports yang mewah atau Supra yang telah dimodified sehingga 2000hp (itu pun kalau ada Supra 2000hp kat Malaysia), suruh dorang diam sebab kenderaan 'street legal' paling laju dalam dunia adalah milik Hayabusa...

    Bike Rulez!!!!!!! alien alien alien alien alien Very Happy



    Itu dia review dari otai (die hard peminat Bill Warner)...so Hayabusa lah yang masih terlaju...huhu tongue

    zenkage

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by zenkage on Thu Oct 20, 2011 10:59 am

    erm,btw dgr citer dorang kata dodge tomahawk tu rupa je ganas,tp x selaju mana pon.btol ke ?

    khor

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by khor on Thu Oct 20, 2011 12:21 pm

    i suka yg ni... 700hp corvette kena teruk dgn S1000RR.. syok la..!

    http://www.youtube.com/watch?v=ATV4Ltbk5Qc

    turbonoshayabusa

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by turbonoshayabusa on Thu Oct 20, 2011 12:49 pm

    zenkage wrote:erm,btw dgr citer dorang kata dodge tomahawk tu rupa je ganas,tp x selaju mana pon.btol ke ?

    Laju memang laju, tapi jangan harap nak corner dengan binatang ni... Laughing

    turbonoshayabusa

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by turbonoshayabusa on Thu Oct 20, 2011 12:50 pm

    Matthew wrote:
    turbonoshayabusa wrote:Ok, semua Hayabusa standard (termasuk semua motosikal Jepun) cut off kat 300kmh. Kalau nak dikirakan, Hayabusa paling laju dalam dunia adalah milik Bill Warner yang berjaya mendapat top speed 278.6mph (448.2kmh) dalam satu batu (1.609km) atas turbo Hayabusa beliau ( http://www.youtube.com/watch?v=5BT2JjzHa-c ) yang berkuasa ~650 kuasa kuda di roda belakang pada akhir tahun lepas dalam kategori 'sit on street legal bike'. Pada tahun ini, Bill Warner telah berjaya mendapat top speed 311.9mph (502kmh) atas Busa yang sama ( http://www.youtube.com/watch?v=kV-TzPTtauE )tapi yang telah ditingkatkan kuasanya ke ~1000 kuasa kuda di roda belakang dan fairing yang telah di ubahsuai di dalam kategori 'sit on bike'. Ok cukup pasal Busa...

    Dodge Tomahawk pula tidak boleh dikira sebagai motosikal kerana mempunyai 4 roda...

    Y2k yang asal yang berkuasa kuda 320hp pula mempunyai pengembalian wang kalau motosikal itu tidak mencecah 250mph (402kmh) dan keatas. Y2k Streetfighter yang dikeluarkan pada tahun 2008 pula berkuasa kuda 420hp dipercayai boleh mencecah top speed 280mph dan keatas disituasi yang terkawal dan yang betul.

    Anda mungkin sedang tertanya mengapa Busa Bill Warner memerlukan ~650hp untuk mencecah 278kmh dan mengapa Y2k Steetfighter hanya memerlukan 420hp untuk mencecah 280mph. Atas 2 sebab, sebab pertama adalah kerana enjin Y2k ini mempunyai jauh lebih tork di penhujung rpm enjin tersebut dan sebab kedua adalah kerana Bill telah mendapat 278mph dalam satu batu dan bukan jalan yang lebih panjang.

    So sekarang bila korang ada kawan yang berlagak power yang memandu kereta sports yang mewah atau Supra yang telah dimodified sehingga 2000hp (itu pun kalau ada Supra 2000hp kat Malaysia), suruh dorang diam sebab kenderaan 'street legal' paling laju dalam dunia adalah milik Hayabusa...

    Bike Rulez!!!!!!! alien alien alien alien alien Very Happy



    Itu dia review dari otai (die hard peminat Bill Warner)...so Hayabusa lah yang masih terlaju...huhu tongue

    Die hard Bill Warner fan apa bijik bro...die hard Busa fan la... Laughing Laughing Laughing

    kipas

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by kipas on Thu Oct 20, 2011 2:54 pm

    turbonoshayabusa wrote:Ok, semua Hayabusa standard (termasuk semua motosikal Jepun) cut off kat 300kmh. Kalau nak dikirakan, Hayabusa paling laju dalam dunia adalah milik Bill Warner yang berjaya mendapat top speed 278.6mph (448.2kmh) dalam satu batu (1.609km) atas turbo Hayabusa beliau ( http://www.youtube.com/watch?v=5BT2JjzHa-c ) yang berkuasa ~650 kuasa kuda di roda belakang pada akhir tahun lepas dalam kategori 'sit on street legal bike'. Pada tahun ini, Bill Warner telah berjaya mendapat top speed 311.9mph (502kmh) atas Busa yang sama ( http://www.youtube.com/watch?v=kV-TzPTtauE )tapi yang telah ditingkatkan kuasanya ke ~1000 kuasa kuda di roda belakang dan fairing yang telah di ubahsuai di dalam kategori 'sit on bike'. Ok cukup pasal Busa...

    Dodge Tomahawk pula tidak boleh dikira sebagai motosikal kerana mempunyai 4 roda...

    Y2k yang asal yang berkuasa kuda 320hp pula mempunyai pengembalian wang kalau motosikal itu tidak mencecah 250mph (402kmh) dan keatas. Y2k Streetfighter yang dikeluarkan pada tahun 2008 pula berkuasa kuda 420hp dipercayai boleh mencecah top speed 280mph dan keatas disituasi yang terkawal dan yang betul.

    Anda mungkin sedang tertanya mengapa Busa Bill Warner memerlukan ~650hp untuk mencecah 278kmh dan mengapa Y2k Steetfighter hanya memerlukan 420hp untuk mencecah 280mph. Atas 2 sebab, sebab pertama adalah kerana enjin Y2k ini mempunyai jauh lebih tork di penhujung rpm enjin tersebut dan sebab kedua adalah kerana Bill telah mendapat 278mph dalam satu batu dan bukan jalan yang lebih panjang.

    So sekarang bila korang ada kawan yang berlagak power yang memandu kereta sports yang mewah atau Supra yang telah dimodified sehingga 2000hp (itu pun kalau ada Supra 2000hp kat Malaysia), suruh dorang diam sebab kenderaan 'street legal' paling laju dalam dunia adalah milik Hayabusa...

    Bike Rulez!!!!!!! alien alien alien alien alien Very Happy

    eh...bukan ada hendal itu moto...ada stereng itu kereta???hehehe...jgn marah haaaa...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    ranjau_berduri

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by ranjau_berduri on Thu Oct 20, 2011 3:25 pm

    sebenarnye... motor paling laju yg dapat potong zx14, hayabusa dan segalanya adalah kawasaki kips (via sembang kips.... Laughing Laughing Laughing )


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    turbonoshayabusa

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by turbonoshayabusa on Thu Oct 20, 2011 5:24 pm

    ranjau_berduri wrote:sebenarnye... motor paling laju yg dapat potong zx14, hayabusa dan segalanya adalah kawasaki kips (via sembang kips.... Laughing Laughing Laughing )

    Via Sembang Kips, masa Kips tengah idling pun dah pergi 300+kmh... lol!

    Sponsored content

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by Sponsored content Today at 8:26 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 am