Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Share

    Matthew

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by Matthew on Sat Oct 22, 2011 3:36 pm

    turbonoshayabusa wrote:
    Matthew wrote:
    turbonoshayabusa wrote:Ok, semua Hayabusa standard (termasuk semua motosikal Jepun) cut off kat 300kmh. Kalau nak dikirakan, Hayabusa paling laju dalam dunia adalah milik Bill Warner yang berjaya mendapat top speed 278.6mph (448.2kmh) dalam satu batu (1.609km) atas turbo Hayabusa beliau ( http://www.youtube.com/watch?v=5BT2JjzHa-c ) yang berkuasa ~650 kuasa kuda di roda belakang pada akhir tahun lepas dalam kategori 'sit on street legal bike'. Pada tahun ini, Bill Warner telah berjaya mendapat top speed 311.9mph (502kmh) atas Busa yang sama ( http://www.youtube.com/watch?v=kV-TzPTtauE )tapi yang telah ditingkatkan kuasanya ke ~1000 kuasa kuda di roda belakang dan fairing yang telah di ubahsuai di dalam kategori 'sit on bike'. Ok cukup pasal Busa...

    Dodge Tomahawk pula tidak boleh dikira sebagai motosikal kerana mempunyai 4 roda...

    Y2k yang asal yang berkuasa kuda 320hp pula mempunyai pengembalian wang kalau motosikal itu tidak mencecah 250mph (402kmh) dan keatas. Y2k Streetfighter yang dikeluarkan pada tahun 2008 pula berkuasa kuda 420hp dipercayai boleh mencecah top speed 280mph dan keatas disituasi yang terkawal dan yang betul.

    Anda mungkin sedang tertanya mengapa Busa Bill Warner memerlukan ~650hp untuk mencecah 278kmh dan mengapa Y2k Steetfighter hanya memerlukan 420hp untuk mencecah 280mph. Atas 2 sebab, sebab pertama adalah kerana enjin Y2k ini mempunyai jauh lebih tork di penhujung rpm enjin tersebut dan sebab kedua adalah kerana Bill telah mendapat 278mph dalam satu batu dan bukan jalan yang lebih panjang.

    So sekarang bila korang ada kawan yang berlagak power yang memandu kereta sports yang mewah atau Supra yang telah dimodified sehingga 2000hp (itu pun kalau ada Supra 2000hp kat Malaysia), suruh dorang diam sebab kenderaan 'street legal' paling laju dalam dunia adalah milik Hayabusa...

    Bike Rulez!!!!!!! alien alien alien alien alien Very Happy



    Itu dia review dari otai (die hard peminat Bill Warner)...so Hayabusa lah yang masih terlaju...huhu tongue

    Die hard Bill Warner fan apa bijik bro...die hard Busa fan la... Laughing Laughing Laughing

    Hmmmm...PPPOOIINNTT.... lol!

    gojoil

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by gojoil on Sun Oct 23, 2011 2:57 am

    penerangan yang baik.aku tak pernah tau pon pasal ni..thanks bro.good info untuk org yang tak tau cam aku ni.. afro afro

    Matthew

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by Matthew on Tue Nov 01, 2011 8:16 am

    gojoil wrote:penerangan yang baik.aku tak pernah tau pon pasal ni..thanks bro.good info untuk org yang tak tau cam aku ni.. afro afro

    lebih baik jadi bodoh sebab itulah jalan menuju pandai... so ini semua kita belajo samo2..huhu study

    gojoil

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by gojoil on Tue Nov 01, 2011 2:13 pm

    Matthew wrote:
    gojoil wrote:penerangan yang baik.aku tak pernah tau pon pasal ni..thanks bro.good info untuk org yang tak tau cam aku ni.. afro afro

    lebih baik jadi bodoh sebab itulah jalan menuju pandai... so ini semua kita belajo samo2..huhu study

    sangat-sangat bersetuju..hik..hik..HIDUP KIPERS... albino albino

    Sponsored content

    Re: senarai 10 motosikal terpantas di dunia

    Post by Sponsored content Today at 6:03 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:03 am