Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    peragut pakai RR SE

    Share

    guhetsuto

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by guhetsuto on Fri Nov 25, 2011 6:17 pm

    haha.. betul betul.. ape ape pon jgn bg aku jumpe je peragut n pencuri motor nie..kalo jumpe mmg abis la riwayat kesan degil diorang.. haha

    khor

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by khor on Fri Nov 25, 2011 11:19 pm

    guhetsuto wrote:haha.. betul betul.. ape ape pon jgn bg aku jumpe je peragut n pencuri motor nie..kalo jumpe mmg abis la riwayat kesan degil diorang.. haha

    ha.. bro u nak kasi hilang kesan kotoran degil diaorg tu dgn serbuk pencuci apa? dynamo? daia? breeze? Fab? Laughing

    guhetsuto

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by guhetsuto on Sun Nov 27, 2011 4:22 am

    khor wrote:
    guhetsuto wrote:haha.. betul betul.. ape ape pon jgn bg aku jumpe je peragut n pencuri motor nie..kalo jumpe mmg abis la riwayat kesan degil diorang.. haha

    ha.. bro u nak kasi hilang kesan kotoran degil diaorg tu dgn serbuk pencuci apa? dynamo? daia? breeze? Fab? Laughing

    haha.. pakai jer jenama ape yg boleh tp aku sental diorang pakai kaki.. hahah

    Matthew

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by Matthew on Mon Nov 28, 2011 3:47 pm


    Hai kalau perompak tu dah pakai parang nak sental pakai kaki ke bang ooi..ke lari lintang pukang?? huhuhu...

    xplay85

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by xplay85 on Thu Dec 08, 2011 1:15 pm

    da makin ramai mat rempit gune zx ni wat race, kat kl wat superman, haritu kat highway lebuhraya pantai timur pun wat superman..dress up jeans, tshirt & yg sluar pendek pun ade...bbeza dgn kippers 2-3thn dulu, tgk smart je, sorang2 mcm rider SBK..nasib baik kips aku da ilang, kalo x nk kuar pun segan, mesti org pandang slack je, ingat aku peragut ke, mat rempit ke...ksian kat kippers sejati..da la imej kips/zx tcalar, pastu risiko khilangan moto pun makin tinggi..

    xplay85

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by xplay85 on Thu Dec 08, 2011 1:23 pm

    dgr2 mat rempit sanggup mkn biskut kering & megi je utk gune zx ni, da tau mcm 2 jgnla modified mcm2,jage moto elok2, nnt part rosak, mulela nk mncuri, mragut..ksimpulanye, jgnla jd mat rempit..grow up, pikir2 la org sekeliling&masyarakat..org pandang korang bkan psl org kagum, tp psl org mluat..jgn bazir duit mod moto, simpan duit 2 utk mod kreta,ahaha.. ;-p

    Maverick

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by Maverick on Sun Dec 11, 2011 2:31 am

    khor wrote:http://www.sinarharian.com.my/edisi/melaka-ns/ditangkap-tak-sampai-sejam-1.7361?fb_comment_id=fbc_10150408557899114_19741864_10150411269849114#f1f523b08af7c74

    buat busuk nama kippers je la bangsat2 ni semua... bikin malu je. Mad
    ISh3!! perompak2 durjana ni! Dah la curi motor, buat gi merompak lak??? mmg gian syabu punya pasal la ni.. kalo nak tau nape ramai perompak2 tak takut mati skang ni sbb efek syabu atau 'ice' ni la.. syabu ni efek dia bole ilang kan rasa takut atau gementar.. dulu2 masa zaman2 jepun, pilot2 kamikaze tu diaorg bagi minum air syabu ni, tu yg berani junam kapal terbang diaorg.. konon2 berani la.. cettt! pirahhh!!! Tgk gaya mcm keja mat indon je ni.. main parang2 lak..

    Mmg buat malu rider KIPS je la camni.. hmm tp bila baca news tu ada satu perenggan tu kata “Kesemua suspek menaiki tiga motosikal berkuasa tinggi jenis Kawasaki yang juga dipercayai dicuri sekitar Lembah Klang. Kenderaan tersebut ditinggalkan suspek berhampiran kawasan hutan sebelum mereka melarikan diri.

    Hehe kira tergolong SBK gak la kips ni ek?? hihihi!!!

    Maverick

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by Maverick on Sun Dec 11, 2011 2:36 am

    xplay85 wrote:dgr2 mat rempit sanggup mkn biskut kering & megi je utk gune zx ni, da tau mcm 2 jgnla modified mcm2,jage moto elok2, nnt part rosak, mulela nk mncuri, mragut..ksimpulanye, jgnla jd mat rempit..grow up, pikir2 la org sekeliling&masyarakat..org pandang korang bkan psl org kagum, tp psl org mluat..jgn bazir duit mod moto, simpan duit 2 utk mod kreta,ahaha.. ;-p
    Diaorg dok pegang slogan "biar papa asal merempit, duit sikit gi la mencopet!" Kena lak syabu/ice 2-3 kilo mana reti nak takut, segan, malu kaum2 ni.. dah pecah kepala tgh2 jalan tu baru la nak sedar, tp dah terlambat! Munkar & Nangkir dah dok tunggu dlm kubur nak balun dgn tongkat diaorg.. time tu rempit takde, kubur sempit kena himpit ade laaa.. huhuhu

    xplay85

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by xplay85 on Sun Dec 11, 2011 3:19 pm

    yup..maverick...motorsikal bkuasa tinggi 2 mmg agak mbanggakn..hehe..tp dgn berat 120kg++ & power 30hp..mmg agak bkuasa tinggi la zx150 ni..tp syg kuasanye xlinear mcm 4stroke..kalo x mesti lg sodap..apepun, kalo bwk slow2 (low to middle rpm) or dlm town..sym vts/gts lg sodap,hahahaha..promote2...

    Matthew

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by Matthew on Sun Dec 11, 2011 4:29 pm


    Aduuui dah semakin teruk name KIPS ni...... No

    Sponsored content

    Re: peragut pakai RR SE

    Post by Sponsored content Today at 9:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:07 am