Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Hilang lagi~!!!

    Share

    xtrastrange

    Hilang lagi~!!!

    Post by xtrastrange on Tue Oct 25, 2011 2:49 pm

    Salam to all kippers. Ada berita sedih nak inform. Motor aku Kawa Kips S.E. hilang pagi tadi.

    No plate : WVG 4311
    Kaler : Kawa Lime Green + Black
    Lokasi : Desa Melor, Serendah

    Report dah di buat pagi tadi. Ops search n destroy sedang dijalankan. Mintak tolong kippers Rawang kalau ternampak sila inform

    eDD : 017 5072707

    tq

    kodng

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by kodng on Tue Oct 25, 2011 3:21 pm

    ni kali ke-2 moto sama kena rembat ke?

    LuNaCy

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by LuNaCy on Wed Oct 26, 2011 12:36 am

    ilang kat desa melor ke.. dlm rumah?

    alep

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by alep on Wed Oct 26, 2011 3:05 pm

    abam Isrider aka krijauan kena take note ni

    gojoil

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by gojoil on Thu Oct 27, 2011 12:21 am

    parking kat mana?dalam rumah ker?

    xplay85

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by xplay85 on Fri Oct 28, 2011 5:25 pm

    fuck+khinzir punye pncuri...sori bahasa kesat..tp aku mmg bengang tahap maksimum...

    xtrastrange

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by xtrastrange on Mon Oct 31, 2011 9:16 pm

    kodng wrote:ni kali ke-2 moto sama kena rembat ke?

    x. ni yang pertama. tapi b4 ni dah pernah kene kopak kat ofis

    LuNaCy wrote:ilang kat desa melor ke.. dlm rumah?

    yup. hilang dalam paga kat desa melor. kebetulan aritu just kunci paga n moto x kunci. xde rezeki. Crying or Very sad

    alep wrote:abam Isrider aka krijauan kena take note ni

    to bro krijauan or mane2 kippers area rawang ni nak pesan ati2 n always lock moto.
    **sape2 nak shell vsx ade 3 botol lagi. ambek je la. sedeh aku dok tengok botol je moto xde Sad Crying or Very sad

    gojoil wrote:parking kat mana?dalam rumah ker?

    park kat dalam paga. mangga paga kene umpil Evil or Very Mad

    xplay85 wrote:fuck+khinzir punye pncuri...sori bahasa kesat..tp aku mmg bengang tahap maksimum...

    yeah. memang marah bro. kalo dapat kaki rembat ni kasi lanyak jer Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    Matthew

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by Matthew on Tue Nov 01, 2011 2:30 am


    Cilaka punya pencuri..semoga dia kena curi 10 kali ganda dari ape yang ia curi... Mad

    kodng

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by kodng on Tue Nov 01, 2011 8:21 pm

    brutel gak area PJ ni...seb baik kat tempat aku ni takde kes lagi...moto rxz lama pun elok je tersadai sampai berkarat kt area parking

    hkm

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by hkm on Wed Nov 02, 2011 12:15 am

    takziah bro..

    Matthew

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by Matthew on Wed Nov 02, 2011 12:33 am

    kodng wrote:brutel gak area PJ ni...seb baik kat tempat aku ni takde kes lagi...moto rxz lama pun elok je tersadai sampai berkarat kt area parking

    Jaga2 brooo... tak semua hari adalah hari ahad...huhuhu drunken

    gojoil

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by gojoil on Wed Nov 02, 2011 1:13 am

    kodng wrote:brutel gak area PJ ni...seb baik kat tempat aku ni takde kes lagi...moto rxz lama pun elok je tersadai sampai berkarat kt area parking

    bukan PJ la abam.Rawang.bagusnyer tempat ko tu.org kat situ kaya2 kot.hak..hak..tp biasanyer moto kalau dah tersadai lama,mang org tak berani usik.takut moto kes.tak pasal2 pulak nak kena tanggung.

    Matthew

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by Matthew on Wed Nov 02, 2011 5:40 am

    gojoil wrote:
    kodng wrote:brutel gak area PJ ni...seb baik kat tempat aku ni takde kes lagi...moto rxz lama pun elok je tersadai sampai berkarat kt area parking

    bukan PJ la abam.Rawang.bagusnyer tempat ko tu.org kat situ kaya2 kot.hak..hak..tp biasanyer moto kalau dah tersadai lama,mang org tak berani usik.takut moto kes.tak pasal2 pulak nak kena tanggung.

    Mungkin pasai dia dah berkarat dan buruk pencuri tak berminat..kalau KIPS kan berkilat dan menarik perhatian..so attackla ia...pasang bom dalam motor bila dah pegi jauh dari linkungan owner...BOMMMMMMMMM lah dia... Cool

    gojoil

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by gojoil on Wed Nov 02, 2011 11:36 am

    Matthew wrote:
    gojoil wrote:
    kodng wrote:brutel gak area PJ ni...seb baik kat tempat aku ni takde kes lagi...moto rxz lama pun elok je tersadai sampai berkarat kt area parking

    bukan PJ la abam.Rawang.bagusnyer tempat ko tu.org kat situ kaya2 kot.hak..hak..tp biasanyer moto kalau dah tersadai lama,mang org tak berani usik.takut moto kes.tak pasal2 pulak nak kena tanggung.

    Mungkin pasai dia dah berkarat dan buruk pencuri tak berminat..kalau KIPS kan berkilat dan menarik perhatian..so attackla ia...pasang bom dalam motor bila dah pegi jauh dari linkungan owner...BOMMMMMMMMM lah dia... Cool
    penutup yang dua kat paddle tu kot yang buat dorng tertarik dan menarik.haha..peace! cheers cheers

    xtrastrange

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by xtrastrange on Wed Nov 02, 2011 8:08 pm

    ades. sedeh betol. kips la moto 1st aku. ni dah ilang aku pinjam motor kriss abang aku yang dah lame tesadai. adoi Sad

    kipas

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by kipas on Thu Nov 03, 2011 4:03 am

    takziah bro...setiap kejadian ade hikmahyer...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    asrie

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by asrie on Sun Nov 06, 2011 2:12 pm

    takziah bro...gram jerk ngan org yg mencurik nie...dier ingat kiter dpt moto tue jatuh dr langit ke pe...bersusah payah org carik duit nak bli...dier snang2 jerk curik...klo dpt la dpn mate...mmg mampos kne lanyak...pnas2...

    xplay85

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by xplay85 on Mon Nov 07, 2011 9:06 am

    pelik la..geng2 kips ni ramai..tp xkn xde sorag pun penah bjaya mnumpaskn kgiatan mncuri kips ni??xkn xde pncuri yg penah tkantoi..cekap btul pncuri2 ni...semlm ade mamat indon bwk kips warna merah nk isi minyak kat shell tepi sg besi, moto nmpk baru bkilat, tp plat lama, nmpk muka pun mcm cemas je, aku baru nk gi kat diorng nk siasat/tanye lbih lanjut..tp tibe2 diorg cabut plak...haram btul..

    korang rase2 sape punye keje curi kips ni?
    A)bdak rempit melayu yg gatal pelir modified sampai jahanam moto pastu xde duit nk beli part ke?
    B)mamat indon?
    c)or kedai moto sendiri / runner kedai moto yg wat duplicate kunci siap2?

    ***Rase curi moto kips ni mcm sindiket(bkumpulan) la, bkan keje individu, smuenye mcm drancang rapi...
    ***FYI moto kips SE aku ilang awal tahun 2010 dulu..skrg gune sym vts, senang, parking mane2 pun xde org nk curi..hehe..

    xplay85

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by xplay85 on Mon Nov 07, 2011 9:14 am

    kn best kalo hukum hudud bg ksalahan mncuri djalankn..biler kene potong tgn baru smue takut "skit" nk mncuri..xpayah ksian kat pncuri2 yg conpom bsalah ni, especially kat pncuri kips..hahahahahahha..

    xplay85

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by xplay85 on Mon Nov 07, 2011 9:15 am

    byk plak aku mbebel,hehe..tp x smue bdak rempit jahat, ramai gak yg baik & bjiwa rider..cume ade sgelintir je yg dark side..

    Matthew

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by Matthew on Mon Nov 07, 2011 9:36 am

    xplay85 wrote:byk plak aku mbebel,hehe..tp x smue bdak rempit jahat, ramai gak yg baik & bjiwa rider..cume ade sgelintir je yg dark side..

    Ape pencuri ni dari watak star wars ke....dah kate pencuri??...dan curi barang orang dah tak hallal..lagi boleh dikelaskan ade baik dan buruk semua..tangkap si pencuri ni ayam torel le ko.. Mad

    en.godang

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by en.godang on Tue Nov 08, 2011 5:33 am

    takziah bro..ni sume dtg dri benih yg kurang subur ni,maka otak x subur la . 2 yg p curi mtor 2..dasar x ckup sifat punyo manusio..

    Sponsored content

    Re: Hilang lagi~!!!

    Post by Sponsored content Today at 8:22 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:22 am