Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Share

    HNM4844

    RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Tue Oct 25, 2011 4:03 pm


    sekali lagi Ride Ikan Patin akan dijalankan pada tahun ini. terbuka penyertaan kepada sesiapa sahaja yang bergelar bikers,berminat dan berkelapangan. tidak ada had penyertaan. tidak kira model @ jenama motosikal yang anda tunggang asalkan kenderaan anda berada dalam kondusi terbaik untuk meratah Lebuhraya Karak dan Lebuhraya Pantai Timur. perjalanan merangkumi jalan corner2, straight dan jalan persekutuan

    one day ride sahaja pagi - petang. Konsep ride adalah free ride tetapi ingat keselamatan perlu diutamakan.

    digalakkan memakai pakaian menunggang yang lengkap (Helmet yg sesuai + jaket + glove + knee pad @ riding pants + but) dan sebagainya.ingatlah kawan2 "'INGAT ORANG TERSAYANG DAN INGATLAH DUIT YANG BAKAL MELAYANG"

    jarak perjalanan sehala BHP Gombak - Bandar Temerloh 125KM

    Tempat untuk kita makan ikan patin ialah di rumah wadin. dengar-dengar cerita masakan mak wadin adalah yang the best. untuk bayarannya akan ditentukan sebelum ride dan akan dikutip sebelum ride. jangan risau, bayarannya tak mahal tetapi berbaloi dengan apa yang akan dihidangkan. yang paling penting semua orang puas makan ikan patin masak tempoyak + nasi + ulam2 + sambal.

    Tentatif Program adalah seperti berikut:

    0900 - RV kat BHP Tol Gombak
    0930 - Sedikit Taklimat dan bacaan doa
    0945 - tayar golek.
    1045 - next RV Petronas Bentong.
    1115 - Exit Karak dan akan melalui Jalan lama karak - temerloh
    1200 - Tiba di bandar Temerloh (rehat-rehatkan diri sebelum bergerak ker rumah wadin)
    1230 - Bergerak ke rumah wadin d bandar temerloh
    1300 - makan sampai kenyang.
    1500 - bergerak pulang menggunakan LPT dan kalau sempat singgah di air terjun Lentang untuk bergambar mesra. kita akan berhenti di Petronas Genting Sempah dan berpisah di sana.


    Inilah masanya untuk kita berkumpul beramai-ramai....minta tolong invite-invite lah rakan-rakan kita yang lain

    carlnain

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by carlnain on Tue Oct 25, 2011 4:20 pm

    saya mau join.... korek2 gambo 1st ride 2009






    PERGHH.....MASIH TERLIUR TGK PATIN NI BEREMDAM DLM KUAH TEMPUYAK





    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Tue Oct 25, 2011 4:46 pm

    ha,ini kipas yg suh......xsabar2 Twisted Evil

    kodng

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by kodng on Wed Oct 26, 2011 8:17 pm

    kalau takde jeket riding tak buleh join ke ni? orang miskin la katekan...bulan ni dapat beli baju hujan + glove je

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Thu Oct 27, 2011 12:12 am

    kodng wrote:kalau takde jeket riding tak buleh join ke ni? orang miskin la katekan...bulan ni dapat beli baju hujan + glove je

    bro kodng-boleh je bro.
    ni link event FB
    http://www.facebook.com/event.php?eid=234287186629773

    ni no aku 012-2838344

    mal 5190

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by mal 5190 on Thu Oct 27, 2011 3:11 am

    mari mari mari kite memeriahkan ride ikan patin kali ketiga ni cheers cheers cheers

    kodng

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by kodng on Thu Oct 27, 2011 10:43 am

    nick HNM4844 ni hisham ke?

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Thu Oct 27, 2011 11:45 am

    kodng wrote:nick HNM4844 ni hisham ke?


    ye2..saya la hisham...hihihihi Embarassed

    jaypan

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by jaypan on Thu Oct 27, 2011 12:13 pm

    Menarik....tapi moto tak complete lagi...roadtax pon takde...dokumen br submit...Smile

    Tgk fb yang join tu ada Mohd Taufik....yang eksiden sebelum ni kat Bangi tu ek....

    Kipidap kippers...

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Thu Oct 27, 2011 12:56 pm

    jaypan wrote:Menarik....tapi moto tak complete lagi...roadtax pon takde...dokumen br submit...Smile

    Tgk fb yang join tu ada Mohd Taufik....yang eksiden sebelum ni kat Bangi tu ek....

    Kipidap kippers...

    xde road tax susah bro.GWS bro. xpe nati boleh join event lain

    LaM

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by LaM on Thu Oct 27, 2011 1:36 pm

    OOO brader HNM4844 nie yang slalu pakai ketayap kale biru tu ye

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Thu Oct 27, 2011 3:10 pm

    LaM wrote:OOO brader HNM4844 nie yang slalu pakai ketayap kale biru tu ye


    "ketayap tuah" taw,,, Very Happy

    kodng

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by kodng on Thu Oct 27, 2011 11:28 pm

    kat mane nak berkumpul nanti ni? kasi tanda sket kat gugel map ke ape ke...

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Fri Oct 28, 2011 12:00 am

    kodng wrote:kat mane nak berkumpul nanti ni? kasi tanda sket kat gugel map ke ape ke...

    senang, ko dtg shell section 6 kol 7 pagi sabtu ni.ok??area kota dsara, subang, sg buloh kumpul situ je

    ninja_cherasbt9

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by ninja_cherasbt9 on Fri Oct 28, 2011 12:08 am

    salam to all....cam nak join jer...1st ride nie pergi jauh.....

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Fri Oct 28, 2011 12:53 am

    ninja_cherasbt9 wrote:salam to all....cam nak join jer...1st ride nie pergi jauh.....

    salam.boleh xde hal, nk join rv kota damansara ke bhp karak??

    ninja_cherasbt9

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by ninja_cherasbt9 on Fri Oct 28, 2011 1:07 am

    esok saya call....hehe mintak green light dulu....bisala....rv?

    ninja_cherasbt9

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by ninja_cherasbt9 on Fri Oct 28, 2011 1:08 am

    esok saya call....hehe mintak green light dulu....bisala....rv?

    kodng

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by kodng on Fri Oct 28, 2011 10:37 am

    HNM4844 wrote:
    kodng wrote:kat mane nak berkumpul nanti ni? kasi tanda sket kat gugel map ke ape ke...

    senang, ko dtg shell section 6 kol 7 pagi sabtu ni.ok??area kota dsara, subang, sg buloh kumpul situ je
    alamak, section 6 shah alam ke, PJ ke? aku ni buta arah sket. nk kena bukak gugel map je memanjang

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Fri Oct 28, 2011 10:52 am

    kodng wrote:
    HNM4844 wrote:
    kodng wrote:kat mane nak berkumpul nanti ni? kasi tanda sket kat gugel map ke ape ke...

    senang, ko dtg shell section 6 kol 7 pagi sabtu ni.ok??area kota dsara, subang, sg buloh kumpul situ je
    alamak, section 6 shah alam ke, PJ ke? aku ni buta arah sket. nk kena bukak gugel map je memanjang



    kota damansara.xpon kumpul kol 9 kat BHP karak je

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Fri Oct 28, 2011 10:52 am

    ninja_cherasbt9 wrote:esok saya call....hehe mintak green light dulu....bisala....rv?

    RV tempat berkumpul....dtg je.ride ramai2 best wooo

    ninja_cherasbt9

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by ninja_cherasbt9 on Fri Oct 28, 2011 11:00 am

    naper saya call hnm4844....x dpt dia kata dr. ape nama ntah....ko nie Dr ke....
    atau call saya boleh 013-2498102

    HNM4844

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by HNM4844 on Fri Oct 28, 2011 11:50 am

    ninja_cherasbt9 wrote:naper saya call hnm4844....x dpt dia kata dr. ape nama ntah....ko nie Dr ke....
    atau call saya boleh 013-2498102

    silap2/sa;ah no tu.. 012-2838244.ingt kan aku.takut lupa je sebab ramai org

    kodng

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by kodng on Fri Oct 28, 2011 1:17 pm

    kat sini ke hisham ->


    mal 5190

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by mal 5190 on Fri Oct 28, 2011 1:31 pm

    jom la bro ninja cheras ngan kodng kite ride sesame!

    Sponsored content

    Re: RIDE IKAN PATIN TEMERLOH VERSION 3 SABTU 29 OCTOBER 2011

    Post by Sponsored content Today at 8:26 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 pm