Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    tukar tayar

    Share

    kodng

    Re: tukar tayar

    Post by kodng on Thu Nov 10, 2011 5:42 pm

    irc punye tekanan depan 28, blakang 32 ke? aku try check set 28 skali 33 plak tekanan dia? tu lepas dah pakai 2 minggu tu...

    guhetsuto

    Re: tukar tayar

    Post by guhetsuto on Thu Nov 10, 2011 5:50 pm

    salam, tayar depan ngn belakang pakai size ape yg elok eh? sorry saye newbie dlm kips nie.. nak mintak pendapat kat abam² kat sini..

    Matthew

    Re: tukar tayar

    Post by Matthew on Thu Nov 10, 2011 7:11 pm

    guhetsuto wrote:salam, tayar depan ngn belakang pakai size ape yg elok eh? sorry saye newbie dlm kips nie.. nak mintak pendapat kat abam² kat sini..

    70/80 dan 110/80 kot cuba tengok kat tepi tayar hang dan ikut size macam tu..

    guhetsuto

    Re: tukar tayar

    Post by guhetsuto on Thu Nov 10, 2011 7:51 pm

    Matthew wrote:
    guhetsuto wrote:salam, tayar depan ngn belakang pakai size ape yg elok eh? sorry saye newbie dlm kips nie.. nak mintak pendapat kat abam² kat sini..

    70/80 dan 110/80 kot cuba tengok kat tepi tayar hang dan ikut size macam tu..


    ooo okeh.. tq tq..
    Very Happy Very Happy Very Happy

    asrolsani

    Re: tukar tayar

    Post by asrolsani on Thu Nov 10, 2011 8:34 pm

    Matthew wrote:
    guhetsuto wrote:salam, tayar depan ngn belakang pakai size ape yg elok eh? sorry saye newbie dlm kips nie.. nak mintak pendapat kat abam² kat sini..

    70/80 dan 110/80 kot cuba tengok kat tepi tayar hang dan ikut size macam tu..

    depan 90/80/17 ler bro

    guhetsuto

    Re: tukar tayar

    Post by guhetsuto on Thu Nov 10, 2011 8:55 pm

    kedai mane eh murah.. akuk kat cyberjaya...

    kodng

    Re: tukar tayar

    Post by kodng on Thu Nov 10, 2011 9:42 pm

    ape bende nombor2 semua tu?

    Matthew

    Re: tukar tayar

    Post by Matthew on Thu Nov 10, 2011 10:05 pm

    asrolsani wrote:
    Matthew wrote:
    guhetsuto wrote:salam, tayar depan ngn belakang pakai size ape yg elok eh? sorry saye newbie dlm kips nie.. nak mintak pendapat kat abam² kat sini..

    70/80 dan 110/80 kot cuba tengok kat tepi tayar hang dan ikut size macam tu..

    depan 90/80/17 ler bro

    Eh Eh typo erro yang ni baru betul punya size...sila ambil pehatian Murid sekalian...huhuhu

    guhetsuto

    Re: tukar tayar

    Post by guhetsuto on Thu Nov 10, 2011 10:47 pm

    kodng wrote:ape bende nombor2 semua tu?

    saiz tayar bro..

    ade tak kedai kat puchong,subang or shah alam yg jual murah sket? akuk kat cyber, situ je la yg aku boleh pegi pon.. kalo jauh sgt aku tak tau sgt.. hahah

    Matthew

    Re: tukar tayar

    Post by Matthew on Thu Nov 10, 2011 10:53 pm

    guhetsuto wrote:
    kodng wrote:ape bende nombor2 semua tu?

    saiz tayar bro..

    ade tak kedai kat puchong,subang or shah alam yg jual murah sket? akuk kat cyber, situ je la yg aku boleh pegi pon.. kalo jauh sgt aku tak tau sgt.. hahah


    Kalau puchong dah bole pegi try pegi ke Taman Dato Harun kat sunway ade kedai sparepart sederet macam sentul sparepart,try survey kat sane...

    kodng

    Re: tukar tayar

    Post by kodng on Thu Nov 10, 2011 10:54 pm

    try la call dealer kawasaki kt area tersebut.

    ushar http://www.kawasaki.com.my/dealerpage.php

    guhetsuto

    Re: tukar tayar

    Post by guhetsuto on Thu Nov 10, 2011 11:01 pm

    tq tq tuk semua bg suggest..hehe..

    kodng

    Re: tukar tayar

    Post by kodng on Thu Nov 10, 2011 11:13 pm

    kalau nak pergi chia motor kat SEA Park PJ aku buleh tolong tunjuk jalan. Try la call no kt list dealer selangor

    guhetsuto

    Re: tukar tayar

    Post by guhetsuto on Thu Nov 10, 2011 11:23 pm

    boleh jugak.. tp ujung bulan kut.. tunggu gaji masuk.. hahaha

    Matthew

    Re: tukar tayar

    Post by Matthew on Fri Nov 11, 2011 12:07 am

    kodng wrote:kalau nak pergi chia motor kat SEA Park PJ aku buleh tolong tunjuk jalan. Try la call no kt list dealer selangor

    Kalau nak gi kedai ni ajak sekali nak ikuttttt....

    kodng

    Re: tukar tayar

    Post by kodng on Fri Nov 11, 2011 12:14 am

    korang amik nombor aku kt topic phonebook. hujung bulan roger2 la, takut aku lupa. aku nk servis motor skali

    guhetsuto

    Re: tukar tayar

    Post by guhetsuto on Fri Nov 11, 2011 12:40 am

    aku first servis pon blom lagi.. haha.. baru 600km.. elok p sunrock ke g kedai yg aku beli tu tuk servis?

    kodng

    Re: tukar tayar

    Post by kodng on Fri Nov 11, 2011 8:14 am

    elok kedai yg ko bli. Bawak skali buku manual, nanti pomen/kerani tu mesti tanya "ada bawak kupon tak?"

    kupon tu ada dua dalam buku. Kalau tak diorang cas servis sekali dengan kos minyak hitam

    guhetsuto

    Re: tukar tayar

    Post by guhetsuto on Fri Nov 11, 2011 9:32 am

    okeh baik... hehhe

    jaypan

    Re: tukar tayar

    Post by jaypan on Fri Nov 11, 2011 9:54 am

    KR lama....

    Kalau pakai belakang 90/90 ok tak agak2....baru nak cuba.....sangkut kat dabel stand ke tak tah...mintak2 tak sangkut le...

    asrolsani

    Re: tukar tayar

    Post by asrolsani on Fri Nov 11, 2011 1:28 pm

    aku mau jual tayar...link kat signature

    Sponsored content

    Re: tukar tayar

    Post by Sponsored content Today at 2:01 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:01 pm