Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Carb Overflow..

    Share

    Matthew

    Carb Overflow..

    Post by Matthew on Wed Nov 09, 2011 10:54 pm


    Nak tanya member sekalian, selepas motor running dan bila dah park moto ade bau petrol macam dah overflow tapi bila tengok carb elok aje, ni walaupun dah tutup spare chock bau macam overflow ade..ade kemungkinan overflow within carb?? Ape2 nasihat dari kengkawan?

    alep

    Re: Carb Overflow..

    Post by alep on Wed Nov 09, 2011 11:36 pm

    bau datang dari tank or karb? ada basah x carb? try cek kt overflow hose kiri dan kanan karb, ada lelehan minyak x? maybe da sampai masa kena cuci caeb kot, habuk, dirt, da sangkut kt venturi jet xpon kt float

    Matthew

    Re: Carb Overflow..

    Post by Matthew on Wed Nov 09, 2011 11:44 pm

    alep wrote:bau datang dari tank or karb? ada basah x carb? try cek kt overflow hose kiri dan kanan karb, ada lelehan minyak x? maybe da sampai masa kena cuci caeb kot, habuk, dirt, da sangkut kt venturi jet xpon kt float


    Dah check lelehan minyak lansung takde ataupun ape2 kesan mendapan keliling carb petrol hanya bau yang kuat datang dari area carb..itu yang aku pelik sangat tu??? scratch

    Sponsored content

    Re: Carb Overflow..

    Post by Sponsored content Today at 8:31 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:31 pm