Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Share

    en.godang

    ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by en.godang on Mon Nov 14, 2011 7:54 pm

    road stud yg oversize bleh buat org menyarap time corner..bygkn la kete langgr pn mcm nk ggur dashboard..inikan motor..x berpikir btol..

    Matthew

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by Matthew on Sat Nov 19, 2011 2:21 pm


    Yang benda benjol2 tu kan??..dah kena dah tayar slip terus..dah goyang...terus slow pas tu..haiyaa

    zenkage

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by zenkage on Sun Nov 20, 2011 6:02 am

    tau xper....x minat aku natang tu

    Matthew

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by Matthew on Sun Nov 20, 2011 10:25 am


    Tapi time malam, tengah hujan dan masa takde lampu kat jalan benda tu selamat..pasai ia jadi guide yang bagus..

    kipas

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by kipas on Sun Nov 20, 2011 11:15 pm

    berhati-hati semasa menunggang dijalan2 yg ada "cat eye" tersebut...jgn tukar lorong semasa kona...jangan makan jalan org lain...bayangkan andai anda semasa kona terlanggar benda tersebut....dan dah tentu masa tu anda telah makan jalan org lain...kemungkinan anda xcden adalah tinggi...jd berhati-hati dijalan raya...nescaya anda selamat...insyallah...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    casterside

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by casterside on Mon Nov 21, 2011 11:08 am

    nk kongsi pengalaman pasal road stud ni..pernah skali tayar keteku pecah time mlm kul 11 lebih area karak masa tu passanger mmg padat dan mgkn pressure tayar jd trlampau tinggi. nasib baik xtbabas..kalau moto yg bertayar 2 nie xtaulah nak ckp.. so kene lbh berhati2 dan waspada.

    en.godang

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by en.godang on Mon Nov 21, 2011 1:36 pm

    menatang 2 pntg..tp klu besar2 sgt pn bhaye jgk...ak bru meniarap...hehehee...tp alhmdulillah blakg xde kete..

    kodng

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by kodng on Tue Nov 22, 2011 6:23 pm

    ni benda separuh bulat yang kaca tu kan? bulan lepas ada sorang mamat bawak modenas kt highway puchong tetiba terhempas ke kiri masa lalu atas bende tu, aku plak tgh bawak dlm 100 km/j, nasib baik tergerak niat nak potong dia kalau tak konpem aku terlanggar motor dia.

    arelanz

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by arelanz on Wed Nov 23, 2011 1:51 am

    bende tu kene kaji lagi kot..
    kene buat design yang lebih efisyen utk rider2x motosikal..
    betul x?

    Matthew

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by Matthew on Wed Nov 23, 2011 8:17 am


    Kalau stud yang macam petak tu lagi bagus dari yang bulat ni..dia tak skid moto..pantul pun pantul kan....

    en.godang

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by en.godang on Wed Nov 23, 2011 11:24 am

    tp kn..bile stud yg petak,,cover luar die besi..bile smpi masa,cover belah atas dan tepi akn seperate..dan akn terhasil la blade di side of the road stud..dtgkn bhye pd kete plak..tyr bleh pecah,klu bocor pn xleh tampal sbb lobang besar..

    Matthew

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by Matthew on Wed Nov 23, 2011 4:03 pm


    Patutlah diorang tukar yang bulat ni haa...tapi bahaya jugak?? scratch

    en.godang

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by en.godang on Thu Nov 24, 2011 1:41 pm

    biar la ahli pemikir negara yg pkir kan..ahahahaha

    Matthew

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by Matthew on Thu Nov 24, 2011 3:46 pm


    Kang pikir yang bukan2 nanti susah plak..rosaknye tayar moto kite je...huhuhu

    en.godang

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by en.godang on Fri Nov 25, 2011 4:03 pm

    lps 2..rosak otak kite berpkir smbil menyalahkn pihak JKR..ahahahhaaha

    Sponsored content

    Re: ROAD STUD BLEH JD PUNCA KEMALANGN...

    Post by Sponsored content Today at 6:03 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:03 am