Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    gua trbaca org tulis..

    Share

    en.godang

    gua trbaca org tulis..

    Post by en.godang on Tue Nov 22, 2011 4:25 pm

    gua ad trbaca org tulis..die ckp,meter kips ringan,,2 yg sng2 bleh smpi 200km/h..gua blm pki kips,gua x tau..hehehe..brodor2..lemparkan pndangn anda....

    ninja_cherasbt9

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by ninja_cherasbt9 on Tue Nov 22, 2011 4:54 pm

    en.godang wrote:gua ad trbaca org tulis..die ckp,meter kips ringan,,2 yg sng2 bleh smpi 200km/h..gua blm pki kips,gua x tau..hehehe..brodor2..lemparkan pndangn anda....



    ye la tu....cuba klu pakai miles /h....berat la

    en.godang

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by en.godang on Tue Nov 22, 2011 5:16 pm

    hehe..tq2..

    CookieMonster

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by CookieMonster on Wed Nov 23, 2011 3:22 pm

    en.godang wrote:gua ad trbaca org tulis..die ckp,meter kips ringan,,2 yg sng2 bleh smpi 200km/h..gua blm pki kips,gua x tau..hehehe..brodor2..lemparkan pndangn anda....

    Ah Cheng kata beza 25km/h compare to standard meter.
    Kalau meter kita 200km/h, Pak Trafic speed trap ride kita ( 200-25=175km/h ).
    tongue

    Matthew

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by Matthew on Thu Nov 24, 2011 4:30 pm


    Kalau Sifu cakap tu memmang betulaah...

    ranjau_berduri

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by ranjau_berduri on Fri Nov 25, 2011 9:53 am

    ala, berat ka, ringan ka, time corner jarang yg dapat full throtle...


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    Matthew

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by Matthew on Fri Nov 25, 2011 10:46 am


    Bro kalau full throttle kat selekoh tu pasti terpelanting kan? atau pun itu boleh diatasi bedasarkan pengalaman bro ??

    ranjau_berduri

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by ranjau_berduri on Fri Nov 25, 2011 12:10 pm

    Matthew wrote:
    Bro kalau full throttle kat selekoh tu pasti terpelanting kan? atau pun itu boleh diatasi bedasarkan pengalaman bro ??
    kesimpulannya, berat ka ringan ka, kita bawa ikut kemampuan kita... macam pengguna kips2 lain, lalu depan sekolah, jarang2 bawa, bawah dari 30km/j melainkan jalan sibuk @ berbonggol kan.... Laughing Laughing


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    ranjau_berduri

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by ranjau_berduri on Fri Nov 25, 2011 12:13 pm

    ade sape2 yg lalu depan sekolah, bawa 30km/j berdasarkan meter kips???


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    Matthew

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by Matthew on Fri Nov 25, 2011 2:06 pm

    [quote="ranjau_berduri"][quote="Matthew"]
    Bro kalau full throttle kat selekoh tu pasti terpelanting kan? atau pun itu boleh diatasi bedasarkan pengalaman bro ??[/quote]
    kesimpulannya, berat ka ringan ka, kita bawa ikut kemampuan kita... macam pengguna kips2 lain, lalu depan sekolah, jarang2 bawa, bawah dari 30km/j melainkan jalan sibuk @ berbonggol kan.... Laughing Laughing
    [/quote]

    Ye tak ye jugak kan, tapi bawak bawah dari 30kmh/j depan sekolah tu biase2 aje kat mene2... Smile

    en.godang

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by en.godang on Fri Nov 25, 2011 3:59 pm

    buang la speedo..cabut kabel ke...
    baru la kelajuan 2 menjadi tanda tya dan misteri...
    hehehehehehe..

    Matthew

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by Matthew on Fri Nov 25, 2011 4:15 pm

    [quote="en.godang"]buang la speedo..cabut kabel ke...
    baru la kelajuan 2 menjadi tanda tya dan misteri...
    hehehehehehe..[/quote]

    Tanda masuk speed trap pun ade...huhuhu

    en.godang

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by en.godang on Fri Nov 25, 2011 4:17 pm

    ahahahaha..wahhh..btol jgk...sume x boleh ni..xyh bwk mtr la..ahahahahaha

    Matthew

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by Matthew on Mon Nov 28, 2011 6:03 pm

    [quote="en.godang"]ahahahaha..wahhh..btol jgk...sume x boleh ni..xyh bwk mtr la..ahahahahaha[/quote]

    Boleh maa..bawak moto tengok meter sudah..hahaha

    kodng

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by kodng on Tue Nov 29, 2011 8:52 am

    baru2 ni masa tt kt damansara, ada geng kips pakai zsr semua meter tak jalan. rilek je bawak pergi sekolah

    haq

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by haq on Mon Dec 05, 2011 12:01 pm

    ringan la..ce try ngn lc ke,ke,belang ke,tjekem ke..sape duk depan?kwangkwang...kesimpulan,ringan memg ringan,tp laju tetap laju Twisted Evil

    casterside

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by casterside on Mon Dec 05, 2011 2:59 pm

    kelebihan meter ringan ni jarum meter sng2 bleh smpai 180-190kmj rasa mcm best jer..kalu berat mcm ninja250r nk dpt 160kmj pun payah..LOL

    Matthew

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by Matthew on Mon Dec 05, 2011 10:55 pm

    [quote="kodng"]baru2 ni masa tt kt damansara, ada geng kips pakai zsr semua meter tak jalan. rilek je bawak pergi sekolah [/quote]

    Tu kelajuan motor dia tu dah baca...kalau pakai moto dah lame mesti pandai budget kelajuan ia skali minya maa

    Sponsored content

    Re: gua trbaca org tulis..

    Post by Sponsored content Today at 6:45 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:45 pm