Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Share

    casterside

    beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by casterside on Thu Nov 24, 2011 11:18 am

    assalamualaikum kpd member2 kipers..
    di sini nak mintak pandangan dr bro2 sekalian. Sy tinggal di cherating kuantan dan plan nak beli kips SE secara cash. dah survey area kuantan ni tp harga agak mahal antara RM10,500~RM10,900 OTR bergantung pd kedai. berbanding di area KL harganya agak murah sbb tgk dlm mudah.my ada yg serendah RM9,800 OTR tu pun belum tawar-menawar lg. beza almost 1K jgk tu. jadi mintak pandangan bro2 yg mana lagi berbaloi..terima kasih

    Matthew

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by Matthew on Thu Nov 24, 2011 2:11 pm


    Cuba Try kat Kapar Klang mungkin offer ia bagus skit? ade kat mudah mungkin terjumpa kot??

    casterside

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by casterside on Thu Nov 24, 2011 6:00 pm

    Matthew wrote:
    Cuba Try kat Kapar Klang mungkin offer ia bagus skit? ade kat mudah mungkin terjumpa kot??
    dah tgk dlm mudah kt kapar harga mmg agak murah la..tq tq. nak tanya 1 lgi warranty mmg mana2 agent kawasaki dlm malaysia ni akan accept kan?? sbb kt kuantan ni agent kawasaki ada tp harga letak tak hingat.

    Matthew

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by Matthew on Mon Nov 28, 2011 6:09 pm

    [quote="casterside"][quote="Matthew"]
    Cuba Try kat Kapar Klang mungkin offer ia bagus skit? ade kat mudah mungkin terjumpa kot??[/quote]
    dah tgk dlm mudah kt kapar harga mmg agak murah la..tq tq. nak tanya 1 lgi warranty mmg mana2 agent kawasaki dlm malaysia ni akan accept kan?? sbb kt kuantan ni agent kawasaki ada tp harga letak tak hingat.
    [/quote]


    Ya bro, semua dealer kawasaki diiktiraf akan terima warranty card tu, kecualilah kedai biasa2 ah seng moto...dia tak tau ape tu..buat lap gris..kena charge lagi lak tu huhuhu... lol!

    ninja_cherasbt9

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by ninja_cherasbt9 on Mon Nov 28, 2011 9:23 pm

    casterside wrote:
    Matthew wrote:
    Cuba Try kat Kapar Klang mungkin offer ia bagus skit? ade kat mudah mungkin terjumpa kot??
    dah tgk dlm mudah kt kapar harga mmg agak murah la..tq tq. nak tanya 1 lgi warranty mmg mana2 agent kawasaki dlm malaysia ni akan accept kan?? sbb kt kuantan ni agent kawasaki ada tp harga letak tak hingat.




    call saya.....0132498102

    saya baru beli csh......mmg murah ...lgpun saya dah survey 1 lembah klang nie.....bukan kapar yg murah...tp kat bulatan 100.........

    gammafiber

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by gammafiber on Tue Nov 29, 2011 12:43 am

    ninja_cherasbt9 wrote:
    casterside wrote:
    Matthew wrote:
    Cuba Try kat Kapar Klang mungkin offer ia bagus skit? ade kat mudah mungkin terjumpa kot??
    dah tgk dlm mudah kt kapar harga mmg agak murah la..tq tq. nak tanya 1 lgi warranty mmg mana2 agent kawasaki dlm malaysia ni akan accept kan?? sbb kt kuantan ni agent kawasaki ada tp harga letak tak hingat.




    call saya.....0132498102

    saya baru beli csh......mmg murah ...lgpun saya dah survey 1 lembah klang nie.....bukan kapar yg murah...tp kat bulatan 100.........

    Adakah ini moto hijau di TESCo minggu lepas2?

    casterside

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by casterside on Tue Nov 29, 2011 2:50 pm

    Matthew wrote:
    casterside wrote:
    Matthew wrote:
    Cuba Try kat Kapar Klang mungkin offer ia bagus skit? ade kat mudah mungkin terjumpa kot??
    dah tgk dlm mudah kt kapar harga mmg agak murah la..tq tq. nak tanya 1 lgi warranty mmg mana2 agent kawasaki dlm malaysia ni akan accept kan?? sbb kt kuantan ni agent kawasaki ada tp harga letak tak hingat.


    Ya bro, semua dealer kawasaki diiktiraf akan terima warranty card tu, kecualilah kedai biasa2 ah seng moto...dia tak tau ape tu..buat lap gris..kena charge lagi lak tu huhuhu... lol!

    tq bro for the info..kt kuantan ni ada 2 agent kawa kt jln beserah..utk model SE 1st kedai habis murah letak RM10,700+fullface n technical knowladge mmg ok n utamakan curtomer satisfaction..then tanya 2nd kedai RM10,900 Shocked ..last2 bgtau kt tokey 2nd kedai tu yg 1st kedai td offer lg best terus dia turun harga RM10,300 (pulak dah!!) tp bab technical kureng

    casterside

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by casterside on Tue Nov 29, 2011 3:01 pm

    ninja_cherasbt9 wrote:
    casterside wrote:
    Matthew wrote:
    Cuba Try kat Kapar Klang mungkin offer ia bagus skit? ade kat mudah mungkin terjumpa kot??
    dah tgk dlm mudah kt kapar harga mmg agak murah la..tq tq. nak tanya 1 lgi warranty mmg mana2 agent kawasaki dlm malaysia ni akan accept kan?? sbb kt kuantan ni agent kawasaki ada tp harga letak tak hingat.




    call saya.....0132498102

    saya baru beli csh......mmg murah ...lgpun saya dah survey 1 lembah klang nie.....bukan kapar yg murah...tp kat bulatan 100.........

    bulatan 100? mcm pernah dgr je bro tp kt mana ya?? tau jgak la skit2 area lmbah klng ni sbb dulu blaja uitm s.alam..tq bro nanti smpai masa sy call..nk beli bln 1 ni sbb alang2 sgt ujung thn takut value drop. xsbr dah rasa nya nie..mntk2 la harga xnaik bln 1 thn dpn nie.. aminnn ya rabbal aaalaminn.

    ninja_cherasbt9

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by ninja_cherasbt9 on Tue Nov 29, 2011 3:23 pm

    gammafiber wrote:
    ninja_cherasbt9 wrote:
    casterside wrote:
    Matthew wrote:
    Cuba Try kat Kapar Klang mungkin offer ia bagus skit? ade kat mudah mungkin terjumpa kot??
    dah tgk dlm mudah kt kapar harga mmg agak murah la..tq tq. nak tanya 1 lgi warranty mmg mana2 agent kawasaki dlm malaysia ni akan accept kan?? sbb kt kuantan ni agent kawasaki ada tp harga letak tak hingat.




    call saya.....0132498102

    saya baru beli csh......mmg murah ...lgpun saya dah survey 1 lembah klang nie.....bukan kapar yg murah...tp kat bulatan 100.........

    Adakah ini moto hijau di TESCo minggu lepas2?

    maaf bro salah orang....

    ninja_cherasbt9

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by ninja_cherasbt9 on Tue Nov 29, 2011 3:24 pm

    casterside wrote:
    ninja_cherasbt9 wrote:
    casterside wrote:
    Matthew wrote:
    Cuba Try kat Kapar Klang mungkin offer ia bagus skit? ade kat mudah mungkin terjumpa kot??
    dah tgk dlm mudah kt kapar harga mmg agak murah la..tq tq. nak tanya 1 lgi warranty mmg mana2 agent kawasaki dlm malaysia ni akan accept kan?? sbb kt kuantan ni agent kawasaki ada tp harga letak tak hingat.




    call saya.....0132498102

    saya baru beli csh......mmg murah ...lgpun saya dah survey 1 lembah klang nie.....bukan kapar yg murah...tp kat bulatan 100.........

    bulatan 100? mcm pernah dgr je bro tp kt mana ya?? tau jgak la skit2 area lmbah klng ni sbb dulu blaja uitm s.alam..tq bro nanti smpai masa sy call..nk beli bln 1 ni sbb alang2 sgt ujung thn takut value drop. xsbr dah rasa nya nie..mntk2 la harga xnaik bln 1 thn dpn nie.. aminnn ya rabbal aaalaminn.



    harap2 insyallah....

    Sponsored content

    Re: beli kips di lembah Klang dengan harga lebih murah

    Post by Sponsored content Today at 9:55 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:55 am