Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Share

    SWAN666

    berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by SWAN666 on Tue Dec 20, 2011 2:43 pm

    Evil or Very Mad

    Matthew

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by Matthew on Tue Dec 20, 2011 4:49 pm

    Bro ape dah jadi cerita skit???

    SWAN666

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by SWAN666 on Wed Dec 21, 2011 9:41 pm

    Habis tempat kunci ku dirogolnya~ nasib baek pencuri tak bertauliah. ntah macam mana MASTERKEY buatan sendirinya patah di tengah jalan. kalau tak putih mato sey~ No aku parking depan rumah. betul-betul depan pintu. berani dia nak try... huh. peringatan untuk semua sila lah kunci moto bila parking walaupun kek dopan rumah sendiri. sebab time pencuri tu try dalam pukul 11 tengah hari aku pulak boleh terlupa nak lock disc.. Sleep

    Mr Brightside

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by Mr Brightside on Wed Dec 21, 2011 10:52 pm

    Peringatan buat semua kipper,aku parking dlm pagar umah pn mangga 1 disclock 1,tak kira la siang mlm,tu pn hati tk tenteram lgi Crying or Very sad Crying or Very sad yg penting bertawakal jelah..

    zenkage

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by zenkage on Thu Dec 22, 2011 4:12 am

    Giler ah...pasni aku nk buat pintu kt bilik tidur aku la....

    Matthew

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by Matthew on Thu Dec 22, 2011 9:51 am


    Wow sampai macam tu ka....ni rumah teres ke bro??boleh pulak diorang berani try tarik stunt macam ni..kurang asam.. No

    xplay85

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by xplay85 on Thu Dec 22, 2011 12:31 pm

    KEPALA OTAK TGH HIGH, DA XTAKUT MATI..2 PSL BERANI WAT KEJE2 BODO 2..

    xplay85

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by xplay85 on Thu Dec 22, 2011 12:50 pm

    tension..bile la sindiket curi kips ni nk tumpas..manela tau bleh dpt balik moto yg ilang awal tahun lepas ;-p

    Matthew

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by Matthew on Thu Dec 22, 2011 1:26 pm

    [quote="xplay85"]tension..bile la sindiket curi kips ni nk tumpas..manela tau bleh dpt balik moto yg ilang awal tahun lepas ;-p[/quote]

    Rilex bro..mesti dapat punyalah..Bangang2 ni curi motor kat lembah klang pastu pakai nak merompak kat area luar kawasan...cam sial tul...

    zenkage

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by zenkage on Thu Dec 22, 2011 5:20 pm

    impossible kot......bese dorang barai motor tu within 24 hours after theft.thats what i know la

    casterside

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by casterside on Sun Jan 01, 2012 3:28 pm

    peh berani sungguh depa ni mmg xtakut masuk neraka betul.125z sy pernah kene curi dlm pagar rumah siap lock lg. sedar2 pagar dah kena potong ntah bila masa perompak ni angkut. pe yg sy buat skrg nie tambat dgn rantai besi besar jari yg disambungkn dgn wall plug tanam dlm konkrit.

    Matthew

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by Matthew on Mon Jan 02, 2012 9:38 am

    [quote="zenkage"]impossible kot......bese dorang barai motor tu within 24 hours after theft.thats what i know la[/quote]

    Tapi dari source berita bernama itulah yang dikatakan moto tu digunakan untuk aktiviti perompakan..dipercayai dicuri dari area lembah klang etc...

    zenkage

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by zenkage on Mon Jan 02, 2012 12:21 pm

    oh tu lau sindiket ragut n rompak ek.
    Yg barai 24 hours tu for spare part sale la. (wah macam berpengalaman plak lololol)

    naem

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by naem on Wed Jan 11, 2012 7:24 pm

    aku pun da kene...skang aku da pkai 6 lock...4 blakang 2 kat depan..kalu ilang gak x tau laa...

    lone_rangers88

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by lone_rangers88 on Sun Jan 15, 2012 12:18 am

    Bro aku baru beli semalam motor krr150..
    Seram sejuk tak leh tido malam aku,sebab aku duk flat jer..
    so kene pakai lock yg paling mahal yg mane satu bro..??
    aku takut,dah lock 5tempat,tapi still kene rembat..
    help me bro..!!
    motor installment lagi tu..
    ;(

    ninja_cherasbt9

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by ninja_cherasbt9 on Mon Jan 16, 2012 10:25 am

    lone_rangers88 wrote:Bro aku baru beli semalam motor krr150..
    Seram sejuk tak leh tido malam aku,sebab aku duk flat jer..
    so kene pakai lock yg paling mahal yg mane satu bro..??
    aku takut,dah lock 5tempat,tapi still kene rembat..
    help me bro..!!
    motor installment lagi tu..
    ;(


    beli xena...ada alarm...rege dlm....180 kot

    lone_rangers88

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by lone_rangers88 on Mon Jan 16, 2012 9:43 pm

    mahal tak mahal..aku terpakse beli bro..tenkiu..
    nak join lepak2,geng kips kl kat mane erk..??

    ninja_cherasbt9

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by ninja_cherasbt9 on Tue Jan 17, 2012 10:37 am

    lone_rangers88 wrote:mahal tak mahal..aku terpakse beli bro..tenkiu..
    nak join lepak2,geng kips kl kat mane erk..??


    kl kat mana.......bersepah tmpt tts nie......ampang ada...sunway ada ...k.dmsara ada.....

    lone_rangers88

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by lone_rangers88 on Tue Jan 17, 2012 12:16 pm

    Yeker bro ninja??sy stay sentul..slalu lepak ampang kt mane??bro pakai kips se ker ape ni..

    mohd fareeq

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by mohd fareeq on Tue Jan 17, 2012 1:59 pm

    lone_rangers88 wrote:Yeker bro ninja??sy stay sentul..slalu lepak ampang kt mane??bro pakai kips se ker ape ni..

    dia org selalu lepak kat2 taman kosas kalau x silap. setiap hari rabu mlm khamis dlm pukul 9 mlm ke atas.

    crazeechildz

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by crazeechildz on Fri Jan 27, 2012 8:42 pm

    ninja_cherasbt9 wrote:
    lone_rangers88 wrote:Bro aku baru beli semalam motor krr150..
    Seram sejuk tak leh tido malam aku,sebab aku duk flat jer..
    so kene pakai lock yg paling mahal yg mane satu bro..??
    aku takut,dah lock 5tempat,tapi still kene rembat..
    help me bro..!!
    motor installment lagi tu..
    ;(


    beli xena...ada alarm...rege dlm....180 kot

    bro..kat mane aku ley dpt lock ni ?? rekemen cket,law ade mebe2 yg niage ke..mane taw le dapat diskaun cket Laughing

    zhafri

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by zhafri on Sat Jan 28, 2012 4:17 am

    info utk lock.....kalo mampu bli la mangga tri-circle yg ori punya bli la 4, cari kat kedai kunci jgn cari kat hardware ataupon bli mangga old school warne hitam kasar name die Globe....saiz utk mangga mestilah ngam2 dgn spoket jgn bg ade ruang lansung kalo x pencuri pahat je mangga tu....disk lock pakai Xena memang tahan pastu nak xtra sket pakai forklock yg xde lobang supaya die x bole cungkil....pastu tukar kunci bunga skang pencuri byk guna masterkey dan T utk start motor kalo nak bagus punya cari yg bentuk nazi,bentuk laen pon ade tapi cari yg ori....pasang hidden suis pastu doa bace ayat kursi dan selawat dan tawakal.......insyaallah selamat

    Matthew

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by Matthew on Sat Jan 28, 2012 10:08 am


    Pakai Yale....Ori...doa kuat....End of story... lol!

    lone_rangers88

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by lone_rangers88 on Sat Jan 28, 2012 10:33 am

    الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِين..info dah sgt2 cukup dan berguna.
    Terima kasih.السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

    zenkage

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by zenkage on Sat Jan 28, 2012 4:34 pm

    Terbaeek mr Zhafri

    Sponsored content

    Re: berani dio orang nak rembat kips aku!!??

    Post by Sponsored content Today at 4:25 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:25 am