Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Ape Pendapat anda???

    Share

    Matthew

    Ape Pendapat anda???

    Post by Matthew on Thu Dec 22, 2011 5:19 pm


    Kalau dibandingkan dengan Rider on the road dan Rider track,,rider yang mane lebih teknikal dari segi handling performances dan lagi mahir..misalkata kedua2 rider ni bertembung kat jalan dan di trek...rider yang mane lebih handal?????... ape kate Geng2???? Question Question

    ranjau_berduri

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by ranjau_berduri on Thu Dec 29, 2011 12:14 pm

    seperti ISLE OF MAN TT dengan MotoGP???


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    ninja_cherasbt9

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by ninja_cherasbt9 on Thu Dec 29, 2011 12:26 pm

    ranjau_berduri wrote:seperti ISLE OF MAN TT dengan MotoGP???


    for sure ISLE OF MAN TT..........

    turbonoshayabusa

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by turbonoshayabusa on Thu Dec 29, 2011 2:59 pm

    ninja_cherasbt9 wrote:
    ranjau_berduri wrote:seperti ISLE OF MAN TT dengan MotoGP???


    for sure ISLE OF MAN TT..........

    Mana boleh banding bro, tak pernah ada satu pemenang Isle of Man rider pernah menang World Superbike dan tak ada pernah pemenang World Superbike rider pernah menang TT Isle of Man, NorthWest 200, etc... apples and oranges... Very Happy

    ranjau_berduri

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by ranjau_berduri on Thu Dec 29, 2011 4:31 pm

    soalan terlampau subjektif neh...


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    ninja_cherasbt9

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by ninja_cherasbt9 on Thu Dec 29, 2011 9:55 pm

    turbonoshayabusa wrote:
    ninja_cherasbt9 wrote:
    ranjau_berduri wrote:seperti ISLE OF MAN TT dengan MotoGP???


    for sure ISLE OF MAN TT..........

    Mana boleh banding bro, tak pernah ada satu pemenang Isle of Man rider pernah menang World Superbike dan tak ada pernah pemenang World Superbike rider pernah menang TT Isle of Man, NorthWest 200, etc... apples and oranges... Very Happy



    pendek kata......individual skill......semua terbaekkkk......peace yow....

    ranjau_berduri

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by ranjau_berduri on Fri Dec 30, 2011 8:57 am

    kalo panjang yang kata??


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    ninja_cherasbt9

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by ninja_cherasbt9 on Fri Dec 30, 2011 11:13 am

    klu panjang......takut senak plak........(tank motor ..Smile

    Matthew

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by Matthew on Mon Jan 02, 2012 9:58 am

    [quote="turbonoshayabusa"][quote="ninja_cherasbt9"][quote="ranjau_berduri"]seperti ISLE OF MAN TT dengan MotoGP???[/quote]


    for sure ISLE OF MAN TT..........[/quote]

    Mana boleh banding bro, tak pernah ada satu pemenang Isle of Man rider pernah menang World Superbike dan tak ada pernah pemenang World Superbike rider pernah menang TT Isle of Man, NorthWest 200, etc... apples and oranges... Very Happy [/quote]

    So memmang kesimpulanya kedua2 rider ni mahir dalam trek masing2..kedua2nya ade kelebihan dan kekurangan masing2..TAPI kalau dilihatkan pada moto gp..aspeknye tertumpu pada strategic and conquering technique kalau pada isle of man tt tertumpu pada top speed,evade maneuver dan strategic riding..saya rase isle of man tt lebih technikal pasai safety features lansung takde trek yang yang berliku malah merbahaya tampa safety features, memmang takde chance untuk survival,takde marshall nak tolong, takde red,yellow flag semua..ape kate geng pada moto gp?? Question Question

    turbonoshayabusa

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by turbonoshayabusa on Mon Jan 02, 2012 6:28 pm

    Matthew wrote:
    turbonoshayabusa wrote:
    ninja_cherasbt9 wrote:
    ranjau_berduri wrote:seperti ISLE OF MAN TT dengan MotoGP???


    for sure ISLE OF MAN TT..........

    Mana boleh banding bro, tak pernah ada satu pemenang Isle of Man rider pernah menang World Superbike dan tak ada pernah pemenang World Superbike rider pernah menang TT Isle of Man, NorthWest 200, etc... apples and oranges... Very Happy

    So memmang kesimpulanya kedua2 rider ni mahir dalam trek masing2..kedua2nya ade kelebihan dan kekurangan masing2..TAPI kalau dilihatkan pada moto gp..aspeknye tertumpu pada strategic and conquering technique kalau pada isle of man tt tertumpu pada top speed,evade maneuver dan strategic riding..saya rase isle of man tt lebih technikal pasai safety features lansung takde trek yang yang berliku malah merbahaya tampa safety features, memmang takde chance untuk survival,takde marshall nak tolong, takde red,yellow flag semua..ape kate geng pada moto gp?? Question Question

    Nak kata IOMTT top speed lebih tinggi dari MotoGP pun bukan bro. MotoGP highest achieved top speed 349kmh di Mugello (Pedrosa) manakala top speed paling tinggi untuk IOM adalah 331kmh on Sulby Straights (Bruce Anstey GSXR1000) - unofficial because it was during practise dan 323kmh (Cameron Donald GSV-R MotoGP Bike) - official. Tapi kalau nak kata AVERAGE speed, road racing mempunyai average speed paling tinggi, 133.9mph (~215.4kmh) di buat oleh Bruce Anstey tahun lepas di Ulster GP... ini bermakna Road Racing riders ini berada di keadaan wide open throttle yang lebih lama dan circuit road racing ini mempunyai lebih high speed sections. Kebanyakkan road racers apabila ditanya apa beza riding diantara short track dan road racing dan hampir semua berkata untuk road racing teknik 'slow in fast out' digunakkan kalau nak dibanding dengan short track. Nak kata telo besar, confirm road racing. Silap pulas throttle, masuk dapur orang beb... lol! lol! lol! Nak kata eksotik, MotoGP le... cheers

    Matthew

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by Matthew on Tue Jan 03, 2012 5:20 pm


    So rider yang terbuka pada risiko tinggi adalah IOMTT riders laa..so mereka lebih arif pada obstacle evading and fast turn..daripada moto GP yang menggunakan trek yang sama pada setiap lap...lebih pada safety..tak payah masuk dapur rumah orang huhuhu...

    Sponsored content

    Re: Ape Pendapat anda???

    Post by Sponsored content Today at 4:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:09 pm