Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS

    sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Share

    casterside

    sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by casterside on Sat Dec 31, 2011 7:22 am

    nak share pendapat mengenai sticker monster energy.
    terbaca dlm 1 blog yg mana tulisan Monster Energy tersebut dikatakan mempunyai tanda salib yang tersembunyi. Jika diteliti secara terperinci pada huruf 'O' di tulisan tersebut, jelas ianya merupakan lambang salib yang disambung hingga membentuk huruf 'O'. Mungkin ini salah satu taktik barat bagi menyesatkan akidah umat Islam.
    adakah ini betul atau seccara kebetulan..

    1 lg huruf 'M' yang semacam kesan cakaran itu adalah gabungan dari huruf 'V' dalam bahasa Hebrew. Yang seakan nombor '7' tu. Dan huruf 'V' tu adalah huruf ke-6 dalam susunan huruf Hebrew. Jadi ia sengaja disusun 3 kali membentuk huruf 'M'. 666 mesej satanic.(yg ni sy xfhm sgt)


    [img][/img]


    Matthew

    Re: sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by Matthew on Sat Dec 31, 2011 4:00 pm


    Bro... apa yang kamu kate ni pun adalah berita2 yang dikhabar aginkan ini pun dah macam ajaran sesat pun..benda tu adalah satu logo aje memang dah discussed dulu dah kat forum... sedangkan beribu2 yang gunakan imej ni elok2 aje...takde ape yang nak diexploitkan..its just a logo if you see it as a logo..dun research it.. What a Face

    nekman

    Re: sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by nekman on Sat Dec 31, 2011 4:24 pm

    Ia sekadar logo.. Jangan lah lemah sangat.. Tengok lambang 'campur' pun leh nak sesat..
    Kalau was2 dan takut sangat jangan guna..

    turbonoshayabusa

    Re: sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by turbonoshayabusa on Sat Dec 31, 2011 7:14 pm

    Bro, banyak benda dalam hidup kita ni nampak macam M, V, 6, 7 dan sebagainya... jadi tak kan kita nak elak dari semua itu bro... banyak benda2 ni kita lalu/guna/buat setiap hari, habis macam mana bro? Very Happy Kan kan kan? Very Happy

    casterside

    Re: sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by casterside on Sat Dec 31, 2011 8:23 pm

    Matthew wrote:
    Bro... apa yang kamu kate ni pun adalah berita2 yang dikhabar aginkan ini pun dah macam ajaran sesat pun..benda tu adalah satu logo aje memang dah discussed dulu dah kat forum... sedangkan beribu2 yang gunakan imej ni elok2 aje...takde ape yang nak diexploitkan..its just a logo if you see it as a logo..dun research it.. What a Face

    tula pasai..just nk mintak opinion bro2 kippers kt sini..sy pn stuju dgn bro.. jgn terlalu taksub n abaikan kn je berita2 mcmni n yg penting niat kita Smile

    casterside

    Re: sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by casterside on Sat Dec 31, 2011 8:49 pm

    anyway tq for all opinions..pg td tgh survey online nk cari aksesori kips nie tup tup terbaca plak pasai isu nie..smlm dh hantar rombongan meminang siap dgn wang hantaran n InsyaAllah kips SE ku kuar mgu dpn tu yg exited skit tu..plate CCX ???? no tak tau lg...hehe

    turbonoshayabusa

    Re: sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by turbonoshayabusa on Sat Dec 31, 2011 9:44 pm

    casterside wrote:
    Matthew wrote:
    Bro... apa yang kamu kate ni pun adalah berita2 yang dikhabar aginkan ini pun dah macam ajaran sesat pun..benda tu adalah satu logo aje memang dah discussed dulu dah kat forum... sedangkan beribu2 yang gunakan imej ni elok2 aje...takde ape yang nak diexploitkan..its just a logo if you see it as a logo..dun research it.. What a Face

    yg penting niat kita Smile

    +1000! Very Happy

    SWAN666

    Re: sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by SWAN666 on Sun Jan 01, 2012 2:52 am

    666? ape yang pelik nya tentang 666? Neutral

    casterside

    Re: sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by casterside on Sun Jan 01, 2012 9:42 am

    SWAN666 wrote:666? ape yang pelik nya tentang 666? Neutral

    sy pun xpasti la bro..cuma tbaca yg angka 666 ni dlm bhs yunani kononya pkara yg xelok la..sy fkir pun xperlula kita exploit sgt benda2 mcmni takut xjd kerja plak pe yg pnting niat kita la kne ikhlas Smile ..walluhualam Very Happy

    zenkage

    Re: sticker monster energy menyesatkan umat islam!?

    Post by zenkage on Mon Jan 02, 2012 11:27 am

    ok nan*i saya *akkan pakai huruf * lagi ok =P

    * = Tanda salib


    (Sarcasm)


    666 tu macam nombor setan la.tp xpo ah,pegang teguh pada iman,watpe nak takut kat nombor 666 or tanda salib. We have our religion,they have theirs. 5 Waktu sehari,7 hari seminggu, itu pelindung kita =)

    Peace and love brothers.

      Current date/time is Fri Sep 19, 2014 1:46 pm