Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Share

    paeach

    TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by paeach on Sat Jan 07, 2012 4:18 pm

    setelah berbincang dan mendapat persetujuan Penghulu KiPS (Kipas) ,
    kami akan mengadakan TTS 1st 2012 di Putrajaya pada siang hari.. (selalunya malam je) afro geek

    Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS !!
    Mari kita GEGAR !!!!!


    cheers cheers cheers cheers cheers cheers



    Kawasaki - Lets The Good Times Roll !!

    Tarikh : 22 JANUARI 2012 (AHAD)
    Masa : 9.00 PAGI - 1.00 PETANG
    Lokasi berkumpul (RV) : Putrajaya (berhadapan Masjid Putrajaya) - aktiviti photoshoot
    Lokasi TTS : Presint 9, Putrajaya (mamak kembar P9) / pergi autoshow kat Presint 18



    Matlamat utama TTS ini adalah mengumpulkan semua rakan2 yg memiliki jentera
    Kawasaki KIPS dan SuperKIPS seperti Victor, KR, ZSR, KRZ dan ZX-RR untuk mengeratkan
    silaturrahim sesama kita serta bertukar2 pengalaman dan pendapat masing2..
    terbuka kepada semua orang..jangan malu2 nak datang..

    cheers cheers cheers king Cool

    sesiapa yang ada camera tu dialu-alukan sangat bawak dan shoot gambar.. geek



    sebarang pertanyan boleh hubungi :
    012-979.6716 ( Kipas - dari Central )
    013-229.8606 ( Zul Faridzul - dari Central )
    017-290.4573 ( PaeacH / Faiz - dari Sepang/Nilai)

    Amacam ada brani ka geng ??
    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil


    Last edited by paeach on Tue Jan 17, 2012 2:59 am; edited 2 times in total

    Matthew

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by Matthew on Sat Jan 07, 2012 4:41 pm


    Dah kene roger dah ni...tapi dengar kate untuk KIPS lame ajekan??

    wadin

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by wadin on Sat Jan 07, 2012 6:34 pm

    salam semua,
    acara yg terbaik untuk tahun ini.....
    marilah kita meramaikan:)

    safe ride

    alldisc

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by alldisc on Sat Jan 07, 2012 7:14 pm

    Perhimpunan ini mengingatkan kembali first gathering kippers thn 2008 di lokasi yg sama ...

    antara yg aku terkenang2 ialah Jibauq dari MBC. lama dah menghilang.

    Matthew

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by Matthew on Sat Jan 07, 2012 9:40 pm


    So ape lagi legend mari kite marmaikan dan kembalikan nostalgia..sewaktu dulu..huhuhu

    kipas

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by kipas on Sat Jan 07, 2012 10:40 pm

    alldisc wrote:Perhimpunan ini mengingatkan kembali first gathering kippers thn 2008 di lokasi yg sama ...

    antara yg aku terkenang2 ialah Jibauq dari MBC. lama dah menghilang.
    tol2...dah lama dier menghilang...tahun ni blom jumpe lg org yg bernama jibauq tuh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    asrolsani

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by asrolsani on Sat Jan 07, 2012 11:34 pm

    akan diusahakan walaupun den keje petang tu....

    paeach

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by paeach on Sun Jan 08, 2012 2:20 pm

    Matthew wrote:
    Dah kene roger dah ni...tapi dengar kate untuk KIPS lame ajekan??

    bro datang je kalau ada masa..zx pun boleh, no problem..
    untuk semua adik beradik kips dan superkips la..
    cheers cheers cheers

    asrolsani wrote:akan diusahakan walaupun den keje petang tu....

    kerja pkul brapa?
    sempat punya la..
    pkul 12 cabut la cepat2..
    kips bro kan laju, Putrajaya-PD xsampai 1jam..
    geek geek

    Matthew

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by Matthew on Sun Jan 08, 2012 3:35 pm


    Ok roger pasti boleh...saya pun kerja, akan gerak skali dengan bro asrol kalau datangle..

    kr150c87

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by kr150c87 on Mon Jan 09, 2012 12:50 am

    alamak saya tak pakai kips,tapi kacuk NSR,TZ, Very Happy

    maklumlah kips gua dah xde dah.tutup kain,bawak pegi bajak sawah je setaun sekali.

    kalau pakai moto labbit RR boleh x?

    wadin

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by wadin on Sat Jan 14, 2012 3:54 pm

    kr150c87 wrote:alamak saya tak pakai kips,tapi kacuk NSR,TZ, Very Happy

    maklumlah kips gua dah xde dah.tutup kain,bawak pegi bajak sawah je setaun sekali.

    kalau pakai moto labbit RR boleh x?

    hi, kau pun tak pakai kips....bagus lah sangat...
    aku sekarang pakai K5 je:)
    so penunggang kips tegar di wajib kan turun....nasib aku tak pakai kips:)
    terima kasih kat faiz(zebra) dan kawan kawan menganjurkan. good job


    safe ride

    cvr_kx3

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by cvr_kx3 on Sun Jan 15, 2012 10:56 am

    as'kum warga kips/zx terutama abang KIPAS
    budak baru join disini
    salam perkenalan
    macam nak join tt p jaya
    tp.......
    moga tt 22/1 nanti yang terbaekkk

    mohd fareeq

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by mohd fareeq on Sun Jan 15, 2012 8:25 pm

    salam semua saya baru disini dan baru gak beli krr, so saya ingat nak join tt ni, tolong infom saya kat mana nak jumpa dan pukul bape tq. ni no. fon saya dan nama saya. 0122496674 (zul)

    jaypan

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by jaypan on Mon Jan 16, 2012 5:23 pm

    Menarik ni....

    wadin

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by wadin on Mon Jan 16, 2012 6:16 pm

    salam,
    bukan selalu dapat buat event mcm ini...
    inilah masa nak basuh motor dan kilat tayar motor:)...

    jaypan

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by jaypan on Mon Jan 16, 2012 6:53 pm

    wadin wrote:salam,
    bukan selalu dapat buat event mcm ini...
    inilah masa nak basuh motor dan kilat tayar motor:)...

    Motor yang tak ble kilat ble pegi tak abg wadin.... Smile

    asrolsani

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by asrolsani on Tue Jan 17, 2012 2:29 am

    dukacita dimaklumkan...22/1 den tak pegi putrajaya...den pegi sampai sepang je... What a Face

    paeach

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by paeach on Tue Jan 17, 2012 2:42 am

    asrolsani wrote:dukacita dimaklumkan...22/1 den tak pegi putrajaya...den pegi sampai sepang je... What a Face

    wokeh bro no hal..
    cheers cheers cheers

    paeach

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by paeach on Tue Jan 17, 2012 2:49 am

    22hb ni rupanya ada event autoshow kat Putrajaya..boleh la kita singgah skali..

    yeaayy!!



    cheers cheers cheers cheers cheers cheers


    di petik dari Event kat FB ( https://www.facebook.com/events/329801943707662/ ) :

    " KBS AUTOSHOW 2012 (Siri 1) Bersempena dengan Sambutan Kejohanan Futsal 1Malaysia (Parlimen) Peringkat Kebangsaan 2012. Pelbagai acara menarik turut diadakan antaranya Pertandingan RC-Drift, Demo Drift
    & Rolling Burn Out, Demo ICE, Pameran & Jualan, Stunt Show, Muaythai Fit Warrior, Konsert Artis, Cabutan Bertuah dan pelbagai lagi.. Jom kita gegar!

    Tarikh : 21hb & 22hb Januari 2012
    Tempat : Komplek Futsal Presint 18, Putrajaya, WP
    Masa : 10am - 10pm

    SABTU (21hb Jan)
    10 am - RC Drift Competition
    04 pm - Demo Drift & Burn
    07 pm - Demo ICE & Audio

    AHAD (22hb Jan)
    12 pm - Ketibaan Kelab-kelab bermotor
    02 pm - Konsert Artis2 Jemputan
    - Cabutan Hadiah Pengunjun g Bertuah
    - Demo MuayThai Challenge
    - Demo Stunt Riding
    - Demo Audio Bike
    04:00pm - Sesi Pengadilan
    05:30pm - Penyampa an Hadiah Pemenang "



    zulf

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by zulf on Tue Jan 17, 2012 12:06 pm

    Saya baru dlm forum kips adakah saya boleh turut serta?...
    dan lagi satu kepada rider yg duduk sekitar cheras-balakong-kajang boleh la konvoi sekali bersama saya ke Putrajaya...
    terima kasih... Smile

    MasterSpeed

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by MasterSpeed on Wed Jan 18, 2012 10:22 pm

    Lau ade Sape2 Dari N9 Boleh Tak kita Gerak Sekali....Very Happy

    nekman

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by nekman on Wed Jan 18, 2012 11:00 pm

    MasterSpeed wrote:Lau ade Sape2 Dari N9 Boleh Tak kita Gerak Sekali....Very Happy
    Sy pun gerak dari seremban, sesiapa dari seremban sila letak rv point dan masa... Nanti sy follow.. Jumpa kat tol seremban buat nilai ke..

    MasterSpeed

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by MasterSpeed on Wed Jan 18, 2012 11:24 pm

    cantik....kul bape??...pm no nekman....sy dari kuala pilah nanti...main corner2 sat kat bukit putus baru jumpa korang wakakaka

    bainz

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by bainz on Fri Jan 20, 2012 1:55 am

    menarik2...ak joint bro

    E CHAMP

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by E CHAMP on Fri Jan 20, 2012 1:09 pm

    ada group dr utara dak nk p event nie? klau ada aku nk gerak skali! xjdi p pantai timor..rasa jauh,pastu nk kena amik cuti plak....

    Sponsored content

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by Sponsored content Today at 8:29 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:29 pm