Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Share

    MasterSpeed

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by MasterSpeed on Fri Jan 20, 2012 1:21 pm

    lau dari utara wan penang dia mai turun kot.....

    owk_kentang21

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by owk_kentang21 on Sat Jan 21, 2012 1:34 am

    salam to all kippers mmbers.. sy newbie dr ptrajaya.. mmg nk join sgt tts ni tp kbtln ari yg sma sy ada photoshoot wedding plak.. ouch.. potong stim tol la.. 1st time event dh xdpt join.. tp klo pasni jmpe WWD5545 SE kasi horn satu kali.. Laughing

    zhafri

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by zhafri on Sat Jan 21, 2012 7:46 pm

    salam.....nak mintak tips drpd otai2 kips sbb baru kuar ni cara2 nak maintain motor ni bole?

    zhafri

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by zhafri on Sat Jan 21, 2012 8:01 pm

    salam sume......aku baru agkt kips ni bole x join?

    paeach

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by paeach on Sat Jan 21, 2012 8:31 pm

    zhafri wrote:salam sume......aku baru agkt kips ni bole x join?

    ooo brader ni la msg aku td ni.. king
    join je jangan malu2 bro..

    cheers cheers cheers

    E CHAMP

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by E CHAMP on Sat Jan 21, 2012 9:50 pm

    orait...tq brads Very Happy

    zhafri

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by zhafri on Sat Jan 21, 2012 11:12 pm

    abg2 otai kips sila beri tunjuk ajr esok....sy ni muda lagi ni rasenye paling muda

    paeach

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by paeach on Sun Jan 22, 2012 2:14 am

    kepada sesiapa yg nak join tu jgn malu2..
    datang je ke lokasi RV..

    Jumpa esok!

    cheers cheers cheers cheers

    wadin

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by wadin on Sun Jan 22, 2012 11:40 am

    Salam.....
    kalau hujan pun turun ke?Smile....aku dah dengar byk alasan.
    Jgn buat org tunggu...

    safe ride

    paeach

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by paeach on Sun Jan 22, 2012 10:25 pm

    Jutaan terima kasih kepada yang datang..
    maaf atas segala kekurangan event siang tadi..

    tahniah kepada semua !


    Lets the good times roll !


    cheers cheers cheers cheers


    gambar akan di upload nnti kat ruang galeri..


    layan gambar kat FB sy dulu :
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.296969763684678.63292.100001149700475&type=1

    MasterSpeed

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by MasterSpeed on Sun Jan 22, 2012 10:30 pm

    Best Ye Korang...Rugi Tak Dapat Follow...

    paeach

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by paeach on Mon Jan 23, 2012 12:42 am

    gambar sudah upload kat galeri kips!!

    http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers


    siapa yg ada amik gambar tu upload jgk yee..

    kipas

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by kipas on Mon Jan 23, 2012 11:14 pm

    jutaan terima kasih kpd sume yg datang...moto astalavista ok ka???moto yg kembar nekman ok tak???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kipas

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by kipas on Mon Jan 23, 2012 11:36 pm

    sori geng...terpaksa balik awal...tak sempat nak bergambar masa petang tuh...de kenduri kat kampung...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    nekman

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by nekman on Tue Jan 24, 2012 11:13 am

    kipas wrote:jutaan terima kasih kpd sume yg datang...moto astalavista ok ka???moto yg kembar nekman ok tak???

    Nama owner zsr tuh syafizul, duk seremban... area bukit chedang..
    Moto dia jangan risau... sampai ngan selamat pergi dan balik... memang tip top...

    Astalavista telah selamat sampai ke terengganu pagi semalam, ride solo jer..
    moto memang banyak kali down... tapi sy respek semangat dia bersusah payah nak turun jumpa kenkawan kat central.

    "Muka succiiii... hati kental"

    kipas

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by kipas on Tue Jan 24, 2012 8:02 pm

    nekman wrote:
    kipas wrote:jutaan terima kasih kpd sume yg datang...moto astalavista ok ka???moto yg kembar nekman ok tak???

    Nama owner zsr tuh syafizul, duk seremban... area bukit chedang..
    Moto dia jangan risau... sampai ngan selamat pergi dan balik... memang tip top...

    Astalavista telah selamat sampai ke terengganu pagi semalam, ride solo jer..
    moto memang banyak kali down... tapi sy respek semangat dia bersusah payah nak turun jumpa kenkawan kat central.

    "Muka succiiii... hati kental"
    alhamdulillah...semua selamat pergi dan balik...lain tahun kite kumpul lg k....


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    MasterSpeed

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by MasterSpeed on Tue Jan 24, 2012 8:07 pm

    Insyallah..Next Event Sy Mencadang Kan Kita Wat Aktiviti Bermandi Manda Sekali Perjumpaan Ramai2 Antara Semua KIPS....baru syokkk...he3...Area Semua Org Leh Datang Cadang Ye Dekat ULU YAM pun best..Very Happy

    AsTaLaVisTa

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by AsTaLaVisTa on Wed Jan 25, 2012 12:42 pm

    nekman wrote:
    kipas wrote:jutaan terima kasih kpd sume yg datang...moto astalavista ok ka???moto yg kembar nekman ok tak???

    Nama owner zsr tuh syafizul, duk seremban... area bukit chedang..
    Moto dia jangan risau... sampai ngan selamat pergi dan balik... memang tip top...

    Astalavista telah selamat sampai ke terengganu pagi semalam, ride solo jer..
    moto memang banyak kali down... tapi sy respek semangat dia bersusah payah nak turun jumpa kenkawan kat central.

    "Muka succiiii... hati kental"

    Huhu...Thanks kat kengkawan...Lambat sket sampai kat kg coz ujan lebat kat area KL..4 kali berenti berteduh...Last kat Gombak. Basah jugak la. Lepas moto prob kat Stesen Minyak Petronas Putrajaya...Sebelum tu cam nekman cakap moto x bleh idup (minyak overflow) sebelum pegi TTS. Ikutkan saya ride skali ngan dier.. Saya suruh pegi dulu kot2 moto x bleh idup. Pukul 2 pagi pada 23 Januari kena lagi kat Marang,Trg...Lock spoket depan yg nut 2 bijik tu gigi daa loose..Patutla semacam je bunyi kat belah spoket depan masa kat highway area Maran, Pahang. Spoket depan bleh tarik keluar ngan tangan je...Kg lagi 30km. Kebetulan geng KIPS kg dekat area situ..Check phone no ader..Roger ngan bro Shaba..Alhamdulillah dapat..So bawak moto pelan2 diiringi oleh bro Shaba..Parking kat umah dier ..then sruh org umah amik ngan keta..Ptg lepas asar baru datang repair & bawak balik moto..Alhamdulillah syukur selamat sampai Kuala Terengganu tanpa masalah. Ni la 1st time saya join mega TTS. Memang kena ngan time tu coz kebetulan ada kat area Nilai. Memang meriah... Leh kenal ngan geng2 KIPS. Sepatutnya saya daa kena balik pada hari Jumaat or Sabtu.. Politik ngan org umah cakap...Ader hal yg x setel lagi..X bleh balik lagi...Terpaksa tipu sunat...Daa berlori2 dosa kat bini...Mintak maap Yang....Abg x main pompuan...main moto jeee...Jangan Maraaa aaa..!!!..Huhu... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    jaypan

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by jaypan on Wed Jan 25, 2012 1:18 pm

    Baru la dapat bersua muka semua....dalam forum ramah...luar forum lagi ramah....hehehehhe

    Kipas - kr power
    Zhafri - rr baru 4 hari
    Astalavista - NSR sp
    Paeach - Zsr zebra
    Nekman - zsr otai Jb
    Alldisc - KRZ power

    Ni yang nampak dalam forum ngepost di title ini...


    Lain-lain nama dalam forum tak kenal...dalam fb insyaAllah dapat cam....

    Ambe pon terpaksa gerak awal, tak dapat nak ke autoshow......

    kipas

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by kipas on Wed Jan 25, 2012 2:59 pm

    AsTaLaVisTa wrote:
    nekman wrote:
    kipas wrote:jutaan terima kasih kpd sume yg datang...moto astalavista ok ka???moto yg kembar nekman ok tak???

    Nama owner zsr tuh syafizul, duk seremban... area bukit chedang..
    Moto dia jangan risau... sampai ngan selamat pergi dan balik... memang tip top...

    Astalavista telah selamat sampai ke terengganu pagi semalam, ride solo jer..
    moto memang banyak kali down... tapi sy respek semangat dia bersusah payah nak turun jumpa kenkawan kat central.

    "Muka succiiii... hati kental"

    Huhu...Thanks kat kengkawan...Lambat sket sampai kat kg coz ujan lebat kat area KL..4 kali berenti berteduh...Last kat Gombak. Basah jugak la. Lepas moto prob kat Stesen Minyak Petronas Putrajaya...Sebelum tu cam nekman cakap moto x bleh idup (minyak overflow) sebelum pegi TTS. Ikutkan saya ride skali ngan dier.. Saya suruh pegi dulu kot2 moto x bleh idup. Pukul 2 pagi pada 23 Januari kena lagi kat Marang,Trg...Lock spoket depan yg nut 2 bijik tu gigi daa loose..Patutla semacam je bunyi kat belah spoket depan masa kat highway area Maran, Pahang. Spoket depan bleh tarik keluar ngan tangan je...Kg lagi 30km. Kebetulan geng KIPS kg dekat area situ..Check phone no ader..Roger ngan bro Shaba..Alhamdulillah dapat..So bawak moto pelan2 diiringi oleh bro Shaba..Parking kat umah dier ..then sruh org umah amik ngan keta..Ptg lepas asar baru datang repair & bawak balik moto..Alhamdulillah syukur selamat sampai Kuala Terengganu tanpa masalah. Ni la 1st time saya join mega TTS. Memang kena ngan time tu coz kebetulan ada kat area Nilai. Memang meriah... Leh kenal ngan geng2 KIPS. Sepatutnya saya daa kena balik pada hari Jumaat or Sabtu.. Politik ngan org umah cakap...Ader hal yg x setel lagi..X bleh balik lagi...Terpaksa tipu sunat...Daa berlori2 dosa kat bini...Mintak maap Yang....Abg x main pompuan...main moto jeee...Jangan Maraaa aaa..!!!..Huhu... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    alhamdulillah selamat sampai...kite jumpe lg lain kali...
    bile la plak moto aku nak sampai pantai timur... Rolling Eyes


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    kipas

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by kipas on Wed Jan 25, 2012 3:00 pm

    jaypan wrote:Baru la dapat bersua muka semua....dalam forum ramah...luar forum lagi ramah....hehehehhe

    Kipas - kr power
    Zhafri - rr baru 4 hari
    Astalavista - NSR sp
    Paeach - Zsr zebra
    Nekman - zsr otai Jb
    Alldisc - KRZ power

    Ni yang nampak dalam forum ngepost di title ini...


    Lain-lain nama dalam forum tak kenal...dalam fb insyaAllah dapat cam....

    Ambe pon terpaksa gerak awal, tak dapat nak ke autoshow......
    tak power la bang...semput de la...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    jaypan

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by jaypan on Wed Jan 25, 2012 3:38 pm

    kipas wrote:
    AsTaLaVisTa wrote:
    nekman wrote:
    kipas wrote:jutaan terima kasih kpd sume yg datang...moto astalavista ok ka???moto yg kembar nekman ok tak???

    Nama owner zsr tuh syafizul, duk seremban... area bukit chedang..
    Moto dia jangan risau... sampai ngan selamat pergi dan balik... memang tip top...

    Astalavista telah selamat sampai ke terengganu pagi semalam, ride solo jer..
    moto memang banyak kali down... tapi sy respek semangat dia bersusah payah nak turun jumpa kenkawan kat central.

    "Muka succiiii... hati kental"

    Huhu...Thanks kat kengkawan...Lambat sket sampai kat kg coz ujan lebat kat area KL..4 kali berenti berteduh...Last kat Gombak. Basah jugak la. Lepas moto prob kat Stesen Minyak Petronas Putrajaya...Sebelum tu cam nekman cakap moto x bleh idup (minyak overflow) sebelum pegi TTS. Ikutkan saya ride skali ngan dier.. Saya suruh pegi dulu kot2 moto x bleh idup. Pukul 2 pagi pada 23 Januari kena lagi kat Marang,Trg...Lock spoket depan yg nut 2 bijik tu gigi daa loose..Patutla semacam je bunyi kat belah spoket depan masa kat highway area Maran, Pahang. Spoket depan bleh tarik keluar ngan tangan je...Kg lagi 30km. Kebetulan geng KIPS kg dekat area situ..Check phone no ader..Roger ngan bro Shaba..Alhamdulillah dapat..So bawak moto pelan2 diiringi oleh bro Shaba..Parking kat umah dier ..then sruh org umah amik ngan keta..Ptg lepas asar baru datang repair & bawak balik moto..Alhamdulillah syukur selamat sampai Kuala Terengganu tanpa masalah. Ni la 1st time saya join mega TTS. Memang kena ngan time tu coz kebetulan ada kat area Nilai. Memang meriah... Leh kenal ngan geng2 KIPS. Sepatutnya saya daa kena balik pada hari Jumaat or Sabtu.. Politik ngan org umah cakap...Ader hal yg x setel lagi..X bleh balik lagi...Terpaksa tipu sunat...Daa berlori2 dosa kat bini...Mintak maap Yang....Abg x main pompuan...main moto jeee...Jangan Maraaa aaa..!!!..Huhu... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    alhamdulillah selamat sampai...kite jumpe lg lain kali...
    bile la plak moto aku nak sampai pantai timur... Rolling Eyes

    Nak berkonvoi ke pantai timur plak ke....hehehehe

    Ambe da sampai awal 2010.....siap ade rxs sebiji.....terpaksa la follow kelajuan rxs......konvoi santai....rpm 5.5k...hahaha...


    AsTaLaVisTa

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by AsTaLaVisTa on Thu Jan 26, 2012 10:25 am

    jaypan wrote:
    kipas wrote:
    AsTaLaVisTa wrote:
    nekman wrote:
    kipas wrote:jutaan terima kasih kpd sume yg datang...moto astalavista ok ka???moto yg kembar nekman ok tak???

    Nama owner zsr tuh syafizul, duk seremban... area bukit chedang..
    Moto dia jangan risau... sampai ngan selamat pergi dan balik... memang tip top...

    Astalavista telah selamat sampai ke terengganu pagi semalam, ride solo jer..
    moto memang banyak kali down... tapi sy respek semangat dia bersusah payah nak turun jumpa kenkawan kat central.

    "Muka succiiii... hati kental"

    Huhu...Thanks kat kengkawan...Lambat sket sampai kat kg coz ujan lebat kat area KL..4 kali berenti berteduh...Last kat Gombak. Basah jugak la. Lepas moto prob kat Stesen Minyak Petronas Putrajaya...Sebelum tu cam nekman cakap moto x bleh idup (minyak overflow) sebelum pegi TTS. Ikutkan saya ride skali ngan dier.. Saya suruh pegi dulu kot2 moto x bleh idup. Pukul 2 pagi pada 23 Januari kena lagi kat Marang,Trg...Lock spoket depan yg nut 2 bijik tu gigi daa loose..Patutla semacam je bunyi kat belah spoket depan masa kat highway area Maran, Pahang. Spoket depan bleh tarik keluar ngan tangan je...Kg lagi 30km. Kebetulan geng KIPS kg dekat area situ..Check phone no ader..Roger ngan bro Shaba..Alhamdulillah dapat..So bawak moto pelan2 diiringi oleh bro Shaba..Parking kat umah dier ..then sruh org umah amik ngan keta..Ptg lepas asar baru datang repair & bawak balik moto..Alhamdulillah syukur selamat sampai Kuala Terengganu tanpa masalah. Ni la 1st time saya join mega TTS. Memang kena ngan time tu coz kebetulan ada kat area Nilai. Memang meriah... Leh kenal ngan geng2 KIPS. Sepatutnya saya daa kena balik pada hari Jumaat or Sabtu.. Politik ngan org umah cakap...Ader hal yg x setel lagi..X bleh balik lagi...Terpaksa tipu sunat...Daa berlori2 dosa kat bini...Mintak maap Yang....Abg x main pompuan...main moto jeee...Jangan Maraaa aaa..!!!..Huhu... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    alhamdulillah selamat sampai...kite jumpe lg lain kali...
    bile la plak moto aku nak sampai pantai timur... Rolling Eyes

    Nak berkonvoi ke pantai timur plak ke....hehehehe

    Ambe da sampai awal 2010.....siap ade rxs sebiji.....terpaksa la follow kelajuan rxs......konvoi santai....rpm 5.5k...hahaha...


    Slamat datang weeeiii...Rama-rama...Anok2 dare..Comel2 blakeeeee....Na na na na Teganu Kiterrr... Laughing Laughing

    Sponsored content

    Re: TTS Siang di Putrajaya | Mari kita kumpulkan semua generasi KIPS dan SuperKIPS

    Post by Sponsored content Today at 8:25 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:25 am