Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Share

    ijam65

    MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by ijam65 on Fri Jan 13, 2012 9:56 am

    salam.. saya baru saja join group nie..
    saya baru saja amik kips , saya ada masaalah dngan keselamatan moto saya ,bab saya tinggal di rumah flat.. biase la kan rumah flat , bnyak masaalah ..
    nak tnye pendapan korang sume mcm mne nk settle masaalah nie.. huhu Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

    Matthew

    Re: MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by Matthew on Fri Jan 13, 2012 10:21 am


    Parking dalam rumah le kalau level 1..kalau tak mangga beratus2 keliling moto biar ade chain dengan moto sebelah pun takpe..huhu..pakai alarm kat muto tu..dan gunakan hidden switch.. study

    faizalmeta

    Re: MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by faizalmeta on Fri Jan 13, 2012 9:33 pm

    kunci spoket , dis brek ,fork depan - guna lock xena lock & abloy , wt hidden suis, beramah mesra dgn org sekitar flat teutama flat bwh supaya diorang knl owner moto , las doa je la

    xplay85

    Re: MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by xplay85 on Sat Jan 14, 2012 12:00 pm

    Post anda ni mbuatkn pncuri2 bkobar2 nk tau lokasi tmpt tinggal anda, target mudah..kalo bleh jgn dedahkn tmpt tinggal or no plat (gune no plat pun diorg bleh detect alamat) anda kat dlm forum ni..skrg ni parking kat tmpt ramai org pun xslmt, manusia smakin selfish,slagi bkan moto/kreta diorg yg kene curi, diorg wat bodo je,xnk masuk campur... 2 psl pncuri smakin brani mncuri kat tmpt awam...

    Matthew

    Re: MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by Matthew on Sat Jan 14, 2012 1:17 pm


    Haaaaa ni pun point yang betul..mungkin pencuri boleh gunakan forum ni sebagai traccker nak curi kips haa..berhati-hati wahai kawan2... bounce No

    mohd fareeq

    Re: MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by mohd fareeq on Tue Jan 17, 2012 2:14 pm

    Matthew wrote:
    Haaaaa ni pun point yang betul..mungkin pencuri boleh gunakan forum ni sebagai traccker nak curi kips haa..berhati-hati wahai kawan2... bounce No

    yang paling penting kita bertawakal pada NYA..

    gojoil

    Re: MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by gojoil on Tue Jan 17, 2012 5:18 pm

    aku suka pendapat nih.kemingkinan besar tu ada untuk pencuri jadikan forum ni sebagai tracker. Sad

    ijam65

    Re: MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by ijam65 on Tue Jan 17, 2012 10:36 pm

    sory reply lambat .. haha ..bzy.. pirat
    thx pendapat korang sume.. " alhamdulillah walaupun baru seminggu pkai , sudah terkenal di area rumah.. haha.,. sebab sudah berkawan dengan mat rempit Very Happy Very Happy Very Happy .. di sekitar. haha.

    Matthew

    Re: MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by Matthew on Mon Jan 23, 2012 12:51 am

    [quote="ijam65"] sory reply lambat .. haha ..bzy.. pirat
    thx pendapat korang sume.. " alhamdulillah walaupun baru seminggu pkai , sudah terkenal di area rumah.. haha.,. sebab sudah berkawan dengan mat rempit Very Happy Very Happy Very Happy .. di sekitar. haha.
    [/quote]

    Kawan ok bro..jangan terikut2 aksi ia sekali...haaaaaaa afro

    Sponsored content

    Re: MASAALAH KESELAMATAN MOTOR

    Post by Sponsored content Today at 7:33 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:33 pm