Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Silencer

    Share

    lone_rangers88

    Re: Silencer

    Post by lone_rangers88 on Fri Jan 20, 2012 11:09 pm

    owh...sy kene bnyak belajar lagi..hehe
    kips ni kalau kene hujan,ade problem ker..??
    sy pakai kips se,single seat..betul ker SE lagi laju dari kips rr yg standard..??
    ni dak pomen bagi tau..
    share lah ilmu sikit.. Laughing

    Matthew

    Re: Silencer

    Post by Matthew on Fri Jan 20, 2012 11:54 pm

    Aduii cerita ape ni pulak???... scratch ... takde beza mane pun brooo sama aje..dah pakai single seat tu boleh laju berape kilo kate pomen hang??? tak tau plk saya yang single seat tu toyol berapi... lol!

    asn198

    Re: Silencer

    Post by asn198 on Sat Jan 21, 2012 3:03 am

    casterside wrote:pendapat sy pn slagi dlm warranty bior jer stndard..mtor sy pn bru 300++ km n skali2 mmg kne rembat jgk. kdg2 time enjin sejuk skali start bleh idup tp kne main2 trotle skit..bwk dlm keadaan santai dgn skali2 rembat mnyk RM10 dpt dlm 170km..so far so good..

    Yup,standard paling jimat bro...the best... cheers cheers cheers

    asn198

    Re: Silencer

    Post by asn198 on Sat Jan 21, 2012 3:07 am

    lone_rangers88 wrote:owh...sy kene bnyak belajar lagi..hehe
    kips ni kalau kene hujan,ade problem ker..??
    sy pakai kips se,single seat..betul ker SE lagi laju dari kips rr yg standard..??
    ni dak pomen bagi tau..
    share lah ilmu sikit.. Laughing

    Saya pun budak baru belajar bro...pasal kena hujan ni,saya dengar tank (tank cap) dia senang masuk air kalau asyik kena hujan...ni akan menyebabkan carb masuk air gak...jadi pandai-pandai lah jaga sikit...
    setahu saya,kips se ngan yang biasa xde beza...cuma se colour ijau ngan single seat dia bagi...
    tapi ada sesetengah yang mengatakan cdi dia x same...ntah lah betul ke tak...

    asn198

    Re: Silencer

    Post by asn198 on Sat Jan 21, 2012 3:09 am

    Matthew wrote:Aduii cerita ape ni pulak???... scratch ... takde beza mane pun brooo sama aje..dah pakai single seat tu boleh laju berape kilo kate pomen hang??? tak tau plk saya yang single seat tu toyol berapi... lol!


    Ada bro,bergaya berapi lagi motor kita bro... lol! lol! lol!

    gojoil

    Re: Silencer

    Post by gojoil on Sat Jan 21, 2012 4:44 pm

    moto hijau nih lagi laju lah dari standard.10km dah nampak rr ijau nak datang.laju lah tuh.heh...heh...

    lone_rangers88

    Re: Silencer

    Post by lone_rangers88 on Sat Jan 21, 2012 6:06 pm

    1st day ride,bwak moto kluar kedai..poyo sikit,bakar2..preng..preng..last2 kt traffic light semput,adoi..malu giler..haha..maklum lah,sblum ni bwak ex5 jer,jrang pegang clutch..bro iisi 2T sehari bape kali??apsal 2T aku cpt abes..tension aku..

    asn198

    Re: Silencer

    Post by asn198 on Sat Jan 21, 2012 11:29 pm

    lone_rangers88 wrote:1st day ride,bwak moto kluar kedai..poyo sikit,bakar2..preng..preng..last2 kt traffic light semput,adoi..malu giler..haha..maklum lah,sblum ni bwak ex5 jer,jrang pegang clutch..bro iisi 2T sehari bape kali??apsal 2T aku cpt abes..tension aku..

    bro,kalau semua standard,2t ngan minyak save gile lah bro...2t bro habis cepat cam ne...?cerita sikit...
    kalau bawak santai jer,motor saya boleh pergi 200km dalam minyak rm12...(tu kalau x rev lebih rpm 5 lah motor saya...)
    kalau 2t boleh tahan sekurang-kurang 1800km bagi motor saya...

    asn198

    Re: Silencer

    Post by asn198 on Sat Jan 21, 2012 11:30 pm

    gojoil wrote:moto hijau nih lagi laju lah dari standard.10km dah nampak rr ijau nak datang.laju lah tuh.heh...heh...

    Kelajuan cahaya yer bro...? lol! lol! lol!

    Matthew

    Re: Silencer

    Post by Matthew on Mon Jan 23, 2012 12:14 am

    [quote="asn198"][quote="gojoil"]moto hijau nih lagi laju lah dari standard.10km dah nampak rr ijau nak datang.laju lah tuh.heh...heh...[/quote]

    Kelajuan cahaya yer bro...? lol! lol! lol! [/quote]


    Mane lajunye degan peace..NYE saya overtake mamat pakai kips IJAU ni kat highway?? scratch ..Sebernarnye kalau bro2 sekalian check kat manual book study hanya warna dan single seat tu yang berbeza,lain2 spec moto same aje ini semua bergantung pada rider yang bawak moto tu Cool , kalau dia dah tengah laju dan hang bawak moto KIPS ni cara 4stroke??? Question ....ding ding ding Exclamation Exclamation Exclamation ...MANENYE BANGGGGG huhuhuhu... lol! cherry

    lone_rangers88

    Re: Silencer

    Post by lone_rangers88 on Mon Jan 23, 2012 11:09 am

    Tenkiu2 info sgt berguna..
    Ade problem lagi,2t kt meter dah menyala_nyala..tapi apsal aku check 2t kt dlm tank,masih penuh lagi..kenape erk??meter aku problem ker..ppastu isi minyak pakai shell ron97 elok tak??sorry bro,bnyak soalan..hehe..

    asn198

    Re: Silencer

    Post by asn198 on Mon Jan 23, 2012 9:10 pm

    lone_rangers88 wrote:Tenkiu2 info sgt berguna..
    Ade problem lagi,2t kt meter dah menyala_nyala..tapi apsal aku check 2t kt dlm tank,masih penuh lagi..kenape erk??meter aku problem ker..ppastu isi minyak pakai shell ron97 elok tak??sorry bro,bnyak soalan..hehe..

    lampu 2t memang menyala masa free gear...
    bila dah masuk gear baru lampu tu hilang...cuma lampu dia akan menyala spanjang masa kalau 2t dah xcukup biar pun dah masuk gear ke x...semua ini boleh dibaca di manual book anda...
    pasal minyak ini...tiada jawapan yang confirm lagi...tapi kalao boleh,pakai ron97...cz dengar kata boleh prevent knocking pada engine...anyway,bab ni kena tunggu otai otai lain tolong jawab,saya pun x sure... lol! lol! lol!

    asn198

    Re: Silencer

    Post by asn198 on Mon Jan 23, 2012 9:13 pm

    Matthew wrote:
    asn198 wrote:
    gojoil wrote:moto hijau nih lagi laju lah dari standard.10km dah nampak rr ijau nak datang.laju lah tuh.heh...heh...

    Kelajuan cahaya yer bro...? lol! lol! lol!


    Mane lajunye degan peace..NYE saya overtake mamat pakai kips IJAU ni kat highway?? scratch ..Sebernarnye kalau bro2 sekalian check kat manual book study hanya warna dan single seat tu yang berbeza,lain2 spec moto same aje ini semua bergantung pada rider yang bawak moto tu Cool , kalau dia dah tengah laju dan hang bawak moto KIPS ni cara 4stroke??? Question ....ding ding ding Exclamation Exclamation Exclamation ...MANENYE BANGGGGG huhuhuhu... lol! cherry

    setuju setuju bro...apa-apa pun kips memang syok lah...pick up ada,top pun ada...kawasaki kips memang best lah... cheers cheers cheers

    gojoil

    Re: Silencer

    Post by gojoil on Thu Jan 26, 2012 10:27 am

    asn198 wrote:
    Matthew wrote:
    asn198 wrote:
    gojoil wrote:moto hijau nih lagi laju lah dari standard.10km dah nampak rr ijau nak datang.laju lah tuh.heh...heh...

    Kelajuan cahaya yer bro...? lol! lol! lol!


    Mane lajunye degan peace..NYE saya overtake mamat pakai kips IJAU ni kat highway?? scratch ..Sebernarnye kalau bro2 sekalian check kat manual book study hanya warna dan single seat tu yang berbeza,lain2 spec moto same aje ini semua bergantung pada rider yang bawak moto tu Cool , kalau dia dah tengah laju dan hang bawak moto KIPS ni cara 4stroke??? Question ....ding ding ding Exclamation Exclamation Exclamation ...MANENYE BANGGGGG huhuhuhu... lol! cherry

    setuju setuju bro...apa-apa pun kips memang syok lah...pick up ada,top pun ada...kawasaki kips memang best lah... cheers cheers cheers
    mang tak der beza pon.cuma perbezaan untuk colour dan seat tu jer.tp warna hijau yg terang tu yang membyatkan dia boleh di lihat dari jauh.ini bermakna pada masa org melihat kelibat moto hijau ini, ia sudah dikira sampai.kan laju tuh.(tak kelakar ker??)tapi yg penting kedua2 pon bezz.terbaik dari ladang.

    crazeechildz

    Re: Silencer

    Post by crazeechildz on Fri Jan 27, 2012 8:21 pm

    salam.. lone_rangers88, ko kl area mane ??

    Sponsored content

    Re: Silencer

    Post by Sponsored content Today at 8:29 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:29 pm