Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Share

    owk_kentang21

    salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by owk_kentang21 on Sat Jan 21, 2012 1:53 am

    salam 1malaysia kpd sume wrga kips sedunia..
    sy newbie dlm ini wayang..
    namee:Qamarul
    umo: 23
    kerja: Pejabat Tanah Kolumpo..
    pengalaman: br sebulan lebih & ptame kali gne knderaan 2stroke.. hehe..(hrp adik bradik kips dpt bg tnjuk ajar)



    Last edited by owk_kentang21 on Sat Jan 21, 2012 12:27 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : dangerous)

    nekman

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by nekman on Sat Jan 21, 2012 2:45 am

    Welcome.. Cari kat event.. Ade gathering kat putrajaya 22.1.2012
    Di jemput datang

    zenkage

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by zenkage on Sat Jan 21, 2012 9:53 am

    Alamat jangan dedahkan kat sini........dangerous

    owk_kentang21

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by owk_kentang21 on Sat Jan 21, 2012 1:35 pm

    tq info bro..

    rr_10

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by rr_10 on Sat Jan 21, 2012 7:21 pm

    Salam semua...sy pn org bru join group..bru gk gne 2stroke..harap leh tnjuk ajr ar..

    Matthew

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Matthew on Mon Jan 23, 2012 12:08 am

    Selamat datang dan keep your Add private and confidential ye...

    crazeechildz

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by crazeechildz on Thu Jan 26, 2012 6:42 am

    Salam..saye pon baru join group ni..harap sifu2 sume bole tunjuk ajar =)

    Maverick

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Maverick on Fri Jan 27, 2012 9:31 pm

    Welcome!

    Satu je pesan.. LOCK letak byk2 dan simpan/park motor dlm umah (kat beranda pun tak berapa selamat) waktu mlm.. KIPS ni skang PANASSSSSS!!!!

    kr150c87

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by kr150c87 on Sat Jan 28, 2012 5:00 am

    nak pisang goreng dan teh ais satu bang. Very Happy .bila boleh dapat? What a Face

    lone_rangers88

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by lone_rangers88 on Sat Jan 28, 2012 10:37 am

    السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ..
    Kips tengah panass..
    Nak tanya,selalu otai2 n abang2 lepak area mana??area kl ada tak..

    Matthew

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Matthew on Sat Jan 28, 2012 7:08 pm


    Bersepah merata tempat mengikut tempat kippers masing2 le....anda mau area mane?? Question

    khairul

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by khairul on Mon Jan 30, 2012 11:38 am

    saya budak baru gak..
    nama khairul..
    umur dah 19 dah...
    ada bro boleh tolong bab nak buat geran sebab geran lama dah hilang...
    harap ada yang boleh membantu...

    Matthew

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Matthew on Tue Jan 31, 2012 2:30 am


    Ini kena bawak moto reinspect kat Puspakom bro, pastu baru boleh issue geran baru, polis report kena sertakan sekali..

    khairul

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by khairul on Tue Jan 31, 2012 7:46 am

    dah tak boleh buat dah...sebab dia nak tuan moto gak p
    sy dapat moto tu percumme je...dia dah kawen...
    lagi pun dia seorang peniaga..jadi jarang nak ada masa...
    terima kasih atas segala jawapan bro2 kips ni ia...
    hidup kips...

    Matthew

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Matthew on Tue Jan 31, 2012 8:19 am


    Ok yeke..susah nak bikin geran macam ni, kena tanya pegawai tu boleh pakai surat dari owner tak??

    khairul

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by khairul on Wed Feb 01, 2012 12:32 am

    tima kasih atas maklumat bro...
    sy rasa kn cari lain la moto kips tu
    jadi tak pe la...
    lain masa n lain ketika kt blh bersama...


    hidup kips...

    Sponsored content

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Sponsored content Today at 4:21 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:21 am