Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Share

    owk_kentang21

    salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by owk_kentang21 on Sat Jan 21, 2012 1:53 am

    salam 1malaysia kpd sume wrga kips sedunia..
    sy newbie dlm ini wayang..
    namee:Qamarul
    umo: 23
    kerja: Pejabat Tanah Kolumpo..
    pengalaman: br sebulan lebih & ptame kali gne knderaan 2stroke.. hehe..(hrp adik bradik kips dpt bg tnjuk ajar)



    Last edited by owk_kentang21 on Sat Jan 21, 2012 12:27 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : dangerous)
    avatar
    nekman

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by nekman on Sat Jan 21, 2012 2:45 am

    Welcome.. Cari kat event.. Ade gathering kat putrajaya 22.1.2012
    Di jemput datang
    avatar
    zenkage

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by zenkage on Sat Jan 21, 2012 9:53 am

    Alamat jangan dedahkan kat sini........dangerous

    owk_kentang21

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by owk_kentang21 on Sat Jan 21, 2012 1:35 pm

    tq info bro..
    avatar
    rr_10

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by rr_10 on Sat Jan 21, 2012 7:21 pm

    Salam semua...sy pn org bru join group..bru gk gne 2stroke..harap leh tnjuk ajr ar..
    avatar
    Matthew

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Matthew on Mon Jan 23, 2012 12:08 am

    Selamat datang dan keep your Add private and confidential ye...
    avatar
    crazeechildz

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by crazeechildz on Thu Jan 26, 2012 6:42 am

    Salam..saye pon baru join group ni..harap sifu2 sume bole tunjuk ajar =)
    avatar
    Maverick

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Maverick on Fri Jan 27, 2012 9:31 pm

    Welcome!

    Satu je pesan.. LOCK letak byk2 dan simpan/park motor dlm umah (kat beranda pun tak berapa selamat) waktu mlm.. KIPS ni skang PANASSSSSS!!!!
    avatar
    kr150c87

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by kr150c87 on Sat Jan 28, 2012 5:00 am

    nak pisang goreng dan teh ais satu bang. Very Happy .bila boleh dapat? What a Face
    avatar
    lone_rangers88

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by lone_rangers88 on Sat Jan 28, 2012 10:37 am

    السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ..
    Kips tengah panass..
    Nak tanya,selalu otai2 n abang2 lepak area mana??area kl ada tak..
    avatar
    Matthew

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Matthew on Sat Jan 28, 2012 7:08 pm


    Bersepah merata tempat mengikut tempat kippers masing2 le....anda mau area mane?? Question
    avatar
    khairul

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by khairul on Mon Jan 30, 2012 11:38 am

    saya budak baru gak..
    nama khairul..
    umur dah 19 dah...
    ada bro boleh tolong bab nak buat geran sebab geran lama dah hilang...
    harap ada yang boleh membantu...
    avatar
    Matthew

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Matthew on Tue Jan 31, 2012 2:30 am


    Ini kena bawak moto reinspect kat Puspakom bro, pastu baru boleh issue geran baru, polis report kena sertakan sekali..
    avatar
    khairul

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by khairul on Tue Jan 31, 2012 7:46 am

    dah tak boleh buat dah...sebab dia nak tuan moto gak p
    sy dapat moto tu percumme je...dia dah kawen...
    lagi pun dia seorang peniaga..jadi jarang nak ada masa...
    terima kasih atas segala jawapan bro2 kips ni ia...
    hidup kips...
    avatar
    Matthew

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Matthew on Tue Jan 31, 2012 8:19 am


    Ok yeke..susah nak bikin geran macam ni, kena tanya pegawai tu boleh pakai surat dari owner tak??
    avatar
    khairul

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by khairul on Wed Feb 01, 2012 12:32 am

    tima kasih atas maklumat bro...
    sy rasa kn cari lain la moto kips tu
    jadi tak pe la...
    lain masa n lain ketika kt blh bersama...


    hidup kips...

    Sponsored content

    Re: salam to all kipers mmbers.. saya bdk baru belajar guna motor 2stroke nk mnx izin join group ni..

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Jun 26, 2017 1:29 am