Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    memcari yang mahir

    Share

    khairul

    memcari yang mahir

    Post by khairul on Mon Jan 30, 2012 6:11 pm

    salam bro kips...hendak bertanya tentang geran yang hilang...
    ada siapa yang boleh bantu...

    asrolsani

    Re: memcari yang mahir

    Post by asrolsani on Mon Jan 30, 2012 8:26 pm

    sumber dari website jpj
    http://portal.jpj.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=19%3Apengeluaran-salinan-perakuan-pendaftaran-kenderaan&catid=6

    Mulai 21 Jun 2010 . Permohonan pengeluaran salinan Perakuan Pendaftaran Kenderaan hanya boleh dikemukakan oleh pemilik berdaftar kenderaan atau pegawai agensi kerajaan/syarikat/pertubuhan yang diberi kuasa atau waris sahaja.
    Dokumen-dokumen yang perlu dikemukakan adalah seperti berikut :-

    Permohonan oleh Pemilik Berdaftar
    Satu icon Borang Senarai Semak Salinan Geran
    Dua salinan icon Borang JPJ K7 yang telah diisi lengkap.
    Identiti Pengenalan diri asal untuk semakan.
    Surat Kebenaran dari institusi kewangan sekiranya mempunyai tuntutan hak milik kurang dari 2 tahun (motosikal sahaja)
    Fi yang telah ditetapkan.


    Wakil hadir bagi pihak pemunya berdaftar :-
    Satu icon Borang Senarai Semak Salinan Geran
    Dua salinan icon Borang JPJ K7 yang telah diisi dengan lengkap.
    Pegawai Agensi Kerajaan/Syarikat/Pertubuhan yang diberi kuasa hendaklah mengemukakan surat rasmi daripada Agensi Kerajaan/Syarikat/Pertubuhan;
    Surat kebenaran dari institusi kewangan sekiranya kenderaan mempunyai tuntutan hak milik kurang dari 2 tahun (motosikal sahaja);
    Fi yang telah ditetapkan.


    Permohonan oleh Waris
    Satuicon Borang Senarai Semak Salinan Geran
    Dua icon Borang JPJ K7 yang telah diisi lengkap;
    Salinan Identiti Pengenalan Diri pemilik berdaftar kenderaan;
    Salinan Identiti Pengenalan Diri waris;
    Dokumen sokongan sebagai bukti sebab pemilik berdaftar kenderaan tidak dapat hadir sendiri untuk pertimbangan Pengarah Negeri atau pegawai yang Diberi Kuasa;
    Dokumen sokongan sebagai bukti perhubungan dengan pemilik berdaftar kenderaan;
    Jika pemilik berdaftar kenderaan telah meninggal dunia, borang JPJK7 hendaklah ditandatangani oleh waris yang telah ditetapkan oleh Mahkamah atau Pesaka Kecil/Executor/Executrix/Administrator yang telah ditetapkan oleh Mahkamah dalam Surat Pentadbiran (Grant of Letter Administration) atau Surat Probate (Grant of Probate)/Amanah Raya;
    Surat kebenaran dari institusi kewangan sekiranya kenderaan mempunyai tuntutan hak milik kurang dari 2 tahun (motosikal sahaja);
    Fi yang telah ditetapkan.

    khairul

    memcari yang mahir

    Post by khairul on Mon Jan 30, 2012 8:32 pm

    sebenar moto tu tuan asal bagi macam tu je...
    dah p kat jpj dah nak buat tapi pjbt jpj cakap nak tuan asal moto tu datang gak
    lagi la payah...moto dah siap dah cume takut nak bawak jalan...

    asrolsani

    Re: memcari yang mahir

    Post by asrolsani on Mon Jan 30, 2012 8:36 pm

    org yg nama dlm geran tu je bole buat.. kalau dia dah arwah, baru bole waris buat..

    khairul

    Re: memcari yang mahir

    Post by khairul on Mon Jan 30, 2012 8:39 pm

    tuan dia masih ada...
    orang berniaga bang...tu yang payah tu...
    dah cakap kat dia dah...
    sekarag moto ada kat ipoh
    tpi sy dah pindh kat kl dh..
    pening dah..tak ada jalan lain ke bang

    asrolsani

    Re: memcari yang mahir

    Post by asrolsani on Mon Jan 30, 2012 8:40 pm

    tak dapek nak tolong...hanya owner tu je dapat tolong

    khairul

    Re: memcari yang mahir

    Post by khairul on Mon Jan 30, 2012 8:42 pm

    kalu mcm tu...kena cari moto baru la...
    kawasaki kips kr...
    tima kasih la bang...
    tak pe la moto tu buat alat ganti kalau dh ada
    kips y bakal di beli itu pun andai ada rezeki lebih...

    alldisc

    Re: memcari yang mahir

    Post by alldisc on Thu Feb 02, 2012 11:13 pm

    kalau ko nak kr lama, cari sinclair. dia nak jual krdia.. dalam 1K gitu. cuba gegar sket leh nego ke tak.

    kalau kat FB nick dia En Maddy. contact digi-3tujuh5-6565

    tapiko wajib ada motor skrg ni sbg spare part.

    khairul

    Re: memcari yang mahir

    Post by khairul on Fri Feb 03, 2012 1:35 am

    tima kasih bro,sy dah msg dh kat en maddy tu...tapi tak tahu la mcm mne.
    pagi2 org dah tido kan...apa pun tima kasih ia sbb bg info...

    Sponsored content

    Re: memcari yang mahir

    Post by Sponsored content Today at 6:43 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:43 pm