Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Paddock stand...

    Share

    khor

    Paddock stand...

    Post by khor on Sat Feb 04, 2012 6:40 pm

    baru je dapat paddock stand i... betapa senangnya nak buat kerja penyelenggaraan rantai & cuci rim belakang... cheap & good.. rm120 je... Laughing




    Faizal Kamisan

    Re: Paddock stand...

    Post by Faizal Kamisan on Sun Feb 05, 2012 5:26 am

    wehhh...beli area mne..nk beli gak..area perlis xtau ade jual ke x..rase2 mcm xde je..

    khor

    Re: Paddock stand...

    Post by khor on Sun Feb 05, 2012 9:27 am

    i beli kat BM, nnt klu bro ade turun BM blh i bawak pi kedai tu... Laughing

    Faizal Kamisan

    Re: Paddock stand...

    Post by Faizal Kamisan on Sun Feb 05, 2012 7:58 pm

    oke2 tq2...

    casterside

    Re: Paddock stand...

    Post by casterside on Mon Feb 06, 2012 10:29 am

    khor wrote:baru je dapat paddock stand i... betapa senangnya nak buat kerja penyelenggaraan rantai & cuci rim belakang... cheap & good.. rm120 je... Laughing




    bro, pakai bolt saiz brapa nak sangkut paddock stand tu. kt tempat sy payah nk dpt last2 buat sendiri tinggal nak welding jer.

    khor

    Re: Paddock stand...

    Post by khor on Tue Feb 07, 2012 12:28 am

    alamak... Rolling Eyes size bolt tu i tak pasti la.... Question i kutip kat lantai kedai motor dan test2 screw je... kebetulan boleh masuk ngam2 pulak.. so i balon je la... Laughing

    casterside

    Re: Paddock stand...

    Post by casterside on Tue Feb 07, 2012 10:45 am

    takpelah bro, nanti i cek sendiri..sbb cek kat getak penutup lubang screw tu ada tertera nombor tp lain2 belah kiri 18 belah kanan 12 pe maksud dia ntah tu yg confius tu.. anyway selamat mencuci sport rim & rantai dgn hati yg tenang & mesra..

    khor

    Re: Paddock stand...

    Post by khor on Wed Feb 08, 2012 9:03 pm

    Matthew wrote:
    casterside wrote:
    khor wrote:baru je dapat paddock stand i... betapa senangnya nak buat kerja penyelenggaraan rantai & cuci rim belakang... cheap & good.. rm120 je... Laughing




    bro, pakai bolt saiz brapa nak sangkut paddock stand tu. kt tempat sy payah nk dpt last2 buat sendiri tinggal nak welding jer.

    Bro paip brand ape yang hang pakai tu??? performance macam mane??

    sorry la bro.. gua tak tau ape size la.. gua cincai hamtam je kebetulan ngam pulak...
    pasal pipe tu brand Moto Z, local made buy a pipe specialist, bab performance tak beza sgt la dgn yg standard.. mid range tork antara 6k to 7.5k ada drop sikit, masa tu PV ngam2 nak buka so i rasa i sedikit mis-matching kat situ.. tapi takpe i dah tau dah pun sebelum i sumbat nya.. nothing can beat d ori pipe when talk abt good pull for mid range rpm... tapi pipe ni akan jadi ganas selepas 8k to 11k, sbb header pipe nya lebih pendek banding dgn ori,dulu panjang stinger 200mm je,diameter 24mm kot, mid rpm back pressure kurang so i potong buang dan tambah kasi jadi 290mm... so skrg ada improvement sikit kat mid range tapi peak rpm jadi kurang pulak...carb MJ 285, top speed sama je, biasa test 190km/j,over-reving after peak hp capability ada tambah sikit.. power tak drop mendadak sgt selepas 11k rpm.. harga pipe ni rm250 je.. cheap & good.. tapi i gatai tangan potong ni la, sambung tu la.. skrg dah jadi rm300 lebih dah.. ha..ha...Very Happy

    tapi setting carb tu penting, a/f ratio byk mempengaruhi performance nya, pipe hanya sebahagian saja dr seluruh proses upgrading performance, set angin & jetting yg betul tu yg akan memberi perbezaan yg besar.. Very Happy

    Matthew

    Re: Paddock stand...

    Post by Matthew on Sat Feb 18, 2012 10:00 pm


    Tu rantai hang size ape ye?? jenis gold kan brand ape RKM???

    khor

    Re: Paddock stand...

    Post by khor on Sun Feb 19, 2012 1:32 am

    Matthew wrote:
    Tu rantai hang size ape ye?? jenis gold kan brand ape RKM???

    size 428, RKM kotak kuning.. Very Happy


    Sponsored content

    Re: Paddock stand...

    Post by Sponsored content Today at 6:03 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:03 am