Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam Perkenalan

    Share

    pidd

    Salam Perkenalan

    Post by pidd on Fri Feb 24, 2012 1:25 am

    Saya syafiq duduk area serdang ,seri kembangan,balakong , saya join forum ni nak tahu pro and contra superkips ni .. tengah usha2 jeh zx150 se dekat .. belum beli lagi tengah penuhkan tabung ayam buat sementara ni Smile .. Harap otai kat sini boleh membantu dan memberi pandangan kepada saya ..


    Salam ,
    Syafiq

    kipas

    Re: Salam Perkenalan

    Post by kipas on Fri Mar 02, 2012 4:01 pm

    salam perkenalan dan selamat datang diucapkan...bykkan membaca...kelak anda akan tahu segala2nya...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    gojoil

    Re: Salam Perkenalan

    Post by gojoil on Fri Mar 02, 2012 4:12 pm

    tabung ayam tu jgn hempok kat lantai sebelum waktunyer..selamat menabung.

    pidd

    Re: Salam Perkenalan

    Post by pidd on Mon Mar 05, 2012 11:28 am

    thanks bro kipas and gojoil , jangan risau bro gojoil saya takan hempuk dekat lantai bila belum waktunyer .

    wandiehard

    Re: Salam Perkenalan

    Post by wandiehard on Mon Mar 05, 2012 10:40 pm

    salam perkenalan.. nanti kalo dah angkat kips hati2 la yek dijalan raya.. Very Happy

    pidd

    Re: Salam Perkenalan

    Post by pidd on Tue Mar 06, 2012 10:38 am

    orite , thanks bro .. nnti dah angkat kips boleh lah kite lepak same2..

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 1:32 pm

    pidd wrote:Saya syafiq duduk area serdang ,seri kembangan,balakong , saya join forum ni nak tahu pro and contra superkips ni .. tengah usha2 jeh zx150 se dekat .. belum beli lagi tengah penuhkan tabung ayam buat sementara ni Smile .. Harap otai kat sini boleh membantu dan memberi pandangan kepada saya ..


    Salam ,
    Syafiq

    Tabung ayam tu baik simpan dulu tunggu facelift nyer kuar. Dah dekat sangat dah tu.

    pidd

    Re: Salam Perkenalan

    Post by pidd on Tue Mar 06, 2012 1:41 pm

    Tulah pasal .. takpe sambil menyimpan sambil skodeng .. hehe .. anyway bro thanks ..

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 1:59 pm

    pidd wrote:Tulah pasal .. takpe sambil menyimpan sambil skodeng .. hehe .. anyway bro thanks ..


    Ni dia bro pidd, buat pembakar semangat. Ninja 150RR side by side ngan Ninja 250R.









    pidd

    Re: Salam Perkenalan

    Post by pidd on Tue Mar 06, 2012 3:03 pm

    amboi , thanks .. yang ini lah baru dia Smile

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 3:06 pm

    pidd wrote:amboi , thanks .. yang ini lah baru dia Smile
    Bila tengok gambar latest ni ada terasa cam nak pecah tabung ayam tak? Very Happy

    zenkage

    Re: Salam Perkenalan

    Post by zenkage on Thu Mar 08, 2012 11:23 am

    nyum2

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Thu Mar 08, 2012 2:25 pm

    zenkage wrote:nyum2
    Macam sedap kan bro?

    md_noh

    Re: Salam Perkenalan

    Post by md_noh on Thu Mar 08, 2012 2:51 pm

    salam semua...slmt tengah hari,ni enterframe sbb nk tanya cmaner nak lotak pic kt sini eh?leh sesape tlg ajar , tq.

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Thu Mar 08, 2012 5:57 pm

    md_noh wrote:salam semua...slmt tengah hari,ni enterframe sbb nk tanya cmaner nak lotak pic kt sini eh?leh sesape tlg ajar , tq.
    Bro kena upkan kat image hosting macam imageshack dan yang sewaktu dengannya. Pastu paste link dia dalam posting forum ni.

    pidd

    Re: Salam Perkenalan

    Post by pidd on Fri Mar 09, 2012 3:53 pm

    wah md_noh nak upload NSR tuh , cepat aja kawan-kawan Laughing

    kipas

    Re: Salam Perkenalan

    Post by kipas on Fri Mar 09, 2012 4:02 pm

    Kawasaki Kips Owners>Gallery>Pictures Gallery
    then carik tajuk.. w to upload pic? MAX WIDTH 700 pixel only


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    lone_rangers88

    Re: Salam Perkenalan

    Post by lone_rangers88 on Fri Mar 09, 2012 7:52 pm

    for information..kips face lift dah kluar kat area selayang kedai ape ntah name dia..
    cantek n terbaek sgt2...
    menyesal sebab baru angkat RR bulan lepas..
    so kepada yg belum beli,mmg elok lah dpt facelift RR..
    harga pun sama mcm RR lame.. around RM10.700

    zenkage

    Re: Salam Perkenalan

    Post by zenkage on Sat Mar 10, 2012 1:35 am

    la yeke ?? what the dunkin donuts?!!!

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Sat Mar 10, 2012 3:32 am

    lone_rangers88 wrote:for information..kips face lift dah kluar kat area selayang kedai ape ntah name dia..
    cantek n terbaek sgt2...
    menyesal sebab baru angkat RR bulan lepas..
    so kepada yg belum beli,mmg elok lah dpt facelift RR..
    harga pun sama mcm RR lame.. around RM10.700
    Aritu masa beli RR bulan lepas tu memang memerlukan benar ke? Sebab kalo tidak sayang la tak tunggu. Sebab berita nak kuar yang facelift memang dah lama dah.

    Matthew

    Re: Salam Perkenalan

    Post by Matthew on Sat Mar 10, 2012 9:06 am

    Yang lame ni pun smart la bro...it just depends on the hand that uses..lagi pun harge moto baru ni sama seperti RR lame tapi spare part ia jauh lebih mahal dari model lame..silalah rujuk di glennmarie kalau nak surekan hargenye..Tapi kalau dilihatkan takde beza yang banyak mane pun dengan Ninja250kan.. Neutral

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Sat Mar 10, 2012 11:56 am

    Betul pun bro cakap. Yang lama memang smart. Cuma yang baru lebih sket smart dia, at least dimata aku dan kawan2.

    ninja150se

    Re: Salam Perkenalan

    Post by ninja150se on Sun Mar 11, 2012 12:06 am

    salam perkenalan...jaga elok2 nanti motor2....
    motor abg baru je hilang....
    tengah sedih lg ni....
    insurant pun lmbt lg...
    so nnti jaga elok2 tau motor adik...kipd skrg dah panaaas mcm goreng pisang....take care..

    Matthew

    Re: Salam Perkenalan

    Post by Matthew on Sun Mar 11, 2012 9:51 am

    [quote="ninja150se"]salam perkenalan...jaga elok2 nanti motor2....
    motor abg baru je hilang....
    tengah sedih lg ni....
    insurant pun lmbt lg...
    so nnti jaga elok2 tau motor adik...kipd skrg dah panaaas mcm goreng pisang....take care..
    [/quote]

    Apa dah jadi bro..macam mane ni bole berlaku??? No

    zenkage

    Re: Salam Perkenalan

    Post by zenkage on Mon Mar 12, 2012 10:36 am

    Takziah bro....

    Sponsored content

    Re: Salam Perkenalan

    Post by Sponsored content Today at 9:04 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:04 am