Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam Perkenalan

    Share

    gojoil

    Re: Salam Perkenalan

    Post by gojoil on Mon Mar 12, 2012 1:16 pm

    dapat insurance kang kasi angkat facelift satu..bior bulat mata penyangak tu nengok moto baru kuar...tak guna punyer penyamun....

    lone_rangers88

    Re: Salam Perkenalan

    Post by lone_rangers88 on Tue Mar 13, 2012 9:10 pm

    ish2..macam2 lah skrg ni mmg bnyak kes kips kena curi..
    story sikit bang..kawan sy pun parking kt kolej sehari jer dah kene kebas orang..walhal dah letak 2 fork lock n 3 solex..
    seram sungguh,sy pun tawakal jer,just jangan careless.
    ramai yg minat kips skrg ni..

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Mon Mar 19, 2012 3:30 pm

    gojoil wrote:dapat insurance kang kasi angkat facelift satu..bior bulat mata penyangak tu nengok moto baru kuar...tak guna punyer penyamun....
    Satu cadangan yang sangat baik. Dapat duit nanti angkat facelift, sure cun.

    blackmotokrr

    Re: Salam Perkenalan

    Post by blackmotokrr on Wed Mar 21, 2012 12:02 am

    sunny Salam perkenalan semua. sy din/raja duk di sg besi.. masih br dalam dunia kips... tp dah ada sebijik.2012.. semoga dapat berkongsi ilmu/pengetahuan dan pengalaman dengan otai2 super kips..

    blackmotokrr

    Re: Salam Perkenalan

    Post by blackmotokrr on Wed Mar 21, 2012 12:10 am

    lone_rangers88 wrote:for information..kips face lift dah kluar kat area selayang kedai ape ntah name dia..
    cantek n terbaek sgt2...
    menyesal sebab baru angkat RR bulan lepas..
    so kepada yg belum beli,mmg elok lah dpt facelift RR..
    harga pun sama mcm RR lame.. around RM10.700

    nga lambat bg tau

    gojoil

    Re: Salam Perkenalan

    Post by gojoil on Wed Mar 21, 2012 3:32 am

    nga dilek kudai.

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Wed Mar 21, 2012 6:11 am

    Ada sape yang dah jumpa yang facelift ke? Tak sangka sebegini awal dia masuk.

    pidd

    Re: Salam Perkenalan

    Post by pidd on Thu Mar 22, 2012 5:35 pm

    yes yes ! akhirnya .... bounce

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Fri Mar 23, 2012 5:43 pm

    pidd wrote:yes yes ! akhirnya .... bounce

    Nape? Dah jumpa ke bro?

    gammafiber

    Re: Salam Perkenalan

    Post by gammafiber on Mon Mar 26, 2012 2:10 pm

    BoyKL wrote:
    pidd wrote:Tulah pasal .. takpe sambil menyimpan sambil skodeng .. hehe .. anyway bro thanks ..


    Ni dia bro pidd, buat pembakar semangat. Ninja 150RR side by side ngan Ninja 250R.









    Cantik, berapa agaknya harga ni..

    BoyKL

    Re: Salam Perkenalan

    Post by BoyKL on Mon Mar 26, 2012 9:46 pm

    Kalau naik harga pun rasanya tak banyak mana la kot.

    pidd

    Re: Salam Perkenalan

    Post by pidd on Tue Mar 27, 2012 2:33 pm

    baik doakan harga akan berkurangan . hehehe . copat sikit den sambar Embarassed

    blackmotokrr

    Re: Salam Perkenalan

    Post by blackmotokrr on Tue Apr 03, 2012 8:28 pm

    wow!!!!.. terpegun.... guaa...

    krymed88

    Re: Salam Perkenalan

    Post by krymed88 on Wed Apr 04, 2012 9:54 pm

    BoyKL wrote:
    pidd wrote:Tulah pasal .. takpe sambil menyimpan sambil skodeng .. hehe .. anyway bro thanks ..


    Ni dia bro pidd, buat pembakar semangat. Ninja 150RR side by side ngan Ninja 250R.










    Bro, kat selayang tu kat area mne?

    pidd

    Re: Salam Perkenalan

    Post by pidd on Mon Apr 16, 2012 12:06 pm

    den pon nak tahu selayang dekat area mane, tapi kawan den pun ada ternampak .. tapi bukan untuk jual dia cakap dia just umtuk pamer jeh , tak tahulah betol ke tidak tak pun cita letup jeh kawan den tuh .

    imam123

    Re: Salam Perkenalan

    Post by imam123 on Mon Apr 16, 2012 12:19 pm

    jumaat lepas mase nak meminang, aku tanye la brochure yg 2012 nye mane. die ckp yg aku tgh pegang tu la. padahal die kasi yg 2008. last2 siap die call GM Kawasaki kasi ckp ngan aku, mmg tak masuk. 2012 yg kat malaysia nih, SE skali dgn single seat. tu je. sbb lame nye SE tak dtg skali dgn single seat org ckp. dan yg model2 cenggini tak masuk malaysia.

    pidd

    Re: Salam Perkenalan

    Post by pidd on Mon Apr 16, 2012 6:01 pm

    pergh ! terkulai harapan den ..

    Sponsored content

    Re: Salam Perkenalan

    Post by Sponsored content Today at 6:48 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:48 pm