Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Share

    casterside

    berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by casterside on Sun Feb 26, 2012 11:40 am

    baru2 ni masa pulang dari kerja nk ke tempat parking didapati penutup hujung swing arm dekat tempat skru nk ketat rantai tu telah selamat dikebas org. mustahil benda tu bleh jatuh sbb masa time parking tu ada. sparepart kecik cmtu pn jadi.dahla sparepart payah nk cari.kpd geng2 kippers berhati2lah masa parking pastikan park ditempat yg mudah dilihat n tidak terlalu tersorok. kalu ada alarm lg baik. peace Very Happy

    bawang

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by bawang on Sun Feb 26, 2012 2:50 pm

    Aku pnye pn dikebasi org..
    Cilak toiii..
    Puihhh..

    HNM4844

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by HNM4844 on Tue Feb 28, 2012 5:01 pm

    skrg ni memang byk barang panas pon.semoga jiwa mereka diberi keinsafan betapa susahnya nk cari duit nk pakai kips ni....

    Josiv

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by Josiv on Tue Feb 28, 2012 5:07 pm

    pengalaman sy time kat mall, sy pergi kat moto sy ada spana hidup tertinggal bwh motot. maybe pencurik nampak tuan punye motot terus dia blah selamba dek je. hehe No

    HNM4844

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by HNM4844 on Tue Feb 28, 2012 5:09 pm

    bahaya tuh.....tension2.

    Josiv

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by Josiv on Tue Feb 28, 2012 5:12 pm

    kalau dah nama pencurik nak berubah punye susa. ayakkkk scratch

    Matthew

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by Matthew on Tue Feb 28, 2012 6:49 pm

    Sekarang KIPS dah pun mula menjadi moto panas..tetapi apa sekali pun kita berdoalah kepada tuhan sebelum meningal ka moto kat parking tu..

    makaii

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by makaii on Tue Feb 28, 2012 10:15 pm

    itu hari aku jumpa brader kat petronas gambang,dia offer parts kips murah2..
    katanya owner accident,nk scrap motot.. ada polis peronda mai lalu
    dia terus pecut chow..

    berhati2 membeli parts,walau mcmana desperate anda sekalipun,jgn sokong
    penjualan barang2 panas.. make sure id seller dahulu..


    Josiv

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by Josiv on Wed Feb 29, 2012 5:27 am

    makaii wrote:itu hari aku jumpa brader kat petronas gambang,dia offer parts kips murah2..
    katanya owner accident,nk scrap motot.. ada polis peronda mai lalu
    dia terus pecut chow..

    berhati2 membeli parts,walau mcmana desperate anda sekalipun,jgn sokong
    penjualan barang2 panas.. make sure id seller dahulu..


    setuju2, carilah dealer yg sah.. clown

    HNM4844

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by HNM4844 on Wed Feb 29, 2012 10:16 am

    makaii wrote:itu hari aku jumpa brader kat petronas gambang,dia offer parts kips murah2..
    katanya owner accident,nk scrap motot.. ada polis peronda mai lalu
    dia terus pecut chow..

    berhati2 membeli parts,walau mcmana desperate anda sekalipun,jgn sokong
    penjualan barang2 panas.. make sure id seller dahulu..


    btol tu.kat FB tu memanjang je ada barang murah sampai xmasuk akal.lpas tu diorg berani jawab plak tu cakap jual utk member.bayang kan fork depan RM100 je dpt free disc break..hehe NOBY SAN fb dia

    casterside

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by casterside on Wed Feb 29, 2012 12:42 pm

    sutuju 100%..carilah dealer2 yg sah biar mahal skit xpe asalkan berkat. hati pun tenang nak ride. mslh kecurian nie mmg payah nk bendung malah semakin berleluasa plak penyangak2 berhati dajal nie.
    sampai ada sesetengah pihak insurance xbrani nak amik motor2 yg di listkan panas nie.
    tawakkal je la pada tuhan bnyak2.

    Sponsored content

    Re: berhati-hati spare part n eksesori kips anda

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am