Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Ride Cameron Highland

    Share

    mab4n

    Ride Cameron Highland

    Post by mab4n on Tue Feb 28, 2012 9:49 pm

    Ride Cameron Highland
    Saturday, 24 March 2012 at 08:00 until Monday, 26 March 2012 at 20:00



    KL-Tapah-Cameron Highland-Simpang Pulai-KL

    Group A: 3hari 2 Mlm (Pagi Sabtu-Isnin)
    Group B: 2hari 1 Mlm (Pagi Sabtu- Ahad)
    Croup C: Pergi Balik Hari Ahad
    Group D 2 Hari 1 Mlm (Pagi Ahad-Isnin)

    Ni Cadangan Dari M.Ali. Kalau ada cadangan lain boleh di perbaiki.
    - Jumaat 23/3/12 -Mlm Sabtu Group Jay Bee Turun KL.

    -Jumaat 23/3/12 (Group Jay Bee)
    -Malam - Group JB gerak ke KL.

    - Sabtu 24/3/12 (Group JB & KL)
    - 0830 -Sarapan Di R&R(akan di Maklum kan) -36km
    - 0930 -si Minyak & Tayar Golek Ke R&R Tapah. -109km
    - 1100 -Join dgn ""Group lain"" kalau ada @ Tol Tapah.
    - 1200-1230pm -Lepak kat Air Terjun Lada Iskandar. -27km
    - 1330 - Makan Tengah Hari @ Tanah Rata. -33km =205KM
    - 1430 - Check in,Solat & Rehat di Rumah masing2.
    - 1800 -Turun Minum2 petang & Layan kona Ringlet. -13km
    - 2000 -Pasar Malam Berinchang Beli Madu dll. -21km
    - 2130 -balik Rehat atau Gi makan StimBot. -8km

    - Ahad 25/3/12
    - 0730 -Check Moto Masing2.
    -0815 -Isi minyak,Check Angin,Sarapan Air Tin & Roti. -6km
    -0845 -Turun Layan kona Ssimpang Pulai. -76km
    -1015 -Sarapan & Rv dgn Grup B @ Simpang Pulai.
    -1115 -Gerak Naik ke Cameron Highland. - L/K-50km
    -1200 -Sesi Gambar @ Welcome to Cameron Highland.
    -1245 -Lawat Kilang Tea Boh & Bergambar -L/K-20km
    -1345 -Solat @ Masjid Brinchang. -L/K-10km
    -1430 -Makan Tengah Hari @ Tanah Rata. -8km
    -1515 -Bincang Program seterusnya atau Hantar Group B & C Balik ikut Tapah.
    -1600 Group B & C Balik ke destinasi Masing Dan Group A & D Balik ke Penghinapan utk Rehat,
    -2000 -Makan Malam & Bincang activiti seterusnya.

    -Isnin 26/3/12 -0830 -Sarapan
    -0930 -Balik Kemas2 Brg.
    -1030 -Check Moto Masing2.
    -1115 -Group KL & JB Gerak Balik ikut Tapah.

    Kepada Mereka yg Betul2 Berminat Bermalam d Cameron Highland.
    Sila Bank In Deposit RM30 ke Acc Maybank sy:114011-847766 Mohammed Ali Basri.

    Selepas "Bank IN" - sila SMS sy 012-3838688:
    """""""""""CH,Tarih & masa Bank in""""""""""""

    Last Day utk deposit 29 Feb 2012 atau Max 17 Org,
    Kalau dah Penuh. Kena cari tempat tidur sendiri ye.
    ""&""
    Ingat "JANGAN" Pakai Tube. Pakai lah Tubeless
    (Nanti Bocor atau Pancit sendiri Tolak moto)
    [u]

    http://www.facebook.com/events/333318520021457/

    .....

    http://www.facebook.com/groups/leperianz/195061787261522/


    Matthew

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by Matthew on Tue Feb 28, 2012 10:44 pm


    Haaa event cameron datang lagi....Geng2 kota dmsra nak gi tak???

    HNM4844

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by HNM4844 on Mon Mar 05, 2012 11:10 am

    Matthew wrote:
    Haaa event cameron datang lagi....Geng2 kota dmsra nak gi tak???
    .


    saya ketua kota dasara....... huh..

    hahaha.matthew, jom la pi.aku xpenah ride dgn ko lg.sebab ko laju maaa

    HNM4844

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by HNM4844 on Mon Mar 05, 2012 11:12 am

    mab4n wrote:Ride Cameron Highland
    Saturday, 24 March 2012 at 08:00 until Monday, 26 March 2012 at 20:00



    KL-Tapah-Cameron Highland-Simpang Pulai-KL

    Group A: 3hari 2 Mlm (Pagi Sabtu-Isnin)
    Group B: 2hari 1 Mlm (Pagi Sabtu- Ahad)
    Croup C: Pergi Balik Hari Ahad
    Group D 2 Hari 1 Mlm (Pagi Ahad-Isnin)

    Ni Cadangan Dari M.Ali. Kalau ada cadangan lain boleh di perbaiki.
    - Jumaat 23/3/12 -Mlm Sabtu Group Jay Bee Turun KL.

    -Jumaat 23/3/12 (Group Jay Bee)
    -Malam - Group JB gerak ke KL.

    - Sabtu 24/3/12 (Group JB & KL)
    - 0830 -Sarapan Di R&R(akan di Maklum kan) -36km
    - 0930 -si Minyak & Tayar Golek Ke R&R Tapah. -109km
    - 1100 -Join dgn ""Group lain"" kalau ada @ Tol Tapah.
    - 1200-1230pm -Lepak kat Air Terjun Lada Iskandar. -27km
    - 1330 - Makan Tengah Hari @ Tanah Rata. -33km =205KM
    - 1430 - Check in,Solat & Rehat di Rumah masing2.
    - 1800 -Turun Minum2 petang & Layan kona Ringlet. -13km
    - 2000 -Pasar Malam Berinchang Beli Madu dll. -21km
    - 2130 -balik Rehat atau Gi makan StimBot. -8km

    - Ahad 25/3/12
    - 0730 -Check Moto Masing2.
    -0815 -Isi minyak,Check Angin,Sarapan Air Tin & Roti. -6km
    -0845 -Turun Layan kona Ssimpang Pulai. -76km
    -1015 -Sarapan & Rv dgn Grup B @ Simpang Pulai.
    -1115 -Gerak Naik ke Cameron Highland. - L/K-50km
    -1200 -Sesi Gambar @ Welcome to Cameron Highland.
    -1245 -Lawat Kilang Tea Boh & Bergambar -L/K-20km
    -1345 -Solat @ Masjid Brinchang. -L/K-10km
    -1430 -Makan Tengah Hari @ Tanah Rata. -8km
    -1515 -Bincang Program seterusnya atau Hantar Group B & C Balik ikut Tapah.
    -1600 Group B & C Balik ke destinasi Masing Dan Group A & D Balik ke Penghinapan utk Rehat,
    -2000 -Makan Malam & Bincang activiti seterusnya.

    -Isnin 26/3/12 -0830 -Sarapan
    -0930 -Balik Kemas2 Brg.
    -1030 -Check Moto Masing2.
    -1115 -Group KL & JB Gerak Balik ikut Tapah.

    Kepada Mereka yg Betul2 Berminat Bermalam d Cameron Highland.
    Sila Bank In Deposit RM30 ke Acc Maybank sy:114011-847766 Mohammed Ali Basri.

    Selepas "Bank IN" - sila SMS sy 012-3838688:
    """""""""""CH,Tarih & masa Bank in""""""""""""

    Last Day utk deposit 29 Feb 2012 atau Max 17 Org,
    Kalau dah Penuh. Kena cari tempat tidur sendiri ye.
    ""&""
    Ingat "JANGAN" Pakai Tube. Pakai lah Tubeless
    (Nanti Bocor atau Pancit sendiri Tolak moto)
    [u]

    http://www.facebook.com/events/333318520021457/

    .....

    http://www.facebook.com/groups/leperianz/195061787261522/



    Abg Ali, saya xtaw lg,tp yg pasti kita blk sama.skrg choice saya 2 hari satu malam,tp saya tdo ipoh rumah nenek.pap2 hal saya bgtaw

    Matthew

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by Matthew on Mon Mar 05, 2012 12:23 pm

    [quote="HNM4844"][quote="Matthew"]
    Haaa event cameron datang lagi....Geng2 kota dmsra nak gi tak??? [/quote].


    saya ketua kota dasara....... huh..

    hahaha.matthew, jom la pi.aku xpenah ride dgn ko lg.sebab ko laju maaa[/quote]


    Tak tau plak kamu jadi ketua kampung kota dmsara kalau so ajak lah 1 taman kamu tu gi ride sekali huhuhu..repair moto hang dulu daaaa ..nak gi ride dengan saya bole bole bole tapi eh eh eh bukan moto kamu ke yang ade tag sepang??? macam mane saya nak bole nak kejar motor trek kamu yang tersadai di rumah tu??? huhuhu.. lol!

    HNM4844

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by HNM4844 on Mon Mar 05, 2012 12:26 pm

    Matthew wrote:
    HNM4844 wrote:
    Matthew wrote:
    Haaa event cameron datang lagi....Geng2 kota dmsra nak gi tak???
    .


    saya ketua kota dasara....... huh..

    hahaha.matthew, jom la pi.aku xpenah ride dgn ko lg.sebab ko laju maaa


    Tak tau plak kamu jadi ketua kampung kota dmsara kalau so ajak lah 1 taman kamu tu gi ride sekali huhuhu..repair moto hang dulu daaaa ..nak gi ride dengan saya bole bole bole tapi eh eh eh bukan moto kamu ke yang ade tag sepang??? macam mane saya nak bole nak kejar motor trek kamu yang tersadai di rumah tu??? huhuhu.. lol!


    haaaaaa,cantek sikit.moto da siap.cuma pakai block org....memang aku da pakai da skrg tp xboleh kejar ko je la.
    hahaha

    Matthew

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by Matthew on Mon Mar 05, 2012 2:02 pm


    OO dah siap degan blok sewale ni...okok bole bole bole..saya ride santai je bro long distance nak bawak laju..hmm takde maknenye.. Cool

    HNM4844

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by HNM4844 on Mon Mar 05, 2012 3:14 pm

    Matthew wrote:
    OO dah siap degan blok sewale ni...okok bole bole bole..saya ride santai je bro long distance nak bawak laju..hmm takde maknenye.. Cool


    ok2.xde alasan.ko kene pergi cameroon..

    Matthew

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by Matthew on Mon Mar 05, 2012 4:05 pm


    OKOK saya akan datang dan Ah Cheng pun nak ikut skali dalam trip ni...dia tanya ari tu..

    HNM4844

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by HNM4844 on Mon Mar 05, 2012 4:07 pm

    Matthew wrote:
    OKOK saya akan datang dan Ah Cheng pun nak ikut skali dalam trip ni...dia tanya ari tu..


    ok.nanti ajar aku corner taw...hehehe Twisted Evil

    Matthew

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by Matthew on Mon Mar 05, 2012 4:51 pm

    [quote="HNM4844"][quote="Matthew"]
    OKOK saya akan datang dan Ah Cheng pun nak ikut skali dalam trip ni...dia tanya ari tu..[/quote]


    ok.nanti ajar aku corner taw...hehehe Twisted Evil [/quote]

    Yeye wahai Sifu cornering cameronnnn...huhuhu lol!

    Sponsored content

    Re: Ride Cameron Highland

    Post by Sponsored content Today at 4:11 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:11 pm