Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    tumpang nempel KRZ

    Share

    abg miesay

    tumpang nempel KRZ

    Post by abg miesay on Sat Mar 03, 2012 5:32 am



    [url][/url]

    khairul

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by khairul on Sat Mar 03, 2012 4:42 pm

    cantik moto bro...

    abg miesay

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by abg miesay on Sun Mar 04, 2012 2:53 am

    terima kasih bro..motor stendet,,x reti nak modi,kalo ade idea tolong salurkan..

    Matthew

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by Matthew on Sun Mar 04, 2012 1:02 pm


    Cuba tengok kat galery..mungkin ade idea yang boleh ditiru..

    alldisc

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by alldisc on Sun Mar 04, 2012 11:40 pm

    dah lawa dah tu... senang nak cam masa parking.. dari jauh dah nampak.

    Matthew

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by Matthew on Mon Mar 05, 2012 10:57 am

    [quote="alldisc"]dah lawa dah tu... senang nak cam masa parking.. dari jauh dah nampak.[/quote]

    Ya betul tu dari jauh dah nampak tapi kalau kita lihat Encik ALLDISC moto ia dari seberang kota dah bole nampak..merun,putih nampak line panjang bergerak kat jalan tu tapi owner moto dah ke depan dah..BLINK OF AN EYE.. cyclops

    abg miesay

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by abg miesay on Fri Mar 23, 2012 3:23 am

    masalah pada piston motor ni,,harap dok cuci jer kilat,,dah 2 kali tukar piston,,

    nekman

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by nekman on Fri Mar 23, 2012 9:49 am

    wahh moto lama yang masih cun terpelihara.... Very Happy Very Happy Very Happy , baru cat ke? sticker suma beli mana?

    abg miesay

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by abg miesay on Sat Mar 24, 2012 6:03 am

    owner sebelom saya yg buatkan semua,,saya beli n tunggang jer,

    Matthew

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by Matthew on Sat Mar 24, 2012 3:34 pm

    Tapi kerja sticker dan paint tu smart bro..kerja previous owner yang mantap..untung hang.. Cool

    AsTaLaVisTa

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by AsTaLaVisTa on Sat Mar 24, 2012 9:49 pm

    abg miesay wrote:masalah pada piston motor ni,,harap dok cuci jer kilat,,dah 2 kali tukar piston,,

    Piston skang pakai B or C..Klau B...Try tukar pada C..Klau C..?..Beli blok baru la..Tak pun korek blo & sarung sleeve...Klau nak murah la.. Shocked Shocked

    abg miesay

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by abg miesay on Sat Mar 24, 2012 10:38 pm

    sleve baru buat bulan lepas,sekarang pakai piston standart,masalah yg terjadi baru baru ni sebab bearing roller hancur,sebiji roller naik dok atas piston,sbb tu head silinder habis jadi gerutu,
    try tgk kat sparepart,dia kata blok baru dh tak kuar lagi,munkin thailand punya ade kiut,,blok rr bolih masuk tak?asaya tgk sama jer ,,

    AsTaLaVisTa

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by AsTaLaVisTa on Sun Mar 25, 2012 2:40 pm

    abg miesay wrote:sleve baru buat bulan lepas,sekarang pakai piston standart,masalah yg terjadi baru baru ni sebab bearing roller hancur,sebiji roller naik dok atas piston,sbb tu head silinder habis jadi gerutu,
    try tgk kat sparepart,dia kata blok baru dh tak kuar lagi,munkin thailand punya ade kiut,,blok rr bolih masuk tak?asaya tgk sama jer ,,

    Ni bro Halimi kan..Jom sembang kat thread technical....Momod marah klau sembang kat sini..Stok 10 taun NOS blok KRZ 1724 ada satu kat Trg..Made In Japan... Very Happy Very Happy

    alldisc

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by alldisc on Sun Mar 25, 2012 11:01 pm

    Matthew wrote:
    Ya betul tu dari jauh dah nampak tapi kalau kita lihat Encik ALLDISC moto ia dari seberang kota dah bole nampak..merun,putih nampak line panjang bergerak kat jalan tu tapi owner moto dah ke depan dah..BLINK OF AN EYE.. cyclops

    he he he.. are you sure. my bike is only allowed daytime running... must have been someone else bike...

    nekman wrote:wahh moto lama yang masih cun terpelihara.... Very Happy Very Happy Very Happy , baru cat ke? sticker suma beli mana?

    sticker tu KRR punya... tu yg unik.

    Matthew

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by Matthew on Sat Mar 31, 2012 10:41 am

    [quote="alldisc"][quote="Matthew"]
    Ya betul tu dari jauh dah nampak tapi kalau kita lihat Encik ALLDISC moto ia dari seberang kota dah bole nampak..merun,putih nampak line panjang bergerak kat jalan tu tapi owner moto dah ke depan dah..BLINK OF AN EYE.. cyclops [/quote]

    he he he.. are you sure. my bike is only allowed daytime running... must have been someone else bike...


    Ya i was mentioning the sceen on day time actually..huhuhu...

    kipas

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by kipas on Sun Apr 01, 2012 4:40 am

    abg miesay wrote:

    [url][/url]
    sama da stiker dgn moto aku...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Sponsored content

    Re: tumpang nempel KRZ

    Post by Sponsored content Today at 4:19 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:19 am