Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam perkenalan to all riders .

    Share

    md_noh

    Salam perkenalan to all riders .

    Post by md_noh on Tue Mar 06, 2012 2:34 pm

    Cool salam sejahtera, salam perkenalan utk semua ,
    nama kwn mohd noh , panggil noh je .
    asal Johor , duk kat Kulaijaya ,umo dh 36, tapi jiwa
    masih mcm umo teen lagi ,Suka motosikal , tapi kawan x penah
    memiliki apa2 model KIPS dari dulu hingga sekarang , kwn cuma ada RG sukan,LC135 1'st model and NSR 150RR tapi dah convert 150SP REPSOL . kwn join ni pun sebab kita ni kan 1 m'sia , mana la tau kot2 jumpa sedara yg dah lama x jumpa . lagipun kwn x penah join ape2 kelab , pada kawan tak kita apa jenis motor yg dimiliki , selagi anda suka menunggang motor , kita adalah kawan . Very Happy

    BoyKL

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 2:37 pm

    Selamat datang bro.

    So sekarang motor utama bro yang mana satu? Boleh tahan jugak pengalaman jenis2 motor bro tu.

    md_noh

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by md_noh on Tue Mar 06, 2012 2:50 pm

    thanks , la ni msh lagi guna LC ulang alik keje,140km tiap ari ,
    sejak beli LC tak bagi problem lagi, NSR tu baru je restore , buat pelan2, 1thn duk dlm bengkel member kat sini , beli atas org , $800 jer tapi dah abis $4k nak jadikan 150SP,tapi masih ada yg tak puas ati lagi,barang leh kata senang nak cari kat sini,cuma harga je la ,RG bagi abang guna wat pi keje ,x larat dia nak bwk keta

    kipas

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by kipas on Tue Mar 06, 2012 2:59 pm

    salam perkenalan bro...selamat datang...we are not just bikers we are brothers...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    BoyKL

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 3:02 pm

    md_noh wrote:thanks , la ni msh lagi guna LC ulang alik keje,140km tiap ari ,
    sejak beli LC tak bagi problem lagi, NSR tu baru je restore , buat pelan2, 1thn duk dlm bengkel member kat sini , beli atas org , $800 jer tapi dah abis $4k nak jadikan 150SP,tapi masih ada yg tak puas ati lagi,barang leh kata senang nak cari kat sini,cuma harga je la ,RG bagi abang guna wat pi keje ,x larat dia nak bwk keta
    Wah! Jauh gak ulang alik keje. Baper dah mileage LC tu?

    Kalo tak keberatan, sudi2kan la share gambar NSR yang dah nak siap tu.

    pidd

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by pidd on Tue Mar 06, 2012 3:05 pm

    yup2.. nak tngok jugak NSR bro noh ..

    BoyKL

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 3:14 pm

    pidd wrote:yup2.. nak tngok jugak NSR bro noh ..
    Kalo dapat gambar step by step dalam peringkat2 pengubahsuaian lagi lah cun.

    md_noh

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by md_noh on Tue Mar 06, 2012 3:17 pm

    insya'allah bro ,la ni tak smpt nak amik pic lg,ada nanti kwn up-load pic .

    BoyKL

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 3:19 pm

    md_noh wrote:insya'allah bro ,la ni tak smpt nak amik pic lg,ada nanti kwn up-load pic .
    Bro, yang LC bro tu baper dah mileage ek? Hari2 140KM ulang alik kan?

    md_noh

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by md_noh on Tue Mar 06, 2012 3:30 pm

    milage utk LC tu yg terkini 466568 utk kali yg kedua sbb thn lps dah 000000 smula , tak pernah ada prob, myk guna SHELL VSX,tukar tiap 3000k, plug guna NGK G-power,sprocket ikut size stndrt, pnah tru spocket kecik 2 mata je tapi motor tak pegi , tkr asal , perfomance balik asal .
    psl step by step buat NSR tu sedih la, sbb pic spn dlm h/p, tapi hp cicir tengah jln ngu lepas,zip jaket terbukak,la ni guna nokia kambing je, x dpt la nak amik pic.

    BoyKL

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 3:57 pm

    md_noh wrote:milage utk LC tu yg terkini 466568 utk kali yg kedua sbb thn lps dah 000000 smula , tak pernah ada prob, myk guna SHELL VSX,tukar tiap 3000k, plug guna NGK G-power,sprocket ikut size stndrt, pnah tru spocket kecik 2 mata je tapi motor tak pegi , tkr asal , perfomance balik asal .
    psl step by step buat NSR tu sedih la, sbb pic spn dlm h/p, tapi hp cicir tengah jln ngu lepas,zip jaket terbukak,la ni guna nokia kambing je, x dpt la nak amik pic.
    Wah!!! Kira dekat 100 ribu KM gak la ek bro jalan. Ini sudah bagus sebab takde apa2 masalah kat moto. Biasa lari berapa laju?

    md_noh

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by md_noh on Tue Mar 06, 2012 4:21 pm

    perlukan lagi 3K je nak cecah ke 150K boy,kwn bwk tak laju mana boy, maklumlah org dh ber'UMUR',purata 120kmj jer,lagipun p.gudang h/way ari2 jem.sapa2 yg guna tau la mcmana, Laughing

    BoyKL

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 4:32 pm

    md_noh wrote:perlukan lagi 3K je nak cecah ke 150K boy,kwn bwk tak laju mana boy, maklumlah org dh ber'UMUR',purata 120kmj jer,lagipun p.gudang h/way ari2 jem.sapa2 yg guna tau la mcmana, Laughing
    Pergh, 150 ribu KM tuh!!! So far aper yang dah pernah tukar? Piston dah berapa kali tukar? Lagi aper yang dah tukar selama pakai LC tu? Menarik info ni. Pada aku, untuk LC 120km/h tu dah kira laju la tu. Ganaz tahan/lasak jugak LC ni ek.

    md_noh

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by md_noh on Tue Mar 06, 2012 4:57 pm

    takat ni yg tkr sport rim je la, yg lama crack sbb terlanggar lubang,dpt bli 2nd ori moto rm280 kosong ,lagipun LC kwn ni 1st model,turun je lori kwn terus booked,ramai yg kecek CDI dia kalau kawan nak jual LC tu,dah 6 tahun kwn guna,syg nak jual, cuma throttle cable je yg kerap putus,masuk 6 tahun kwn guna,dah 4set kwn tkr,tapi meter myk dah tak boleh pakai,tunjik full,tp dlm tank kosong,sekali terkena,nsb baik tgl 1 km je nak sampai umah .

    BoyKL

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by BoyKL on Tue Mar 06, 2012 6:10 pm

    md_noh wrote:takat ni yg tkr sport rim je la, yg lama crack sbb terlanggar lubang,dpt bli 2nd ori moto rm280 kosong ,lagipun LC kwn ni 1st model,turun je lori kwn terus booked,ramai yg kecek CDI dia kalau kawan nak jual LC tu,dah 6 tahun kwn guna,syg nak jual, cuma throttle cable je yg kerap putus,masuk 6 tahun kwn guna,dah 4set kwn tkr,tapi meter myk dah tak boleh pakai,tunjik full,tp dlm tank kosong,sekali terkena,nsb baik tgl 1 km je nak sampai umah .
    Pergh, langsung takde tukar piston? Hebat LC ni rupanya. Penah bukan block tak? So far buat adjust valve clearance setiap berapa KM?

    skyhigh3036

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by skyhigh3036 on Tue Mar 06, 2012 7:14 pm

    salam kenal² bro..kwn duk jb gak..sng² leh kte ngeteh²..meh la join group 150jaybee..kwn pn newbie gak..hehehehe

    md_noh

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by md_noh on Tue Mar 06, 2012 7:18 pm

    salam salam,JB area mane?kwn duk kulaijaya tapi kerja kat P.Gudang,

    skyhigh3036

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by skyhigh3036 on Tue Mar 06, 2012 7:21 pm

    jb duk kt bukit saujana..ooo..ade mse leh kte lepak²..esok mlm free x?cz group 150jaybee de ngeteh²..

    md_noh

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by md_noh on Tue Mar 06, 2012 7:29 pm

    ooo,mlm sok tak free laa,dah jd familyman ni,mama x bg kuar mlm,hehehe..
    insya'allah de,ada masa leh join, bg no contact. mana tau ada masa nti.

    skyhigh3036

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by skyhigh3036 on Tue Mar 06, 2012 7:37 pm

    orait..xjd mslh..0172986377 ni no kwn..aziz..

    BoyKL

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by BoyKL on Thu Mar 08, 2012 2:45 pm

    md_noh wrote:ooo,mlm sok tak free laa,dah jd familyman ni,mama x bg kuar mlm,hehehe..
    insya'allah de,ada masa leh join, bg no contact. mana tau ada masa nti.
    Tak pun bro ajak je mama join sekali, lagi senang.

    pidd

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by pidd on Fri Mar 09, 2012 3:54 pm

    BoyKL wrote:
    md_noh wrote:ooo,mlm sok tak free laa,dah jd familyman ni,mama x bg kuar mlm,hehehe..
    insya'allah de,ada masa leh join, bg no contact. mana tau ada masa nti.
    Tak pun bro ajak je mama join sekali, lagi senang.
    idea yang terbaek

    BoyKL

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by BoyKL on Sat Mar 10, 2012 3:23 am

    pidd wrote:
    BoyKL wrote:
    md_noh wrote:ooo,mlm sok tak free laa,dah jd familyman ni,mama x bg kuar mlm,hehehe..
    insya'allah de,ada masa leh join, bg no contact. mana tau ada masa nti.
    Tak pun bro ajak je mama join sekali, lagi senang.
    idea yang terbaek
    Yela, takkan club scooter n club superbike jer yang leh wat, club 2-stroke pun sure bleh.

    tonylevin

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by tonylevin on Mon Jun 25, 2012 6:05 am

    x kisah moto pa pun Bro...kalo da nama jentera 2 roda ni..."kawan" la namanya...


    Sponsored content

    Re: Salam perkenalan to all riders .

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am