Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Basikal Colour2???...

    Share

    Matthew

    Basikal Colour2???...

    Post by Matthew on Wed Mar 07, 2012 12:33 am


    Nak tanya kengkawan semua korang sudah pasti dah kenal dengan Basikal berwarna-warni yang dah semangkin dah trend sekarang ni, nak tanya geng2 sekalian siapa yang arif tentang harge basikal ni dan mase beli ni nak kene assemble sendiri ke atau sebagainye??? dan kat tempat mane bole beli murah skit pasai ari tu saya ade survey kat kedai basikal AHBENG...tapi hargenye MYR 500???? affraid ..mahal gile..so siapa2 geng yang arif silalah advise.. Smile

    BoyKL

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by BoyKL on Wed Mar 07, 2012 12:38 am

    Yang maner ar bro? Ada gambar tak?

    Matthew

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by Matthew on Wed Mar 07, 2012 7:04 am


    Yang budak2 sekarang pakai basikal ala basikal racing pelbagai warna....

    BoyKL

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by BoyKL on Wed Mar 07, 2012 8:51 am

    Matthew wrote:
    Yang budak2 sekarang pakai basikal ala basikal racing pelbagai warna....
    Aku rasa aku ni katak bawah tempurung kot. Sebab basikal racing aku penah nampak. Tapi yang warna warni tak pasan lak.

    kick_ingoal

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by kick_ingoal on Wed Mar 07, 2012 7:47 pm

    Basikal Fixie kot,memang dh jadi trend budak2 skrang Rolling Eyes

    BoyKL

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by BoyKL on Wed Mar 07, 2012 9:49 pm

    kick_ingoal wrote:Basikal Fixie kot,memang dh jadi trend budak2 skrang Rolling Eyes
    Thanks bro. Bila bro bagi nama dia, baru la senang sket aku nak google. BTW, takde la lawa pun basikal ni dimata aku.

    gojoil

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by gojoil on Thu Mar 08, 2012 1:18 am

    aku rasa lima ratus tu ok la tu..ada harga dier paling mahal aku pernah tengok 700rat.sprcket mati tuh.orang kg panggil prewel mati..

    khairul

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by khairul on Thu Mar 08, 2012 1:31 am

    ada yang murah sikit...tapi kat semenyih la...tak silap bawah 4xx...tegok la apa jenis dia...

    BoyKL

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by BoyKL on Thu Mar 08, 2012 2:55 am

    Ape yang buat basikal tu mahal sangat ek? Ada guna barang exotic ker aper?

    Matthew

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by Matthew on Thu Mar 08, 2012 8:34 am

    [quote="kick_ingoal"]Basikal Fixie kot,memang dh jadi trend budak2 skrang Rolling Eyes [/quote]

    Ya betul inilah basikal yang ku sebutkan..ini saya tak kira looks dia..tapi saya nak beli for fitness pasai..so geng2??? mane link nak beli basikal ni murah skit???

    zenkage

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by zenkage on Thu Mar 08, 2012 11:30 am

    owh fixie.....paling murah aku jumpa kt kedai beskal lee run dlm rm150..paling cikai la budak2 bawak main r.ok gak aku try ride

    Yang mahal tu x silap aku sbb dorang kata body dye ringan giler,sedap bwk (dgr citer r)

    Tp lau member2 aku yang main long distance (Melaka - Muar via cycling) dorang kata ada gak orang yang nek beskal MTB(Mountain bike) harga sama ngan harga Er6. Shocked

    lau order luar negara nyer mmg kene self assemble r,tp lau if beli kedai da siap pasang sume da kan... lol

    http://forum.grafa-design.com/forum/kuala-lumpur-fixed-gear

    http://fixie.off.my/

    try r baca forum2 ni

    BoyKL

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by BoyKL on Thu Mar 08, 2012 2:26 pm

    Wah! Boleh tahan jugak bro zen dalam hal beskal ni ek. Sila beri tunjuk ajar.

    zenkage

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by zenkage on Sat Mar 10, 2012 1:41 am

    Eh xdok r....kawan2 aku je rajin ikut trend,keje aku berfesbuk and google je haha


    BoyKL

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by BoyKL on Sat Mar 10, 2012 3:22 am

    zenkage wrote:Eh xdok r....kawan2 aku je rajin ikut trend,keje aku berfesbuk and google je haha

    Sama la kita. Aku memang tak mampu la nak abis beribu kat benda tak berapa pekdah cam beskal mahal2 ni.

    Matthew

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by Matthew on Sat Mar 10, 2012 9:14 am


    Saya tak nak yang mahal2 ni..cuma budget bawah 500aje..check kat Mudah ade banyak yang murah2 beb...

    BoyKL

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by BoyKL on Sat Mar 10, 2012 11:55 am

    Memang better murah2 jer. Pasal tak baloi pun kuar duit mahal2 kat beskal. Lain kalo memang keje berlumba.

    Matthew

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by Matthew on Mon Mar 12, 2012 9:13 am

    betul tu..pasai tu saya nak cari budget bawah 300ke paling busuk 400..?? fitness sake aje..

    zenkage

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by zenkage on Mon Mar 12, 2012 10:38 am

    erm ada nyer harga2 camtu....150-200 nyer pon aku try kejap ok je =)
    Selamat mencari dan membeli yer matthew.

    *Teringat zamn skola dulu bdak2 men beskal chopper harga baru rm80-120 je....siap boleh modi2 masuk sportrim 3 btg lagi lolz*

    Matthew

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by Matthew on Mon Mar 12, 2012 11:21 am


    I pun tengah survey kat mudah dan dengan kengkawan semua buat mase ni...

    zenkage

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by zenkage on Mon Mar 12, 2012 11:40 am

    try la pergi kedai basikal bro...cam lee run and etc etc

    Matthew

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by Matthew on Mon Mar 12, 2012 12:41 pm


    Ade dua tiga bijik kedai dekat area saya tapi semua harge tak kurangg 500...adduii..

    kipas

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by kipas on Mon Mar 12, 2012 1:00 pm

    Matthew wrote:
    Ade dua tiga bijik kedai dekat area saya tapi semua harge tak kurangg 500...adduii..
    pegi jer la kat kilang dier kat kepong tuh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    gojoil

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by gojoil on Mon Mar 12, 2012 1:18 pm

    basikal cam tu kebanyakan tuk bebudak muda (sekolah jer / remaja) yang pakai.kasi angkat offroad basikal lah (mountain bike) baru best skit masuk utan..

    Matthew

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by Matthew on Mon Mar 12, 2012 1:22 pm

    UIK..belum ade training masuk utan lagi biar fitness level ok dijalanan mungkin kelak nanti masuk utan pula..

    gojoil

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by gojoil on Mon Mar 12, 2012 1:25 pm

    tak der utan sangat.biasanyer masuk kebun.tapi tak se adventure yang di bayangkan.best gak tu.tp tak basikal lak yang tek sanggup dengar harga.

    Sponsored content

    Re: Basikal Colour2???...

    Post by Sponsored content Today at 11:55 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:55 am