Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    amek lep rasa berat

    Share

    hazel

    amek lep rasa berat

    Post by hazel on Tue Mar 27, 2012 8:48 pm

    Ada sapa2 kt cn guna taya size mcM aku ak?120.70 rear 90.80 front?aku baru tukaq taya nie. Serius bila amek lep tu rasa Macm moto Tue menarik sowh lean lagi badan Tue. Risau gak. Sebb taya nya size xkena Ka?bila amek lep tu nak tegak balik rasa berat ckit Dr taya seblm nie, 110.70 and 80.90. ......

    BoyKL

    Re: amek lep rasa berat

    Post by BoyKL on Tue Mar 27, 2012 8:56 pm

    hazel wrote:Ada sapa2 kt cn guna taya size mcM aku ak?120.70 rear 90.80 front?aku baru tukaq taya nie. Serius bila amek lep tu rasa Macm moto Tue menarik sowh lean lagi badan Tue. Risau gak. Sebb taya nya size xkena Ka?bila amek lep tu nak tegak balik rasa berat ckit Dr taya seblm nie, 110.70 and 80.90. ......
    Tumpang tanya soalan off topic. Masa straight line memecut ada rasa berat tak?

    hazel

    Re: amek lep rasa berat

    Post by hazel on Tue Mar 27, 2012 9:20 pm

    Masa tarik tu xda rasa berat. Cuma masa amek lep ja.

    BoyKL

    Re: amek lep rasa berat

    Post by BoyKL on Tue Mar 27, 2012 11:56 pm

    hazel wrote:Masa tarik tu xda rasa berat. Cuma masa amek lep ja.

    Takde berat? Itu yang sedap dengar tu. Kat indon ada jual rim lebar untuk ninja 150r ni. Rim depan dan belakang sama lebar ngan rim ninja 250r. Sure best kalo dapat, sebab boleh guna tayar lebar macam 250r and at the same time tayar still ngam dengan rim.

    Matthew

    Re: amek lep rasa berat

    Post by Matthew on Fri Mar 30, 2012 9:09 am

    Tayar size besarmaaa...mesti berat skit+berat badan+sproket setting = berat kalau wrong setting..pernah kena marah dengan pomen pakai tayar size tu pasai nanti moto tak bole belah bro..

    hazel

    Re: amek lep rasa berat

    Post by hazel on Fri Mar 30, 2012 9:04 pm

    [quote="Matthew"] Tayar size besarmaaa...mesti berat skit+berat badan+sproket setting = berat kalau wrong setting..pernah kena marah dengan pomen pakai tayar size tu pasai nanti moto tak bole belah bro.



    moto berat tu xla rasa ada lak...masa tarik still okei lagi..top speed pon lari sikit..sblm nie meter lebih 2 rat..skung 2 rat jer...

    Matthew

    Re: amek lep rasa berat

    Post by Matthew on Sat Mar 31, 2012 10:38 am


    Pakai tayar besar setakat layan corner okla,jangan gi racing 200 ni semua bahaya bro..ingatlah keluarga anda,orang tersayang anda, anda dan KIPS anda..lastly dompet anda...huhuhu banyakda andaaaa.... Razz

    HNM4844

    Re: amek lep rasa berat

    Post by HNM4844 on Mon Apr 02, 2012 1:19 pm

    hazel wrote:Ada sapa2 kt cn guna taya size mcM aku ak?120.70 rear 90.80 front?aku baru tukaq taya nie. Serius bila amek lep tu rasa Macm moto Tue menarik sowh lean lagi badan Tue. Risau gak. Sebb taya nya size xkena Ka?bila amek lep tu nak tegak balik rasa berat ckit Dr taya seblm nie, 110.70 and 80.90. ......


    yurp.aku guna saiz sama.boleh tahu brand apa??aku pakai ok je kat jalan raya dan track.tapi aku slow la...xde gila2 nk corner laju2..hihih

    hazel

    Re: amek lep rasa berat

    Post by hazel on Thu Apr 05, 2012 12:21 pm

    hehe...belakang dunlop...depan duro....adrenaline rush bila laju tue best..tp secara berhemah la...kuang3... bounce

    Matthew

    Re: amek lep rasa berat

    Post by Matthew on Thu Apr 05, 2012 3:04 pm

    Jaga2 la kalau nak beracing pun...

    gammafiber

    Re: amek lep rasa berat

    Post by gammafiber on Sat Apr 07, 2012 11:22 am

    hazel wrote:Ada sapa2 kt cn guna taya size mcM aku ak?120.70 rear 90.80 front?aku baru tukaq taya nie. Serius bila amek lep tu rasa Macm moto Tue menarik sowh lean lagi badan Tue. Risau gak. Sebb taya nya size xkena Ka?bila amek lep tu nak tegak balik rasa berat ckit Dr taya seblm nie, 110.70 and 80.90. ......

    Kalau depan 90/80 bentuk V, mmg akan menarik bila turun corner. Berbeza dengan IRC 90/90 yang suka jalan lurus.

    120/70 untuk rim belakang std kips akan mengembang macam cendawan, mungkin kalau pakai saiz 110 atau 100 untuk belakang akan jadi lebih seimbang untuk main corner.

    Sponsored content

    Re: amek lep rasa berat

    Post by Sponsored content Today at 11:58 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:58 am