Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Share

    Diip

    Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by Diip on Tue Apr 03, 2012 9:53 pm

    Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua.
    Sy tinggal di Pasir Gudang, johor
    sy baru je pakai kips ni..dan baru aje join group ni..

    nekman

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by nekman on Thu Apr 05, 2012 9:04 pm

    Selamat datang... ader no tepon.. letak lar sini... nanti sy pass kat kenkawan dan aweks2...hehehe
    moto rr warna aper? PG area mana? scientex? nusa damai, kota masai...

    Diip

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by Diip on Thu Apr 05, 2012 10:49 pm

    rr warna biru..tinggal kota masai..
    boleh refer sini http://kips.forumotions.net/t108p540-pembuka-bicara-aka-introduction

    tambahan: fb : mahadi mahamad

    nekman

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by nekman on Sat Apr 07, 2012 1:55 pm

    Salam diip sy ade message kat fb hang..
    Esok ahad 8/4 kips jb ade nak wat ride ke gunung ledang..
    Ride balik hari..
    Rv kul 9.30 kat petronas plus skudai..
    Kalau free jom ler join..

    Diip

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by Diip on Sat Apr 07, 2012 2:57 pm

    nekman wrote:Salam diip sy ade message kat fb hang..
    Esok ahad 8/4 kips jb ade nak wat ride ke gunung ledang..
    Ride balik hari..
    Rv kul 9.30 kat petronas plus skudai..
    Kalau free jom ler join..

    tak dapat pun message tu...
    macam berminat jaaa...

    nekman

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by nekman on Sat Apr 07, 2012 3:09 pm

    Kat fb ramai lar nama sama ngan hang..
    Tak pun add sy nekman amat

    Diip

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by Diip on Sat Apr 07, 2012 8:28 pm

    nekman wrote:Kat fb ramai lar nama sama ngan hang..
    Tak pun add sy nekman amat

    esok sy follow ke gunung ledang..
    ape no phone bro nekman??

    skyhigh3036

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by skyhigh3036 on Sat Apr 14, 2012 7:18 am

    waalaikumsalam..hhahaha..bgus² mkin mriah forum ni..if nk tau bro nekman ni otai kips..hehehehe..x gitu bro nekman

    nekman

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by nekman on Sat Apr 14, 2012 10:08 am

    Otai=Pakcik2 bawak moto kips buruk eh?
    Sy tukar minyak hitam pun anta kat pomen jer..
    Tapi best dapat kenal moto cikgu diip nih.. Spoket 35 huhu..

    Diip

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by Diip on Sat Apr 14, 2012 8:35 pm

    nekman wrote:Otai=Pakcik2 bawak moto kips buruk eh?
    Sy tukar minyak hitam pun anta kat pomen jer..
    Tapi best dapat kenal moto cikgu diip nih.. Spoket 35 huhu..

    dah tak pakai dah spoket 35 tu...
    sy dah tukar spoket 39 pulak..
    tayar pun dah masukkan dunlop tt900..depan belakang..

    skyhigh3036

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by skyhigh3036 on Sat Apr 14, 2012 8:44 pm

    nekman wrote:Otai=Pakcik2 bawak moto kips buruk eh?
    Sy tukar minyak hitam pun anta kat pomen jer..
    Tapi best dapat kenal moto cikgu diip nih.. Spoket 35 huhu..
    ala 2 pkre biase la bro nekman..hehehe..mls nk tkr sndri suh la pomen..ehh da lme xg kdai pnjg..wah lyn hway la pkai spoket 35

    skyhigh3036

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by skyhigh3036 on Sat Apr 14, 2012 8:44 pm

    Diip wrote:
    nekman wrote:Otai=Pakcik2 bawak moto kips buruk eh?
    Sy tukar minyak hitam pun anta kat pomen jer..
    Tapi best dapat kenal moto cikgu diip nih.. Spoket 35 huhu..

    dah tak pakai dah spoket 35 tu...
    sy dah tukar spoket 39 pulak..
    tayar pun dah masukkan dunlop tt900..depan belakang..
    npe lak tkr spoket 39 blik??mto xde pickup ke bro??

    Diip

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by Diip on Sat Apr 14, 2012 8:48 pm

    skyhigh3036 wrote:
    Diip wrote:
    nekman wrote:Otai=Pakcik2 bawak moto kips buruk eh?
    Sy tukar minyak hitam pun anta kat pomen jer..
    Tapi best dapat kenal moto cikgu diip nih.. Spoket 35 huhu..

    dah tak pakai dah spoket 35 tu...
    sy dah tukar spoket 39 pulak..
    tayar pun dah masukkan dunlop tt900..depan belakang..
    npe lak tkr spoket 39 blik??mto xde pickup ke bro??

    sebab spoket dah baring habis..
    rantai asyik kendur je..
    tu yang tukar angin kejap layan spoket 39 pulak..

    md_noh

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by md_noh on Tue Apr 24, 2012 7:55 pm

    salam,kabare semua.. kwn tak ada kips leh join x? kwn guna 150SP repsol jer,kalau nampak kat area Johor Port,kwn la tu, tegur2 la..

    nekman

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by nekman on Tue Apr 24, 2012 11:52 pm

    md_noh wrote:salam,kabare semua.. kwn tak ada kips leh join x? kwn guna 150SP repsol jer,kalau nampak kat area Johor Port,kwn la tu, tegur2 la..
    Bak ler no tepon.. Tak perasan plak ade sp kat situ..

    Diip

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by Diip on Sat Apr 28, 2012 10:52 pm

    nekman wrote:
    md_noh wrote:salam,kabare semua.. kwn tak ada kips leh join x? kwn guna 150SP repsol jer,kalau nampak kat area Johor Port,kwn la tu, tegur2 la..
    Bak ler no tepon.. Tak perasan plak ade sp kat situ..

    tak pun add je kat fb nekman..senang je nak cari fb nekman tu..

    Sponsored content

    Re: Salam Perkenalan dari Diip pasir gudang

    Post by Sponsored content Today at 6:47 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:47 pm